Wat is archeologisch proefsleuvenonderzoek?

Zodra bekend is dat een bepaald gebied voor de archeologie van waarde is moet er een steekproef gedaan worden om inzicht te krijgen in hoe groot die waarde is. Dit doet men door het opgave van proefsleuven. Dit is een soort opgraving waarbij men op verschillende wijze op onderzoek uitgaat. Het doel van de proefsleuven is om vast te kunnen stellen om wat voor archeologische sporen het in de kwestie gaat. Zo kan men ook de datering en ook kwaliteit van de sporen beoordelen. Bij het maken van een proefsleuf zal men ongeveer 5 tot 10% van de bovengrond verwijderen. Dit doet met een graafmachine. Dit werken met de graafmachine gedaan worden omdat het slecht gaat om 5 tot 10% van de bovengrond. Men hoeft dus niet met kleine schepjes en kwasten te werk te gaan, omdat er nog niet diep gegraven is. De sporen die na het opgraven gevonden worden zullen dan moeten worden gemeten en worden gefotografeerd. Ook zal men onderzoek moeten doen naar deze sporen. Dit doet men van het nemen van monstertjes.

Bij een archeologisch onderzoek proefsleuven kan men van alles vinden. Zo kan men menselijke resten vinden of sloten tegenkomen. Wanneer men wel materialen vind die van archeologische waarden zijn, dan is er een bepaald systeem die men in acht nemen bij het verzamelen en conserveren van deze bevindingen.

Het doel van het archeologisch proefsleuvenonderzoek

Een archeologisch proefsleuvenonderzoek en heeft als doel het controleren van de waarde van de grond gemakkelijk te maken. Zo kan men op makkelijke wijze vastleggen of er archeologische sporen te vinden zullen zijn en wat de waarde en datering van de sporen zijn. Dit kan op zo’n wijze gedaan worden zonder de grond verder onnodig te belasten. Er worden ook niet te veel monsters van de grond genomen. Ook wordt er vaak genoeg op 1 diepte gegraven, waardoor er geen kuilen van verschillende diepten ontstaan. Men zal dan op speciale wijze onderzoek doen om een zo nauwkeurig als mogelijke datering te krijgen. Hiervoor maakt men vaak genoeg gebruik van het bekende koolstof 14 methode. Met deze methode kan men middelen als hout of botwerk goed onderzoeken. Deze middelen noemt men organische middelen.

Het belang bij het onderzoeken van de waarde van grond

Archeologisch onderzoek is voor ons een manier om te weten hoe men in het verleden leven. Hierbij graven wij dus letterlijk kennis op. Het punt is alleen dat niet elk stukje grond van archeologische waarde is. Niet elk stukje grond zal aanwijzingen geven in hoe men vroeger leefde. Daarom kunt u niet gewoon elk stukje grond gebruiken als opgravingsgebied. Vandaar dat men doormiddel van het doen van een proefsleuvenonderzoek de waarde van de grond kan bepalen en kan beslissen of het doen van onderzoek in dit gebied nodig is of niet. Dit scheelt niet alleen in de kosten, maar ook in tijd. En daar ook in de archeologische wereld tijd geld betekent, wil je niet onnodig veel tijd aan een stuk grond besteden. Kiest men er wel voor om aan verdere onderzoek te doen, omdat de archeologische waarde van het stuk grond groot is, dan zal men aan een volledige opgraving doen. Vanaf dit moment geschiedt het proces zoals dat altijd gebeurd. Men doet opgravingen en zal dan onderzoek uitvoeren.

https://transect.nl/

Een mooi rieten dak

Het is een vak dat al vrij lang bestaat, Het vak bestaat al eeuwenlang. Misschien zelfs wel milennia lang technisch gezien. Dan hebben we het puur over rietdekkers. Duizenden jaren geleden gebruikten de nomaden al riet als dakdek materiaal. Een rieten dak is allereerst heel erg milieubewust om op je huis te hebben. Maar wat kost een rieten dak dan precies? En hoe lang gaat een rieten dak mee zodra het gelegd is? Op den duur zal een dak wel vervangen dienen te worden. Gelukkig duurt het wel een flinke tijd voordat het vervangen moet worden, meestal gaat het om dertig tot veertig jaar. In sommige gevallen zelfs vijftig jaar.

