Drie eenvoudige veiligheidstips voor alleenwerkers

De term “alleenwerker” wordt in Nederland steeds meer gebruikt omdat werkgevers en veiligheidsprofessionals zich steeds meer bewust worden van werknemers die regelmatig alleen taken op de werkplek uitvoeren binnen hun organisatie. Met een toenemend bewustzijn van wat een ‘alleenwerker’ is, is er ook een toenemend besef van hun prevalentie. Alleenwerkers zijn niet beperkt tot één bedrijfstak of type baan, en waarschijnlijk heeft u er meerdere binnen uw bedrijf. Dit is een goed teken, want alleenwerkers hebben te maken met extra en unieke risico’s op de werkplek omdat ze alleen zijn. De erkenning van dit feit is essentieel voor het handhaven van de veiligheid op de werkplek voor ALLE werknemers, inclusief degenen die op afstand werken.

Werkgevers en veiligheidsprofessionals hebben de verantwoordelijkheid om alleenwerkers op te leiden in hun unieke veiligheidsomstandigheden en om te doen wat ze kunnen om ze te beschermen tegen de risico’s die ze lopen. Als iemand die verantwoordelijk is voor de veiligheid van werknemers, is het uw taak om procedures en opleidingen te ontwikkelen die specifiek zijn voor uw alleenwerkers. De volgende stappen zijn eenvoudig om uw alleenwerkers bewust te maken van het feit dat zij hun veiligheid kunnen helpen waarborgen.

Identificeer potentiële gevaren

Bij het betreden van de werkplek moet de alleenwerkers altijd de omgeving scannen op mogelijke gevaren. Afhankelijk van het soort werk dat de werknemer doet, kan dit sterk variëren. Enkele veel voorkomende omstandigheden die moeten worden onderzocht zijn weerrisico’s, chemicaliën, biologische risico’s, de mogelijkheid van struikelen/slippen/vallen, etc.

Ook moeten alleenwerkers zich vooral bewust zijn van sociale risico’s. Sommige alleenwerkers, zoals thuisverpleegkundigen en maatschappelijk werkers, werken regelmatig met mensen buiten het bedrijf. In dit soort gevallen is er het altijd aanwezige risico op verbaal misbruik, mishandeling en geweld. Zelfs als de alleenwerker niet regelmatig met mensen werkt, moeten ze rekening houden met de mogelijkheid van een onverwachte aanvaller, overval of diefstal. Alleen al door zich bewust te zijn van de mogelijke risico’s die kunnen ontstaan, kan de alleenstaande werknemer de juiste voorzorgsmaatregelen nemen om deze risico’s te helpen voorkomen.

Belang hechten aan hun eigen gezondheid

Dit is natuurlijk een goede vuistregel voor alle medewerkers. Het is trouwens een goede vuistregel voor alle mensen in het algemeen. Maar vooral alleenwerkers moeten zich om twee redenen bewust zijn van hun eigen gezondheidsbehoeften.

  1. Ze kunnen in gevaarlijke of moeilijke situaties terechtkomen waarin ze zichzelf moeten helpen.
  2. Ze worden onderworpen aan een isolement, wat hun algemene geestelijke gezondheid kan aantasten.

Als ze dit weten, moeten alleenstaande werknemers zich bewust zijn van hun algemene gezondheid en van de gevolgen die dit voor hen kan hebben. Goed eten, sporten en gewoon letten op de manier waarop ze zich voelen kunnen allemaal een positieve invloed hebben op zowel hun fysieke als hun mentale gezondheid.

Maak gebruik van de beschikbare technologie

Ten slotte moeten zelfstandige werknemers gebruik maken van de vele technologische middelen die hun ter beschikking staan. Of het nu gaat om het gebruik van de GPS op hun telefoon om ervoor te zorgen dat iemand weet waar hij zich bevindt, met behulp van technologie om in te checken bij de medewerkers ter plaatse – hoe minder dat onbekend is, hoe beter. Technologie helpt ons om dat gat te overbruggen.

