Red Services
Image default
Bedrijven

Het kiezen voor een vps in Amsterdam

Een vps server in Amsterdam is een goede oplossing als je graag een website wilt hosten, maar niet de middelen hebt om een eigen server aan te schaffen. Er is echter ook een derde optie: shared hosting. Hierbij deel je een server met vele andere gebruikers. Dit artikel zal je helpen bij het maken van de juiste keuze.

Een vps in Amsterdam of shared hosting?

Bij zowel een vps als shared hosting deel je een server met ander gebruikers. Het verschil zit hem in de virtualisatie hiervan. De prestaties van shared hosting zijn niet zo goed als die van een vps. Bij het delen van een vps heb je zelf veel meer invloed op je server.

De beperkingen van shared hosting

Shared hosting heeft vaak beperkingen in hoeveel data je kunt uploaden naar je website. Vaak heb je niet zoveel nodig, maar het kan voorkomen dat je grote bestanden op je site wilt plaatsen. Dan is een vps een betere optie.

Jouw gebruik bepaalt jouw keuze

Als je maar een lichte blog of website hebt is het misschien beter om te kiezen voor shared hosting of een goedkoop vps pakket. Bij een website met zware applicaties kun je beter kiezen voor een wat betere vps server met meer geheugen. Jouw gebruik bepaalt wat voor manier van hosting voor jou het beste is. Het is dus goed om dat van tevoren in kaart te brengen.

Gerelateerde artikelen

Aanbouwwerktuigen voor tweewielige trekkers

Waarom een achteruitrijcamera?

Tips voor SEO webteksten