 

Maar wat is dat riet nou eigenlijk wat je op je dak legt? Riet is letterlijk een grassoort. Net zoals bijvoorbeeld rogge en tarwe dat zijn. Riet kan tot wel drie meter hoog groeien en tussen de een tot drie centimeters dik worden. Riet is niet kieskeurig als het gaat om in wat voor gebied het het beste groeit. Riet heeft slechts een kant met water nodig om te kunnen groeien en overleven. Nou als we iets genoeg hebben in Nederland is het natuurlijk water,dus groeien kan het hier als de beste. Maar niet elke riet soort is zomaar geschikt voor het dak dekken. Het beste riet wordt gehaald uit Friesland en Noord-Holland. Wanneer dit wordt geoogst kunnen er rieten daken van gemaakt worden.

 

Na een bepaalde tijd zal het dak dus vervangen moeten worden. Fijner riet zal dan ook minder lang meegaan en sowieso na een jaar of dertig vervangen moeten worden. Grover riet gaat over het algemeen zo’n veertig jaar mee en soms dus zelfs vijftig. Hierover zal de riet expert moeten oordelen. Toch kiezen mensen vaker voor fijner riet omdat het een mooier resultaat geeft. Het is in ieder geval beiden prima materiaal om een goed isolerend dak van te maken.

 

Als consument heb je erg veel keuze als het gaat om verschillende rietdekkers en soorten riet. De vakfederatie van rietdekkers houdt altijd alles goed in de gaten om de kwaliteit van het rietdekken te bestuderen en garanderen.

 

https://www.rietwerk.nl/

2 onder 1 kap bouwen

2 onder 1 kap bouwen

Met goede vrienden zaten wij een tijdje geleden in de kroeg toen het onder werp een 2 onder 1 kap bouwen ter sprake kwam. Ik weet niet meer precies hoe wij op dit onderwerp kwamen maar een 2 onder 1 kap bouwen leek ons beide wel wat toe. Een 2 onder 1 kap bouwen bood namelijk voor beide partijen een voordeel: ten eerste zouden wij af zijn van de maandelijkse huur die wij nu altijd betaalden en ten tweede zouden wij gezamenlijk een huis kunnen laten zetten dat geheel voldeed aan onze wensen. Een 2 onder 1 kap bouwen werd door ons dan ook onmiddellijk gezien als een volwaardige optie wanneer het ging om het verhogen van ons woongenot. Nu zijn wij niet de meest makkelijke mensen als het gaat om een 2 onder 1 kap bouwen en daarom wilden wij er zeker van zijn dat wij met een goede aannemer in zee zouden gaan. Wij hebben toen her en der even rondgevraagd bij vrienden en familie om te horen of zij nog een goede aanrader wisten. Wij kregen keer op keer te horen dat wij eens contact op zouden moeten nemen met www.Poppink.nl. Dit bedrijf stond zo goed bekend dat wij op een gegeven moment niet langer meer wilden wachten en diezelfde dag nog contact op hebben genomen. Al bij het eerste gesprek bleek dat een 2 onder 1 kap bouwen aan Poppink wel besteed was. Het kantoor hing vol met foto’s van bouwprojecten die zij hadden geleid en het ene bouwwerk vonden wij nog mooier dan het andere. Hier begon ons hart dus een stuk sneller van te kloppen en wij konden dan ook niet wachten om met de directeur van het bedrijf de mogelijkheden te bespreken die hij ons kon bieden. Zo gezegd zo gedaan, onder het genot van een heerlijk vers kopje koffie namen wij plaats aan de ronde tafel en konden de gesprekken beginnen.

2 onder 1 kap bouwen? Poppink regelt het!