Er zijn zelfs technologische oplossingen, waaronder de Secure2Go man-down functie, die speciaal zijn ontworpen voor o.a. de bescherming van de alleenwerker. Met geavanceerde lokalisatiemogelijkheden die verder gaan dan GPS, middelen om in te checken/uit te checken en hulp te roepen en verbindingen met een opgeleid noodhulpteam, kunnen de alleenwerkers zo snel mogelijk helpen in het geval van gevaar. Om meer te weten te komen over hoe Secure2Go de veiligheid van werknemers kan helpen bevorderen en uw alleenwerkers kan beschermen, gaat u naar https://secure2go.nl.

Het plantenpaspoort

Het plantenpaspoort

Ja, je leest het goed. Ook planten hebben een paspoort nodig. Op het plantenpaspoort 2019 staat een verzameling aan verplichte informatie over de plant. Deze informatie is moet verplicht gedocumenteerd zijn bij het verhandelen van stekken, zaden, planten en bomen binnen de EU. Dit paspoort maakt het mogelijk om het oorspronkelijke product terug te vinden doordat de herkomst van de zending op het plantenpaspoort staat aangegeven. Ook geeft dit speciale plantenpaspoort aan dat de plant aan alle eisen voldoet regels voldoet. Dit is nodig omdat aan te tonen dat de organisatie is goedgekeurd door de keuringsdienst.

Er wordt gebruik gemaakt van een plantenpaspoort om de gezondheidsrisico’s van de planten in Europa te verminderen. Door het paspoort is het helemaal duidelijk waar de plant vandaan komt en er geen verkeerde materialen aanwezig zijn. Dit paspoort is belangrijker dan je denkt. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat er geen plagen of ziektes verspreid kunnen worden via de planten. Ook zorgt het ervoor dat de planten makkelijk en snel getraceerd kunnen worden. In planten kunnen insecten zitten of bepaalde virussen, ook dit kan door zo’n paspoort voorkomen worden. Wanneer iemand beschikt over plantaardig materiaal moet degene zich melden op het gebied van plantgezondheid. Voordat de planten en bijbehorende materialen verhandeld mogen worden moet dit eerst allemaal worden goedgekeurd.

Het is belangrijk dat de informatie op het plantenpaspoort goed te lezen is en ook goed blijft zitten, gelukkig kan KBA-Metronics daarmee helpen. KBA-Metronics beschikt over verschillende soorten printers, zo zit er ook een printer bij die perfect gebruikt kan worden voor het coderen van een plantenpaspoort. Dit wordt namelijk gedaan met labelprint. Hierdoor kan er goed worden aangebracht wat er op het plantenpaspoort hoort te staan en kan alles inderdaad makkelijk getraceerd worden. Voor meer informatie over het plantenpaspoort en de verschillende soorten printers raden we je aan om een kijkje te nemen op de site.

https://coding.koenig-bauer.com/nl/

Verf je schoenen met indringverf!

Het verven van je leren schoenen is proces wat lang duurt en erg precies moet gebeuren. Het proces moet zorgvuldig worden uitgevoerd. Voor het verven en schoonmaken van leren schoenen heb je de volgende producten nodig: schoencrème, indringverf leer en schoensmeer en pure alcohol. Je kan ook gebruikt maken van schoen wax, dit is optioneel.

Voordat je gaat beginnen met het verven van je leren schoenen is het belangrijk dat je ze goed schoonmaakt, doe dit op een schoonoppervlak. Wanneer de schoen schoon is wordt de verf beter opgenomen. Begin met het verwijderen van de grote stuken vuil. Ga daarna met een natte doek met alcohol over de schoen heen om het laatste vet en vuil te verwijderen. Zorg dat de alcohol uit de schoenen verdampt is voor je er mee verder gaat.

