Advocaat echtscheiding

Bent u op zoek naar een advocaat? Echtscheiding?

Het kan zomaar verkeren: je hebt een fijne en goede relatie, je trouwt, maar na een aantal jaren kom je er achter dat het toch niet meer werkt. In sommige gevallen kan relatietherapie dan nog een uitkomst bieden, maar helaas lang niet altijd. Wanneer u tot de conclusie bent gekomen dat uw relatie niet meer te redden valt, is het vaak wenselijk iemand in te huren: een advocaat. Echtscheiding is vaak namelijk een erg zwaar en vervelend proces, waar u het beste professionals kunt bij betrekken om te voorkomen dat dingen uit de hand lopen. Mocht u zich in deze situatie bevinden, net als ik een aantal jaren geleden, neemt u dan van WST advocaten een advocaat. Echtscheiding is namelijk iets waar ze veel ervaring mee hebben, en iets waar ze u goed bij kunnen staan. Ik zocht enige tijd geleden namelijk ook een advocaat. Echtscheiding was helaas iets waar ik net in terecht was gekomen. Ik hield erg veel van mijn vrouw, en doe dat nog steeds maar het werkte gewoon niet meer. We werden niet meer blij van elkaars aanwezigheid, waarschijnlijk een gevolg van het feit dat wel elkaar onbewust remden in onze ontwikkeling. Het was erg pijnlijk om dit in te zien, en nog pijnlijker om elkaar te erkennen dat we er mee moesten stoppen. We gaven immers nog wel veel om elkaar. Dit was een erg pijnlijk proces. Uiteindelijk zochten wij onze toevlucht tot een advocaat. Echtscheiding was namelijk (gelukkig!) iets waar we beiden geen ervaring mee hadden. Aangezien het wel op vrijwel alle aspecten van je leven een grote invloed heeft leek ons het het beste een professional in te huren. Omdat we nog wel met elkaar on speaking terms waren was er sprake van een ‘gemeenschappelijk echtscheidingsverzoek’. Dit hield in dat we terecht konden bij één advocaat. Een gemeenschappelijk echtscheidingsverzoek is alleen mogelijk wanneer beide partners het met elkaar eens zijn over de te maken afspraken. We zijn beide erg blij dat we onze toevlucht hebben genomen tot een advocaat. Echtscheiding is in alle gevallen een zwaar en moeilijk proces waar je doorheen moet, maar de ervaring en professionaliteit van de advocaat maakte het in sommige opzichten wel eenvoudiger.

Waarom een advocaat? Echtscheiding is iets waar je assistentie bij moet hebben!

Dus, ondanks het feit dat mijn partner en ik redelijk goed uit elkaar zijn gegaan, waarom dan toch een advocaat? Echtscheiding heeft -zoals reeds gezegd- op veel aspecten grote invloed: financiën, woonsituatie, en in ons geval helaas ook onze kinderen. Er moeten afspraken gemaakt worden over de alimentatie voor de andere partner, én voor de alimentatie voor de kinderen. Hoe lang gaat de partneralimentatie door, en hoe hoog wordt de alimentatie voor de kinderen? Het kan fijn zijn om een neutrale arbiter te hebben, zoals een advocaat. Echtscheiding wordt zo iets makkelijker, omdat er gewoon duidelijke afspraken gemaakt kunnen worden. Ik ben nog steeds erg dankbaar voor het feit dat wij daar in geslaagd zijn: er zijn ook veel stellen die elkaar de tent uitvechten. Die maken dan ruzie met elkaar via hun advocaat. Echtscheiding is al zo moeilijk! Tragisch vind ik dat, zulke gevallen. Hoewel ook wel weer begrijpelijk. Hoe dan ook, er moeten afspraken gemaakt worden over geldzaken zoals de alimentatie. Maar ook wat er bijvoorbeeld moet gebeuren wanneer je samen een huis hebt gekocht, de inboedel, en hoe de omgangsvormen met de kinderen geregeld worden. Wij zijn hier gelukkig goed uitgekomen, met behulp van onze advocaat. Echtscheiding was ook in dit geval zwaar, maar ik denk dat we het er relatief goed van af hebben gebracht. Overigens is de wetgeving rondom (kinder)alimentatie in 2013 ingrijpend veranderd. De procedure is nu een stuk eenvoudiger geworden, en het berekenen van de hoogte een stuk eenvoudiger. Dit heeft voor ons ook veel gescheeld.

De gevolgen van een scheiding

De gevolgen van een scheiding zijn groot, en het proces zelf erg zwaar en ingewikkeld. Nogmaals, neem daarom een goede advocaat! Echtscheiding vereist niet alleen op juridisch gebied veel expertise, het is ook prettig om iemand te hebben die in staat is hier op professionele wijze mee om te gaan. Mijn partner en ik spreken elkaar nog steeds regelmatig, en houden elkaar op de hoogte van het wel en wee van onze kinderen als ze op bezoek ben. Zo regelen we de opvoeding nog steeds samen. Hier afspraken over maken is extra goed gegaan door de hulp van onze advocaat. Echtscheiding was namelijk iets waar ze al veel ervaring mee had, en ze wist dus ook goed waar de valkuilen zaten. Uiteindelijk heeft onze scheiding toch veel goeds gebracht. We hebben allebei weer de ruimte gekregen om de richting in te gaan met ons leven die we graag willen, waardoor we ook weer fijn met elkaar om kunnen gaan. En stiekem, héél stiekem is het soms ook wel fijn dat de kinderen even bij de ander zijn! Begrijp me niet verkeerd, ik ben dol op mijn kinderen en zorg er graag voor, maar soms is het gewoon heel erg fijn om een avondje vrij te zijn, of de mogelijkheid te hebben lekker uit te gaan met vrienden zonder dat je je druk hoeft te maken om de kleintjes. Al met al zijn we dus ook veel dank verschuldigd aan onze advocaat, echtscheiding was iets waar we erg tegenop zagen, maar ze ons erg geholpen het zo soepel mogelijk te laten verlopen.

http://www.wstadvocaten.nl/seo/advocaat-echtscheiding/