Een 2 onder 1 kap bouwen is niet zomaar iets, daarvoor moet je precies van de hoed en de rand weten maar dat is in het geval van Poppink geheel het geval. Niet alleen hebben zij al vele bouwwerken op hun naam staan ook zijn ze specialist op het gebied van een 2 onder 1 kap bouwen. Dit was voor ons erg fijn want op deze manier konden wij er geheel zeker van zijn dat wij het huis zouden krijgen waar wij al zo lang naar verlangden. Een 2 onder 1 kap bouwen komt namelijk erg precies, want je moet altijd rekening houden met de ander wanneer het gaat om een 2 onder 1 kap bouwen. Gelukkig hoefden wij ons hier niet veel zorgen om te maken omdat Poppink alle mogelijke struikelblokken voor ons wist aan te wijzen en op die manier ons ervan wist te overtuigen dat wij binnenkort onze intrek konden nemen in een prachtige woning. Een 2 onder 1 kap bouwen was voor ons de perfecte oplossing. Zowel wij als het bevriende stel waarover ik al in de eerste alinea van dit verhaal sprak hebben beide vier kinderen. U begrijpt dat dat bepaalde eisen stelt aan het huis dat wij voor ogen hadden en daarom is een 2 onder 1 kap bouwen voor ons soms ook wel eens wat problematisch. Je moet ten eerste beschikken over een grote lap grond. Daarbij gaan wij ervanuit dat onze kinderen gezond zijn en omstreeks hun achttiende levensjaar het huis zullen verlaten. Wat moet er dan met al die ruimte gebeuren als zij er niet meer wonen? Dat zijn vragen die allemaal meespelen wanneer je begint aan de bouwtekeningen en wij wilden er zeker van zijn dat hier een goede oplossing voor zou worden gevonden.

Wij zijn zeer tevreden

Uiteindelijk is het 2 onder 1 kap bouwen ons enorm goed bevallen. Niet alleen omdat wij een prachtig kasteeltje hebben gekregen maar ook omdat wij het gevoel hadden dat wij de hoofdprijs hebben ontvangen. Een 2 onder 1 kap bouwen, en het dan uit laten voeren door Poppink is zeer voordelig te noemen. U hoeft maar een blik op onze nieuwe woning te werpen om te zien dat we het hier hebben over hoogwaardig vakwerk! Ik kan niet anders zeggen dan dat ik heel erg blij ben met het eindresultaat. Een 2 onder 1 kap bouwen kun je gerust aan deze prachtige firma overlaten. Ook het bevriende echtpaar is werkelijk dolenthousiast over hun nieuwe stulp. Het fijne is dat doordat wij een 2 onder 1 kap bouwen lieten wij ook rekening konden houden met de toekomstige energiekosten en we hebben ervoor gekozen om een centrale verwarming aan te leggen. Dat scheelt ons beide een hele hoop centen en bespaarde ons ook nog eens geld tijdens het aanleggen ervan. Een 2 onder 1 kap bouwen is ons dus heel erg goed bevallen, ik kan het simpelweg ook niet anders zeggen. Wat is het toch heerlijk om bijgestaan te worden door dergelijke vaklieden! Om het kort op te sommen zou ik willen zeggen:

  • dat ik een prachtige woning heb mogen gebouwd zien worden
  • dat wij voor dit hele bouwproces slechts weinig geld kwijt waren
  • dat wij enorm tevreden zijn over de service die Poppink ons heeft geleverd

Kortom, wilt u ook een woning laten bouwen? Neem dan contact op met dit bedrijf en wij kunnen u garanderen dat u tevreden zult zijn.

http://www.poppink.nl/p/2-onder-1-kap-bouwen

Kachels voor ouderwetse warmte

Kachels

Kachels, haarden en meer vindt u bij Haardencentrum Hoevelaken. Onze schitterende collectie kunt u op onze bedrijfswebsite bekijken. Wij zorgen ervoor dat de kachel netjes bij u thuis geplaatst wordt, geheel op maat en naar wens. Informeer naar de mogelijkheden en overtuig uzelf van onze voordelige tarieven.

Ons bedrijf is gespecialiseerd in de verkoop van diverse kachels zoals hout- en gaskachels. Als u gaat voor een van de kachels van Haardencentrum Hoevelaken dan kiest u voor kwaliteit. Wij kunnen u deze kwaliteit garanderen door onze enorme ervaring. Door ons grote assortiment kachels, is er altijd een kachel naar uw wens en smaak bij.

U wilt een houthaard kopen? Kom langs bij Haardencentrum Hoevelaken. Wij hebben een keur aan kachels en haarden in ons bedrijfspand in de verkoop. Er komt veel kijken bij het aanschaffen van een kachel of haard. Veiligheid staat voorop en het milieu. Past uw keuze bij uw woning? Kom naar onze showroom en laat u informeren.