Nu is het tijd om de schoenen te verven, dit gaan we doen met indring leerverf. Wanneer je gebruik gaat maken van indring leerverf raden we aan oude kleding aan te trekken en de plek waar je gaat vervel goed te bedenken. Wanneer deze verf ergens terecht komt krijg je het namelijk niet meer weg. Breng de verf in gelijk mate over de schoenen aan, hierdoor weet je zeker dat je een gelijkmatige kleur krijgt. Laat de verf daarna nog een paar uur intrekken, wanneer het droog is kan je kijken of er nog een laag verf nodig is. Vergeet niet dat je bij leer maximaal drie lagen verf mag aanbrengen.

Wanneer de schoenen goed droog zijn kan je beginnen met het aanbrengen van de schoencrème. Dit zorgt ervoor dat de schoen een levendigere kleur krijg en de vetten zorgen ervoor dat de schoen soepel wordt. Laat de crème een uur intrekken en verwijder het daarna met een natte doek. Door de crème aan te brengen kun je ook nog eens spelen met verschillende kleuren, het is namelijk in verschillende kleuren verkrijgbaar!

http://www.leerverfshop.nl

Leuke ideeën voor de kerstmaanden

Elk jaar is het weer tobben met de versieringen voor kerst. Leef je je helemaal uit, zodat je de straatprijs voor versiering wint? Of houd je het beperkt, omdat je niet zo veel geld uit wilt geven aan de versieringen die er toch maar een paar weken hangen? Dat moet je natuurlijk helemaal zelf bepalen. Het versieren van het huis met kerst hoeft echter helemaal niet prijzig te zijn. Er zijn ontzettend veel manieren om je huis te versieren wanneer je op een budget leeft. Zo is er een hele hoop decoratie die je zelf kunt maken. Hierbij kun je denken aan posters of poppen welke je op kunt hangen. Zeker wanneer je een beetje artistiek bent ingesteld is dit erg leuk om te doen, en levert het ook nog resultaat op.

Wanneer je uit gaat pakken met kerst, is het leuk om zo groot mogelijke decoratie te kopen. Hierbij kun je denken aan een levensgrote kerstboom met versiering, voor bijvoorbeeld in de voortuin. Er zijn enorm veel verschillende soorten versiering, onder andere ook opblaasbare artikelen. Hierbij hoort bijvoorbeeld een complete kerstslee met kerstman en rendieren, maar ook opblaasbare versierde kerstbomen. Je kunt het zo gek nog niet bedenken of het ligt in de winkel, er zijn zelfs gehele winkels toegewijd die alleen kerstartikelen verkopen, en dan ook de rest van het jaar gesloten zijn.

Tijdens kerst hangt er overal in het land een gezellige sfeer. Het wordt vroeg donker en de gezellige lampen gaan aan, je kunt goed op de bank wegkruipen met een deken of kussentje. Ook winkelcentra worden vaak leuk versierd en komen uitnodigend over. De kortingen die met kerst worden gegeven bij winkels maakt het voor veel mensen nog aantrekkelijker om te gaan shoppen met kerst. Veel winkels houden uitverkopen met kerst, wat logisch is aangezien het een tijd van cadeaus geven en ontvangen is.

https://www.xmasdeco.nl/

Waarom een achteruitrijcamera?

Ben jij al in het bezit van een achteruitrijcamera, of heb je er wel eens van gehoord? Zo niet, is het de hoogste tijd om eens serieus naar een achteruitrij camera te gaan kijken. Al veel consumenten gingen je voor en zijn erg enthousiast over het in gebruik nemen van zo’n camera.

