Red Services
Image default
Dienstverlening

Relatie bureau

Het succes van een relatie bureau

De meeste mensen zijn niet graag alleen. Ik ook niet. Maar het zat me eigenlijk nooit zo erg mee. Met mijn drukke baan en ook drukbezette sociale leven had ik vrij weinig tijd om zelf op zoek te gaan naar een levenspartner. Een goede vriend raadde me aan dat ik het eens bij een relatie bureau zou proberen. Een relatie bureau? Waarom een relatie bureau? Is dat betrouwbaar? Word je niet opgelicht doordat men geld van je vraagt en jij goedgelovig betaalt maar daar vervolgens nooit de vruchten van plukt? En hoe kan iemand anders mij helpen iemand te vinden als ik dat zelf niet eens kan? Ik moet eerlijk toegeven dat ik behoorlijk sceptisch was. Eerder had ik al wel gebruik gemaakt van de zogenaamde datingsites. Er zijn ontzettend veel van dergelijke websites in de lucht en ik had er al een heel aantal versleten. Op sommige van die sites kun je profielen van leden bekijken en een bericht achter laten om op die manier in contact te komen. Vaak zie je daar dan ook een foto bij. Bij andere datingsites zie je van tevoren nog helemaal niets en word je door een computer aan iemand gekoppeld die dan zogenaamd bij je zou passen. Ik had het allemaal geprobeerd. Vroeger ging ik trouwens nog wel eens stappen om op die manier iemand te vinden, maar daar kom ik nu toch echt niet meer aan toe. Dus op advies van een goede vriend heb ik toch maar de stoute schoenen aangetrokken en heb ik me ingeschreven bij een relatie bureau. Ik vond het eigenlijk behoorlijk spannend. Het was namelijk al een hele tijd geleden dat ik voor het laatst op een date was geweest en ik was een beetje ‘roestig’ geworden, zogezegd. Welnu, gelukkig werd ik niet zomaar in het diepe gegooid. Het relatie bureau waar ik mij bij ingeschreven heb gaat namelijk op een prettige manier te werk. Ik zal mijn bevindingen in deze tekst uiteenzetten. Wellicht kun jij er je voordeel mee doen.

Ontmoeting via het relatie bureau

Om te beginnen is het natuurlijk handig om te vermelden om wek relatie bureau het hier gaat. Er is namelijk een behoorlijk aanbod aan bureaus, maar het is natuurlijk zaak dat je terecht komt bij een geschikt relatie bureau. Het liefst één die een goede reputatie heeft of die bekend staat als een bemiddelingsbureau met een hoge succesrate. Gelukkig had ik een vriend die mij in de juiste richting wees, want zelf zag ik door de bomen zo gauw het bos niet. Het relatie bureau waarbij ik me destijds inschreef, heet PUUR. Je kunt de website heel gemakkelijk vinden en daar kun je allerlei informatie vinden. Zo kun je er bijvoorbeeld ook lezen hoe ze te werk gaan. Zoals het op de site staat beschreven, zo liep het voor mij ook. Het ‘proces’, zo je wilt, bestaat uit zo’n drie stappen, namelijk:

  • een gratis kennismakingsgesprek
  • een intakegesprek waarin de details worden besproken
  • en de eerste ontmoeting met een date

Voor mij ging het als volgt. Ik heb me aangemeld op de website van relatie bureau PUUR en daarna heb ik een afspraak gemaakt voor een eerste (en gratis) kennismaking. In dat gesprek krijg je te horen hoe het proces eruit zal zien, wat je van het relatie bureau kunt verwachten en wat zij van jou verwachten. Daarna kun je besluiten of je al dan niet met ze in zee gaat. Ik besloot het wel te doen. We worden er namelijk allemaal niet jonger op en ik wilde gewoon ontzettend graag iemand ontmoeten om de rest van mijn leven mee te delen. Daarom ben ik trouwens zo te spreken over dit relatie bureau: hier worden namelijk alleen mensen ‘aangenomen’ (bij wijze van spreken) als ze ook echt op zoek zijn naar een serieuze relatie. Vaak kom je toch op datingsites tegen dat mensen alleen een avontuurtje willen of dat ze helemaal niet eens single zijn? Of dat je ineens voor een verrassing komt te staan omdat de persoon van de foto er in het echte leven helemaal niet zo uitziet? Dat zal bij relatie bureau PUUR absoluut niet gebeuren, omdat iedere persoon zorgvuldig wordt gescreend. Dan weet je tenminste zeker dat je met een gerust hart op een date kunt gaan.

PUUR bracht mij een stralende toekomst

Nadat ik had besloten me door het relatie bureau te laten helpen, volgde het intakegesprek. Daarin werden mij een heleboel vragen gesteld over mijn levensstijl en interesses, mijn wensen wat betreft een partner, enzovoort. Aan de hand daarvan heeft relatie bureau PUUR toen een profiel opgesteld en daarna zijn ze voor me aan het werk gegaan. Terwijl ik afwachtte en mijn leven van alledag leefde, zocht het relatie bureau voor mij naar een geschikte partner. De dag dat ik te horen kreeg dat ze iemand hadden gevonden was een goede dag. Mijn match en ik spraken aan de hand van de matching met elkaar af en –ik sta er nog steeds versteld van– we hadden een ongelofelijke eerste date. Ik had niet verwacht dat ik meteen met iemand zo’n klik zou hebben of dat het zo snel zou gaan dat ik iemand zou vinden die over zoveel dingen hetzelfde denkt, maar dat is precies wat er is gebeurd. Dankzij relatie bureau PUUR hebben zowel mijn match als ik zicht op een stralende toekomst. Niet meer alleen maar samen.

http://puur-relatiebemiddeling.nl/relatiebureau/