Red Services
Image default
Dienstverlening

Dieptrekken onder hoge druk

Dieptrekken, een geweldige techniek

Wellicht hebt u nog nooit van dit begrip gehoord. Dieptrekken is ook niet een alledaags begrip natuurlijk. Hoewel, dit gaat voor de mannen en vrouwen van www.GB.nu ’s metaal en kunststofbewerking niet op. Zij zijn juist elke dag druk in de weer met het dieptrekken van vele metaalsoorten. Metalen die in aanmerking komen voor dit proces dat dieptrekken wordt genoemd zijn onder andere:

  • aluminium
  • roestvast staal
  • staal
  • koper
  • messing

Maar wat houdt dit nu precies in horen wij u denken. Een plaat van metaal wordt onder zeer hoge druk in een andere vorm geperst. Met behulp van een drukpers kunt u hiermee allerlei vormen maken zoals blikjes, spoelbakken en ga zo maar door. Pannen werden op deze manier ook vervaardigd, hoewel daar tegenwoordig andere technieken voor worden gebruikt die wij van GB ook zeker voor u kunnen uitvoeren.

Dieptrekken onder hoge druk

Hiermee bedoelen we niet dat wij onder hoge druk staan. We werken maar wat graag met het dieptrekken. Het gaat er natuurlijk om dat het metaal onder enorme druk geperst wordt. Uitkijken dus dat je je handen er niet tussen krijgt. Een extra voordeel hiervan is dat het metaal volkomen naad vrij is. Het eindproduct bestaat uit een strook metaal en er zijn geen lassen nodig om tot een goed eindproduct te komen. Dat maakt het product een stuk steviger en bestendiger tegen hoge temperaturen.

Neem gerust eens contact op

Hopelijk hebben we u weten te overtuigen van de kwaliteit van het dieptrekken. Wilt u toch nog liever de kat uit de boom kijken dan is dat geen probleem. Onze site biedt een rijk overzicht waar u vast uw prangende vragen omtrent deze techniek en vele andere technieken beantwoordt ziet. Mocht dit toch niet zo zijn, dan kunt u ons altijd even mailen of bellen.

http://www.gb.nu/pagina/32/Dieptrekken.html