Red Services
Image default
Dienstverlening

Flexibel werken

Flexibel werken heeft de toekomst

Je hoort steeds minder vaak over de 9-tot-5 mentaliteit en als iemand het er wel over heeft is dat zelden positief. Tegenwoordig is flexibel werken het sleutelwoord. We laten ons niet langer op vaste werktijden opsluiten in een bedrijfspand, maar gaan aan het werk wanneer het ons uit komt, waar we maar willen. Daar zitten een hoop voordelen aan. Zo wordt het veel makkelijker om files te vermijden, men kan gewoon thuis achter de laptop kruipen en eventueel op een later tijdstip naar kantoor. En ouders die flexibel werken kunnen hun werktijden zodanig aanpassen dat zij dit om de zorg van hun kinderen heen plannen. Ze brengen bijvoorbeeld eerst de kroost naar school en gaan dan aan de slag. Eventueel nemen ze tussen de middag een pauze als de kinderen thuis een boterham eten. En niet alleen voor de werknemers is flexibel werken handig, want bedrijven profiteren net zo veel van deze trend. Want het geeft de medewerkers de kans om taken uit te voeren wanneer het henzelf het beste uitkomt. Dit houdt in dat ze hun concentratie volledig op hun arbeid richten. Ze hebben deze tijd immers zelf ingeruimd om alles op orde te krijgen. Daarnaast geeft flexibel werken meer verantwoordelijkheid aan de werknemer. Dit wordt vaak als prettig ervaren. Het geeft ze het gevoel dat ze voor zichzelf bezig zijn en zich niet voor een baas moeten uitsloven. Sowieso spreekt het voor zich dat tevreden mensen meer voor elkaar krijgen. Natuurlijk zijn er nog altijd momenten te bedenken waarbij het echt noodzakelijk is dat iedereen zich in dezelfde ruimte bevind. Maar in veel gevallen is flexibel werken niet alleen mogelijk, het is zelfs gewenst. Bijvoorbeeld wanneer er slechts een klein klusje op de rol staat. Dan is het zonde om daar reistijd aan toe te voegen, als het ook vanaf een andere locatie geregeld kan worden. Kijk voor meer informatie op www.spiritcloud.nl!

Flexibel werken is vaak mogelijk

De mogelijkheden zijn nu al groot, maar dankzij de technologische vooruitgang wordt dit alleen maar meer. Steeds meer werk wordt verzet met behulp van computers en het internet. Daardoor is flexibel werken steeds makkelijker. Zit je samen met een collega aan een project? Voorheen moest je dan allebei naar kantoor om alles af te stemmen. Tegenwoordig kun je met gedeelde documenten direct zien wat de ander heeft gedaan. Bovendien kun je altijd overal bij. Het enige wat je nodig hebt is een computer, tablet of telefoon en een internetverbinding. Vervolgens kun je alle documenten ophalen die je nodig hebt om aan de slag te gaan. Als je ergens kunt internetten, kun je daar ook flexibel werken. Aangezien er steeds meer hotspots zijn, komen er alleen maar meer potentiële werkplekken bij. Denk daarbij aan een tafeltje in de koffiebar, de stiltecoupé van de trein of een hoekje van de bibliotheek. Flexibel werken moet je dan ook niet verwarren met thuiswerken. Er zijn nog veel meer mogelijkheden dan alleen je huiskamer. Ga even na waar je allemaal de mogelijkheid hebt om online te gaan en stel je daarbij steeds de vraag: zou ik hier werk kunnen verzetten? Wie op deze manier tegen de mogelijkheden aankijkt, ziet ineens veel meer kans op flexibel werken. Het kan ook voor jou een uitkomst zijn, wanneer je maar met een frisse blik tegen de mogelijkheden aankijkt.

Op een wolk

Het is dus duidelijk dat de mogelijkheid tot flexibel werken steeds belangrijker wordt. Daarom is het voor bedrijven van belang dat dit wordt aangeboden. Het best kan dit met behulp van speciale online werkplekken. Deze worden aangeboden door specialisten die zich helemaal gericht hebben op het faciliteren van flexibel werken. Een voorbeeld van zo’n aanbieder is Spirit Cloud. Ze verzorgen tegen een vast bedrag per maand alle randvoorwaarden die noodzakelijk zijn om werknemers in staat te stellen overal aan het werk te kunnen. Alle software en documenten die zij op kantoor tot hun beschikking hebben, moeten bij flexibel werken toegankelijk zijn. Dit kan gerealiseerd worden met behulp van een cloud. Daarmee is het mogelijk om toegang te krijgen tot alle bestanden. Natuurlijk is een dergelijke digitale omgeving goed beveiligd, opdat alleen medewerkers toegang hebben tot wat gevoelige informatie kan zijn. Flexibel werken met Spirit Cloud is gebaseerd op drie pijlers, te weten:

  • waar je maar wil
  • wanneer je maar wil
  • hoe je maar wil

Met deze cloudoplossing kun je zelf bepalen op welke locatie je aan de slag gaat. Thuis of op een openbare plek, het kan allemaal. Daarnaast kun je op ieder gewenst moment bezig zijn. De benodigde documenten zijn altijd binnen handbereik. Vroeger kon het gebeuren dat je iets wilde doen, maar dit niet kon omdat je iets op je bureau had laten liggen. Dat is met flexibel werken verleden tijd. Door in te loggen kun je bij alle gegevens komen die je nodig hebt. Je haalt het kantoor gewoon naar je toe. En dat alles met het medium van je eigen keuze. Sommige mensen vinden het handig om alles met de smartphone te doen. Anderen hebben liever een groter scherm en kiezen voor een tablet of laptop. Wanneer je veel vanuit huis werken wil doen is de pc nog altijd een goede keuze. Er zijn genoeg mogelijkheden. Flexibel werken kan altijd en overal. Meer weten? Kijk dan op spiritcloud.nl voor meer informatie. Het is zelfs mogelijk om dertig dagen lang gebruik te maken van een demo en alles vanuit de eerste hand te ervaren.

http://www.spiritcloud.nl/flexibel-werken