Een achteruitrijcamera camperis een apparaat wat sinds een aantal jaren erg in trek is. Uiteraard is de uitvinding van camera’s al langere tijd geleden gedaan, echter is het nog niet zo lang in de mode om een achteruitrijcamera op bijvoorbeeld een auto te plaatsen. Pas sinds een jaar of vijf zijn achteruitrijcamera’s in opkomst, het is een uitvinding geweest die toch wel een tijdje op zich heeft laten wachten. Het apparaat is vrij klein, en kan op de achterkant van het dak van het vervoersmiddel geplaatst worden. Het kleine apparaatje kan zowel bedraad als draadloos aangesloten worden, uiteraard afhankelijk van wat voor versie je aanschaft. Het beeld van de camera wordt weergegeven op een klein schermpje die je bij het apparaat geleverd krijgt. Dit schermpje kun je ergens op het dashboard bevestigen met de bijgeleverde bevestigingsmaterialen. Zoek zelf een plekje uit waar het schermpje je zicht niet belemmerd, en het gemakkelijk is om op het beeld te kijken.

Een achteruitrijcamera is een ontzettend goede manier om een wat oudere auto, waar vaak geen technologie bij in is begrepen, te upgraden. Met behulp van een achteruitrijcamera kun je naast het overzicht houden op de weg ook een hoop schade voorkomen. De meeste schades worden veroorzaakt bij het achteruit inparkeren van een auto zonder dat hier genoeg ruimte voor is. Met een achteruitrijcamera behoud je het overzicht tijdens het parkeren en voorkom je schade aan de achterkant van je auto. Uiteindelijk zal een achteruitrijcamera je dus ook geld besparen: geld wat normaal naar reparaties gaat houd je nu in je zak!

https://www.achteruitrijcamerawinkel.nl/

Van Zwitserland achteruitrijcamera

De VZ-achteruitrijcamera systemen kunnen gekoppeld worden met camera’s en monitoren van vrijwel alle gangbare merken van achteruitrij camerasystemen die verkocht worden in de Benelux.  Aangezien vrijwel alle merken verschillende connectoren gebruiken, is er een scala aan kwalitatieve connectorkabeltjes beschikbaar. Overigens zijn op aanvraag ook alle VZ-camera’s beschikbaar met de betreffende connectoren. Door gebruik van onze connectorkabeltjes is het mogelijk onze monitoren/bekabeling te koppelen aan bijvoorbeeld een Orlaco famos camera, een Brigade achteruitrijcamera of een MXN-achteruitrijcamera. Visa versa is het natuurlijk tevens mogelijk om een VZ-achteruitrijcamera aan te sluiten op bijvoorbeeld een Orlaco monitor, een Brigade select monitor of een achteruitrijcamera Waeco/ Dometic monitor.

De prijzen van de losse connectoren kunt u in onze online shop vinden bij overige producten. Een compleet overzicht van alle mogelijke connectoren en de daarbij horende prijslijst kunt u bij ons opvragen via de e-mail.  Als uw wagenpark al is voorzien van achteruitrijcamera systemen van bijvoorbeeld Waeco camera of Orlaco camera en u wilt de overstap naar VZ-achteruitrijcamera systemen maken kunnen wij u hier eenvoudig in ondersteunen. Neem in dit geval contact met ons op en wij sturen u de connectorkabel VZ – Orlaco prijslijst, de connectorkabel VZ – Waeco prijslijst of de MXN-prijslijst of PSVT-prijslijst.

Naast alle bovengenoemde merken kunnen wij u Motec camera prijzen en Camos camera prijzen aanleveren. Hetzelfde geld voor de prijs van een Motec monitor of de prijs van een Camos monitor.  Ook voor hulp bij het vinden van productinformatie van Carvision, kunt u bij ons terecht.

Brigade en Orlaco zijn beiden bekende merken in de Nederlandse wereld van camera gebruik op voertuigen en machines. Brigade Electronics is een van oorsprong Brits bedrijf en Orlaco is gevestigd in Barneveld. Zoals eerder gezegd kunnen de camera’s en monitoren van VZ eenvoudig worden aangesloten op beide merken. In enkele gevallen kunnen zelfs identieke producten vanuit voorraad worden geleverd tegen een aanzienlijk scherpere prijs.

