Red Services
Image default
Aanbiedingen

Interieurfotografie

Interieur gefotografeerd zoals het ontworpen is

 

Een interieur is ontworpen voor een bepaald gebruiksdoel. Dit kan een winkel zijn, een bibliotheek, een kantoor, etc. De lay-out zorgt voor een looproute en kijklijnen voor een retailconcept, of ondersteund communicatie lijnen en samenwerkingsverbanden in een kantoororganisatie. De fotograaf van STUDIOVHF geeft dit op een realistische wijze weer.

 

Plan van Aanpak

 

Afhankelijk van de opdracht wordt aan de hand van de tekening en het moodboard besproken wat het concept van het interieur is en het gebruiksdoel, zodat het de fotograaf duidelijk is waar de accenten moeten komen te liggen en waar in de voorbereiding rekening moet worden gehouden. Een belangrijk gegeven is of er gefotografeerd moet worden vanuit de gebruiker van een interieur of vanuit de ontwerper. Een gebruiker moet zich een voorstelling kunnen maken hoe het is ergens te werken, winkelen recreëren, dineren, etc. Een interieur architect wil aan de hand van de foto’s ook kunnen illustreren wat de gedachte achter het ontwerp is en wil het naast zijn tekeningen of renders kunnen leggen. Ook wordt besproken wat waar de foto’s voor gebruikt gaan worden en hoe ze moeten worden aangeleverd.  

 

Uitvoering

  

Interieurfotografie vindt uitsluitend vanaf statief plaats en deze wordt eerst waterpas gezet alvorens de camera gemonteerd wordt. Met behulp van specialistisch objectieven kan een hoog of laag standpunt worden gekozen voor overzicht van routing of de relatie met een vloer of meubelstuk met de ruimte. De wanden en muren blijven hierbij keurig verticaal staan en ook meubels blijven recht.  

 

Het fotograferen van interieurs kenmerkt zich tevens door de hoge contrasten en verschillende lichtbronnen met ieder hun eigen kleurtemperatuur. Hiervoor wordt een ruimte geheel of gedeeltelijk uitgelicht en worden de laatste digitale bewerkingstechnieken gebruikt om de contrasten binnen bepaalde waardes te krijgen zonder dat het er onnattuurlijk uit ziet. 

 

 

Resultaat

 

 

 

De resultaten zijn verbluffend en de foto’s kunnen gerust op groot formaat beoordeeld en toegepast worden. Vincent Hartman Fotografie gebruikt dan ook de beste optiek voor dit gebruiksdoel verkrijgbaar en hoge resolutie camera’s. De nabewerking wordt gedaan op hoge kwaliteit gecallibreerde schermen en kleuren worden zorgvuldig gecontroleerd. 

 

 

http://www.studiovhf.com/interieurfotografie/