De grootste keuze in kachels vindt u bij onze onderneming:

• Economisch verantwoord opstoken

• Geweldig grote keus in kachels

• Bekijk vooral onze aanbiedingen

Een gaskachel biedt u de sfeer en comfort van een houtgestookte kachel, maar is praktischer is gebruik. Ons bedrijf is de specialist op het gebied van alle soorten kachels en licht de voordelen van een gaskachel graag toe. Op onze bedrijfswebsite kunt u kijken naar de hoogwaardige collectie kachels die wij aanbieden.

Een kachel biedt sfeer en gezelligheid in huis. Het is heerlijk om bij het knapperende warme vuur te zitten. Beentjes op de bank en samen voor het vuur. Ons bedrijf maakt dit mogelijk door kachels af te leveren van de beste kwaliteit. Op onze bedrijfswebsite kunt u terecht om een afspraak met ons te maken.

In Haardencentrum Hoevelaken kunt u vragen stellen over de haard die bij u past. Weet u al wat u wilt of moet u uw keuze nog bepalen. Samen komen we eruit. Kijk naar de aanbiedingen van kachels op onze bedrijfswebsite. U bent van harte welkom een kijkje te nemen in onze showroom in Hoevelaken.

Kachels voor ouderwetse warmte

Voor nostalgische kachels gaat u naar ons haardencentrum. Beleef gezelligheid uit vroeger tijden met een gas- of houtkachel die voldoet aan de eisen van nu. De experts van ons haardencentrum verwelkomen u graag in de showroom. Of kijk op onze bedrijfswebsite naar de nostalgische modellen die wij aanbieden.

Ons haardencentrum heeft een nieuwe collectie haarden en kachels te koop. Uw interieur is bepalend voor welke haard in uw woning past. U kunt kiezen tussen een gas- of een houthaard of een kachel. De sfeer en uitstraling van de verschillende haardmodellen kunt u bekijken op foto’s op onze bedrijfswebsite.

Voor ons haardencentrum is het na de plaatsing van een van onze kachels nog niet afgelopen. Wij kennen ook een erg goede service als het gaat om het reinigen en onderhouden van uw kachels. U kunt hiervoor te allen tijde een afspraak maken via onze bedrijfswebsite of de telefoon.

Door een goed afgestemde samenwerking tussen onze adviseurs en de installatie teams, wordt uw nieuwe kachel een pronkstuk in uw kamer dat bovendien zorgt voor een goed doseerbare en comfortabele warmte op momenten waarop dit nodig is. Wij van Haardencentrum Hoevelaken leveren uitsluitend eersteklas kachels met een geweldige uitstraling en een zeer hoog rendement.

Ga voor uw nieuwe kachel naar ons haardencentrum. Bekijk de diverse gas- en houtkachels in onze showroom of neem eerst een kijkje op onze bedrijfswebsite. Kachels zijn er in vele soorten, maten en uitvoeringen. Maar welke past nu het beste bij u? In onze showroom adviseren wij u graag over de aanschaf en plaatsing van onze kachels.

In elk interieur past wel een kachel van ons haardencentrum. Wij hebben verschillende soorten en modellen kachels. Met onze uitstekende service en kwaliteit leveren wij vakwerk af. En dat alles tegen een zeer voordelig tarief. In onze showroom kunt u de modellen bekijken welke wij bij u thuis kunnen plaatsen.

Nostalgisch genieten in elke woonruimte

Kachels van de beste kwaliteit, deze vindt u bij Haardencentrum Hoevelaken. Met de juiste materialen en voorbereiding bent u verzekerd van een veilige kachel waar u nog vele jaren van zult genieten. Op onze site kunt u een impressie opdoen, alle mogelijkheden bekijken en een offerte aanvragen.

Bij Haardencentrum Hoevelaken wordt u altijd warm onthaald. Bij ons vindt u een scherp geprijsde collectie vrijstaande kachels. Of u nu zoekt naar een moderne gaskachel of een rustieke houtkachel, bij Haardencentrum Hoevelaken vindt u het exemplaar dat bij u past. Op onze site vindt u het meest actuele aanbod vrijstaande kachels.