https://www.vanzwitserland.nl/

Windows dedicated server hosting

Windows dedicated server hosting

Een eigen server waarom je alles kunt doen wat je hartje maar begeert. Je geniet van kracht, controle en flexibiliteit. Dat is waar je indirect voor kiest wanneer je gaat voor Windows dedicated server hosting van Freaze Hosting. Deze server werkt altijd goed. Daar plukken jij en de bezoekers van je website de vruchten van! Jij hebt geen omkijken meer naar het onderhoud van de server. Daarnaast brengt deze vorm van hosting nog meer voordelen met zich mee. We vertellen je graag meer over wat deze vorm van hosting precies inhoudt. Dan weet je precies waar je aan toe bent! Lees gauw verder. Ik hoor na het lezen graag van je of je deze vorm van hosting wel ziet zitten.

Je eigen fysieke server

Maar wat is Windows dedicated server hosting precies? Dit is een server die fysiek van jou is. Hij wordt namelijk aan jou toegewezen. Doordat jij je eigen server krijgt, heeft je website veel meer kracht dan wanneer je een server met anderen deelt. Dat is natuurlijk logisch. Je site draait veel sneller! Daarnaast heb je totaal geen omkijken meer naar de updates, het onderhoud en eventuele storingen. De medewerkers van Freaze Hosting nemen deze zorg allemaal op zich! Daar heb jij als klant van dit hostingbedrijf geen omkijken naar. Meer weten, bijvoorbeeld over Linux of andere dedicated servers? Neem eens een kijkje op de website van Freaze Hosting!

https://freaze.nl/

Lasmoeren bij de verbouwing

Ben je toevallig pas begonnen aan een verbouwing van je huis? Je had misschien pas net lasmoeren vast en de stress begon al te komen. Stress kan je inderdaad krijgen wanneer je begint aan de verbouwing van je huis. Je kan bijvoorbeeld stress krijgen omdat je lang moet wachten op de levering van de materialen. Je had natuurlijk gewild dat die verbouwing zo snel mogelijk af was. Het is echter wel nogal moeilijk om te beginnen aan een verbouwing als je de geschikte materialen nog niet hebt.

Om je tijd nuttig te besteden tijdens het wachten kan je al een plan bedenken hoe je de verbouwing stap voor stap gaat aanpakken zodat je meteen kan beginnen aan de verbouwing wanneer de materialen in huis zijn. Als je dit namelijk niet doet kan het inlezen om te kijken hoe je de verbouwing het best aanpakt ook nog tijd gaan kosten waardoor de verbouwing nog langer duurt. Als de verbouwing nog langer duurt zal je dus nog meer stress krijgen.

Zijn de materialen in huis aangekomen zoals je rvs bouten en moeren die je besteld hebt in de webshop van moerenbout.nl. Dan is het alleen nog hopen dat alles volgens plan loopt waar je je al die tijd hebt op voorbereid. Als alles volgens plan loopt kan een verbouwing namelijk snel gaan. Dan kan je binnen een week al heel veel klaar krijgen. Alleen als de verbouwing niet volgens plan verloopt kan het al heel lang gaan duren.

Wanneer een verbouwing lang duurt kan er ook stress ontstaan in bijvoorbeeld je relatie. Als er iets is wat je niet wilt is dat er ook spanning in je relatie komt. Op die manier kan je beter snel doorwerken zodat de verbouwing snel af is. Als het niet alleen lukt kan je ook altijd vrienden vragen om je te helpen.

https://moerenbout.nl/

Weetjes over warmtepompen

warmtepompen worden gebruikt voor een tal van functies. De manier waarop een warmtepomp het meest gebruikt wordt is voor het koelen van een koelkast. Andere toepassingen van de warmtepomp zijn het hebben van warm tapwater of het verwarmen van een bepaalde ruimte. Om een warmtepomp efficiënt te laten werken is het belangrijk dat er een goede isolatie is, die de warmte en/of koudheid binnen houdt.

