Red Services
Image default
Bedrijven

Betonplaten

Betonplaten

Betonplaten zie je overal terug in de hedendaagse architectuur. Ze zijn erg handig bij het bouwen van woningen of het aanleggen van betonnen vloeren, omdat ze geprefabriceerd worden, bijvoorbeeld door Sierbeton Industrie Markelo BV uit Overijssel –  een gerenommeerd bedrijf op het gebied van de vervaardiging van sierbeton. Het bouwbedrijf kan direct met de betonplaten aan de slag. Er worden echter wel een paar eisen gesteld aan betonplaten, opdat ze hun functie goed kunnen vervullen en er esthetische goed uitzien:

 • de betonplaten mogen niet glad zijn
 • ze moeten makkelijk schoon te maken zijn
 • ze moeten natuurlijk sterk zijn, een grote draagkracht en stabiliteit hebben
 • ze moeten snel, makkelijk en goed te leggen zijn

SIM BV verkoopt betonplaten in alle soorten en maten, geschikt voor verschillende toepassingen. Vooral handig voor de begaanbaarheid van bijvoorbeeld bedrijfspanden, kavelpanden, toegangswegen en opslagplaatsen. Met behulp van betonplaten kun je gemakkelijk een praktische en esthetische verantwoorde ondergrond creëren. Voor dit doeleinde heeft SIM BV meerdere soorten betonvloerplaten in de aanbieding:

 • strakke vlakke platen
 • betonplaten met antislip
 • grootformaat platen
 • met een speciale siergrind-deklaag

Op hun website vind je bijvoorbeeld de volgende drie soorten betonplaten.

 • SIMVLAK® strakke, vlakke platen. Deze zijn multifunctioneel in het gebruik en ideaal voor het creëren van een spiegelgladde ondergrond. Dit komt door dat het beton vrij is van poriën: hierdoor kunnen de resten van de inhoud geen negatieve invloed uitoefenen op de duurzame kwaliteit van het beton.
 • SIMNOP® antislip platen. Ook deze betonplaat is multifunctioneel, spiegelglad wat structuur betreft. Daarnaast is deze plaat extra veilig dankzij het unieke gepatenteerde noppenprofiel. Deze noppenlaag vormt een perfecte antislip zodat je uitstekende grip hebt zodra je over de platen loopt of rijdt.
 • SIMGRAS® groot formaat grasbetonplaten. Met deze grasbetonplaat kun je openbare ruimtes als parken, plantsoenen en parkeerruimten een groene en eigentijdse uitstraling geven. Door zijn open constructie vormt dit geheel nieuwe type verhardingsplaat een geheel met de groene omgeving. De doorgroei van gras is mogelijk. Stijlvol en smaakvol. Ideaal te gebruiken met de twee voornoemde type betonplaten.
 • SIMVLAK® terrazzo. Ook met deze stijlvolle betonplaat voorzie je de openbare ruimte van net dat beetje extra cachet. Denk aan parken, plantsoenen, parkeerterreinen, winkelcentra, showrooms, pleinen en anderszins. De toplaag bestaat uit drie gradaties, is van honderd procent natuursteen en heeft geen pigment ring. De keuze voor de oppervlakte kleur is onbeperkt. Ook is het mogelijk om toeslagmaterialen, bijvoorbeeld marmer, granietsplit of gekleurde steen, aan te brengen in de toplaag. Voor een volkomen uniek en exclusief uiterlijk.

Je kunt daarnaast ook nog kiezen voor gekleurde betonplaten en extreem sterke betonplaten. Voor meer stevigheid en een nog esthetischer uitstraling.

De betonplaten van Sierbeton Industrie Markelo BV

De mogelijkheden qua betonplaten is dus eindeloos bij Sierbeton Industrie Markelo BV, ook wel bekend als SIM BV. Dit sympathieke bedrijf is al sinds 1958 werkzaam in de betonindustrie. Toen, heel in het begin, zat het bedrijf nog in Rijssen gevestigd. Pas in 1983 is men naar Markelo verhuisd en verscheen de plaatsnaam in de bedrijfsnaam.  In het begin vervaardigde het bedrijf allerlei soorten prefab beton. Denk daarbij niet alleen aan betonplaten, maar ook aan keerwanden, betontegels, raam/deurdorpels, traptreden en allerlei andere betonnen elementen. Voornamelijk de uitgewassen grindtegels waren populair. Vanaf 1970 begon SIM BV de betontegels volledig geautomatiseerd te produceren. Vanaf 1995 heeft het bedrijf zich, geheel in lijn met de heersende trends, ook gestort op het kleuren van beton. Zo hebben ze bijvoorbeeld paars beton geleverd aan een klant die dit zo verlangde omdat dit goed aansloot bij de rest van zijn gebouw. De productie vindt plaats met behulp van de modernste productiemethodes. SIM BV beschikt over eigen moderne betonmortelcentrale. Deze is van alle vereiste certificaten voorzien. In deze centrale heeft het bedrijf zijn eigen betonplaten ontwikkeld. Denk aan de SIMVLAK colore en de SOMVLAK terrazzo. Ze zijn echte vernieuwers op het gebied van beton!

Geïnteresseerd geraakt in de betonproducten van Sierbeton Industrie Markelo BV?

Heeft u ook vraag naar prefab betonnen elementen? Dan is SIM BV een goed bedrijf om in het achterhoofd te houden. Hun betonplaten zijn van de aller beste kwaliteit. Ze zijn niet alleen praktisch en uiterst sterk, ze zijn ook een lust voor het oog. Zo houdt u uw terrein niet alleen goed begaanbaar, maar ook aantrekkelijk om naar te kijken. We weten immers allemaal dat beton ook een behoorlijk trieste en nogal doodse indruk kan maken. Iedereen kent wel het misprijzende gezucht over de betonnen reuzen – waarmee flatgebouwen worden bedoeld die zelfs tijdens het stralendste weer een lamlendige indruk maken. Zo niet met de betonplaten van SIM BV! Die zijn uiterst stijlvol. Ze kunnen zo nodig van een leuke kleur worden voorzien of van een toeslagmateriaal in de toplaag. Zo houdt u de openbare ruimte netjes en vrolijk.  Neem anders eens een kijkje op de mooie website van SIM BV! Daar kun je alvast een voorproefje vinden van de betonplaten die ze in de aanbieding hebben. Ook vind je voorbeelden en beschrijvingen van de andere producten van SIM BV. Je kunt zelfs hele folders downloaden over alle betonplaten en keerwanden in hun assortiment zodat je rustig kunt nalezen wat hun eigenschappen zijn en wat hun toepassingen. Contact opnemen of een offerte aanvragen kan heel makkelijk via het contactformulier. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen even te bellen of om eens een keer langs te gaan in het mooie Markelo!

http://simbv.nl/agrarisch/betonplaten