Voor ieder interieur is er wel een geschikte kachel te vinden. Wij hebben een ruim aanbod aan klassieke en moderne kachels in ons assortiment beschikbaar. Op onze site kunt u ons aanbod en meer informatie vinden. Wij bieden u uitstekende service en garantie. Ons bedrijf staat niet voor niks bekend als specialist.

Besparen op de aankoop van een hout- of gasgestookte kachel doet u natuurlijk bij Haardencentrum Hoevelaken. Op een aantal van onze kachels kunt u tot wel honderden euro’s

 korting op de verkoopprijs krijgen. Alle kachels die we in de aanbieding hebben wij op onze site voor u op een rijtje gezet.

Het is lastig een goede keuze te maken voor een gas- of houtkachel zonder ze gezien te hebben en te weten wat er zoal bij de installatie komt kijken. Kom daarom naar Haardencentrum Hoevelaken. Wij zijn in deze branche thuis en helpen u graag verder. Surf alvast naar onze site.

Met een knapperend vuurtje een avondje op de bank zitten? Bij Haardencentrum Hoevelaken bestelt u uw eigen kachel zodat u hier heerlijk van kunt genieten. Wij komen de kachel bij u thuis plaatsen en bieden u tevens een onderhoudscontract. U heeft er geen omkijken meer naar! Kijk op onze site voor meer informatie.

http://www.haardencentrum-hoevelaken.nl/kachels

Interieurfotografie

Interieur gefotografeerd zoals het ontworpen is

 

 

 

Een interieur is ontworpen voor een bepaald gebruiksdoel. Dit kan een winkel zijn, een bibliotheek, een kantoor, etc. De lay-out zorgt voor een looproute en kijklijnen voor een retailconcept, of ondersteund communicatie lijnen en samenwerkingsverbanden in een kantoororganisatie. De fotograaf van STUDIOVHF geeft dit op een realistische wijze weer.

 

 

 

Plan van Aanpak

 

 

 

Afhankelijk van de opdracht wordt aan de hand van de tekening en het moodboard besproken wat het concept van het interieur is en het gebruiksdoel, zodat het de fotograaf duidelijk is waar de accenten moeten komen te liggen en waar in de voorbereiding rekening moet worden gehouden. Een belangrijk gegeven is of er gefotografeerd moet worden vanuit de gebruiker van een interieur of vanuit de ontwerper. Een gebruiker moet zich een voorstelling kunnen maken hoe het is ergens te werken, winkelen recreëren, dineren, etc. Een interieur architect wil aan de hand van de foto’s ook kunnen illustreren wat de gedachte achter het ontwerp is en wil het naast zijn tekeningen of renders kunnen leggen. Ook wordt besproken wat waar de foto’s voor gebruikt gaan worden en hoe ze moeten worden aangeleverd. 

 

 

 

 

 

Uitvoering

 

 

 

Interieurfotografie vindt uitsluitend vanaf statief plaats en deze wordt eerst waterpas gezet alvorens de camera gemonteerd wordt. Met behulp van specialistisch objectieven kan een hoog of laag standpunt worden gekozen voor overzicht van routing of de relatie met een vloer of meubelstuk met de ruimte. De wanden en muren blijven hierbij keurig verticaal staan en ook meubels blijven recht. 

 

 

 

Het fotograferen van interieurs kenmerkt zich tevens door de hoge contrasten en verschillende lichtbronnen met ieder hun eigen kleurtemperatuur. Hiervoor wordt een ruimte geheel of gedeeltelijk uitgelicht en worden de laatste digitale bewerkingstechnieken gebruikt om de contrasten binnen bepaalde waardes te krijgen zonder dat het er onnattuurlijk uit ziet.

 

 

 

Resultaat

 

 

 

De resultaten zijn verbluffend en de foto’s kunnen gerust op groot formaat beoordeeld en toegepast worden. Vincent Hartman Fotografie gebruikt dan ook de beste optiek voor dit gebruiksdoel verkrijgbaar en hoge resolutie camera’s. De nabewerking wordt gedaan op hoge kwaliteit gecallibreerde schermen en kleuren worden zorgvuldig gecontroleerd. 

 

 

http://www.studiovhf.com/interieurfotografie/