Red Services
Image default
Aanbiedingen

Olijfolie Manolakis fluweel zacht en puur. Traditionele olijfolie uit Kreta en biologisch.

Olijfolie Manolakis: Grandcru Kwaliteit uit Kreta

Puur Genot, Premium Kwaliteit

Olijfolie Manolakis, afkomstig van het prachtige Kreta, is van de allerbeste grandcru kwaliteit. Puur en aangenaam, deze olijfolie voegt een unieke smaak toe aan zowel warme als koude maaltijden.

 

Traditie van Excellentie: Olijfolie uit Griekenland

Het is algemeen bekend dat de beste olijfolie ter wereld uit Griekenland komt. Op talloze plaatsen in Griekenland wordt kleinschalig prachtige olijfolie geproduceerd. In een gesprek met Stavros Manolakis en zijn vrouw Georgina uit Episkopi, Rethymnon, Kreta, delen ze hun ervaringen over de traditionele oogst van olijven, de productie van olijfolie en de vele internationale prijzen die ze hebben ontvangen. Een heerlijk, natuurlijk en gezond product dat geschikt is voor allerlei culinaire toepassingen.

Hoogwaardige Kwaliteit: Van Olijfboomgaard tot Olijfpers

De beste olijfolie en olijven worden nog steeds traditioneel geplukt om de hoogste kwaliteit te waarborgen. De olijfboomgaarden van Manolakis zijn van generatie op generatie door dezelfde familie beheerd. Stavros Manolakis, met zijn rijke ervaring en kennis, weet dat olijven pas geplukt moeten worden bij optimale rijpheid om de volle aroma uit de olijven te persen. De olijven komen van bomen die wel 500 jaar oud zijn. De pluk gebeurt met zorg en precisie om te voorkomen dat de olijven beschadigd raken, wat de kwaliteit van de olijfolie zou kunnen verminderen. Met trots en passie wordt een van de beste olijfolie ter wereld geproduceerd, waarbij traditie en moderne technieken in de 21e eeuw naadloos samenkomen.

Botteling: Traditioneel en Modern

Bewust is gekozen voor botteling in zowel traditionele flessen als moderne blikken. Hierdoor niet alleen een aantrekkelijke presentatie, maar ook maximale houdbaarheid en behoud van waardevolle ingrediënten. Het metaal van de blikken reflecteert warmte en zonlicht, waardoor de olijfolie nooit te warm wordt. Een temperatuur van <28 °C is cruciaal voor de ultieme kwaliteit. Olijfolie Manolakis is toegewijd aan het behoud van autonomie en eigen tradities, ondanks eeuwenlange bezettingen door Turken, Egyptenaren, Engelsen en Duitsers.

Historische Pracht van Olijfolie uit Kreta

De oorsprong van de olijfboom blijft een mysterie, maar tijdens de Minoïsche cultuur werd al melding gemaakt van de teelt van olijven. Oude filosofen, artsen en historici verwezen naar de talrijke gezondheids– en huidverzorgingstoepassingen van olijfolie. Bekend als de ‘Grote Therapie’ volgens Hippocrates en door Homerus geprezen als ‘vloeibaar goud’. Opgravingen in verschillende Griekse steden tonen aan dat bewaarde aromaten in olijfolie werden gebruikt in diverse schoonheidsbehandelingen. Olijfbomen, gedijend in de rotsachtige aarde en het droge klimaat van Griekenland, zijn uitgegroeid tot een pijler van de Griekse samenleving.

 

 

Het Gebruik van Extra Vierge Olijfolie: Een Kretenzer Geheim

Kretenzers, die jaarlijks 32 liter consumeren, genieten van de hoogste levensverwachting in Europa. Olijfolie wordt hier gebruikt in salades, koken, bakken, op brood en zelfs in desserts. Rijk aan antioxidanten blijft olijfolie stabiel bij verhitting, zelfs bij frituren. De zuurgraad is niet de enige indicator van kwaliteit; het is de smaak en aroma die het belangrijkst zijn. Kies voor een olie met een fruitig aroma en een lichte kruidige smaak voor de beste en gezondste olijfolie.

Bestel Online: Biologische Topkwaliteit

Ontdek de online winkel voor biologische topkwaliteit extra vierge olijfolie uit Kreta. Geschikt voor bakken, salades, dippen, en zelfs desserts. Bekijk ook onze exclusieve kerstpakketten, met gratis bezorging van bestellingen boven €25,- in heel Nederland. Een perfect cadeau, altijd verpakt in onze geschenkverpakking voor elke gelegenheid. De allerbeste olijfolie is gemaakt van de Koroneiki olijf en komt uit de olijfboomgaarden van Manolakis op Kreta, exclusief verkrijgbaar in Nederland.

Gezond en Hemels Genieten

Naast het heerlijke karakter bevordert Olijfolie Manolakis de gezondheid. In de strijd tegen arteriosclerose en coronaire hartaandoeningen speelt olijfolie een belangrijke rol. Met heilzame effecten op vetmetabolisme, bloeddruk, diabetes en stollingsmechanismen groeit het bewijs voor de preventieve eigenschappen van olijfolie.

Geniet van het beste uit Kreta met Olijfolie Manolakis: bijzonder gezond en onweerstaanbaar lekker.

http://www.houseofcrete.nl