De historie van de warmtepomp is dat deze vanaf 2010 begon op te komen. De opmars van warmtepomp nieuwbouw projecten kwamen steeds meer op gang. Hierbij was de gedachtegang dat voordat de warmtepomp wordt gebruikt, eerst de woning goed geïsoleerd wordt zodat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Warmtepompen zijn een stuk efficiënter en leveren een stuk duurzamere energie dan fossiele manieren van elektriciteit opwekken, of warmte en kou opwekken. Warmtepomp renovatie is daarom zo gek nog niet voor de persoon die bewust is van zijn/haar ecologische voetafdruk.

Er zijn tegenwoordig twee typen warmtepompen die voornamelijk gebruikt worden. Dit zijn de elektrische warmtepomp en de hybride warmtepomp. De elektrische warmtepomp kan in principe genoeg warmte generen voor het huis, maar tijdens extreme vorst of andere omstandigheden waarbij er meer warmte nodig is dan normaal, is extra elektrische verwarming nodig. Bij de hybride warmtepomp is er een combinatie van een elektrische warmtepomp met een installatie die gasgestookt is. Deze apparaten kunnen wel de hele woning compleet van warmte voorzien met een redelijk lage dekkingsgraad. Andere vormen van warmtepompen zijn buitenlucht warmtepompen, ventilatielucht warmtepompen, een bodem systeem en zelfs warmtepompen die water gebruiken als bron om energie uit te halen.

Als laatste zijn hier een aantal tips om de warmtepomp onder ideale omstandigheden te hebben. Houd het verschil tussen de afgifte- en bron temperatuur zo klein mogelijk. Tot slot gaat het rendement omhoog van de warmtepomp als de wand of de vloer wordt gebruikt als warmte afgifte. Dit is namelijk beter dan standaard radiatoren.

https://techneco.nl/

Weetjes over warmtepompen

warmtepompen worden gebruikt voor een tal van functies. De manier waarop een warmtepomp het meest gebruikt wordt is voor het koelen van een koelkast. Andere toepassingen van de warmtepomp zijn het hebben van warm tapwater of het verwarmen van een bepaalde ruimte. Om een warmtepomp efficiënt te laten werken is het belangrijk dat er een goede isolatie is, die de warmte en/of koudheid binnen houdt.

De historie van de warmtepomp is dat deze vanaf 2010 begon op te komen. De opmars van warmtepomp nieuwbouw projecten kwamen steeds meer op gang. Hierbij was de gedachtegang dat voordat de warmtepomp wordt gebruikt, eerst de woning goed geïsoleerd wordt zodat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Warmtepompen zijn een stuk efficiënter en leveren een stuk duurzamere energie dan fossiele manieren van elektriciteit opwekken, of warmte en kou opwekken. Warmtepomp renovatie is daarom zo gek nog niet voor de persoon die bewust is van zijn/haar ecologische voetafdruk.

Er zijn tegenwoordig twee typen warmtepompen die voornamelijk gebruikt worden. Dit zijn de elektrische warmtepomp en de hybride warmtepomp. De elektrische warmtepomp kan in principe genoeg warmte generen voor het huis, maar tijdens extreme vorst of andere omstandigheden waarbij er meer warmte nodig is dan normaal, is extra elektrische verwarming nodig. Bij de hybride warmtepomp is er een combinatie van een elektrische warmtepomp met een installatie die gasgestookt is. Deze apparaten kunnen wel de hele woning compleet van warmte voorzien met een redelijk lage dekkingsgraad. Andere vormen van warmtepompen zijn buitenlucht warmtepompen, ventilatielucht warmtepompen, een bodem systeem en zelfs warmtepompen die water gebruiken als bron om energie uit te halen.

Als laatste zijn hier een aantal tips om de warmtepomp onder ideale omstandigheden te hebben. Houd het verschil tussen de afgifte- en bron temperatuur zo klein mogelijk. Tot slot gaat het rendement omhoog van de warmtepomp als de wand of de vloer wordt gebruikt als warmte afgifte. Dit is namelijk beter dan standaard radiatoren.

https://techneco.nl/
1 2 3 5