Red Services
Image default
Dienstverlening

Schoenmaker

Schoenmaker

Aangezien ik woonachtig ben in Almelo is het niet zo vreemd dat ik dan ook een schoenmaker in deze leuke stad ging zoeken. Een schoenmaker die het beste voor heeft met zijn klanten, dat leek me wel zo belangrijk. En ruime ervaring is ook niet verkeerd. Dat ik toen uitkwam bij de beste schoenmaker ter wereld, dat had ik echt niet verwacht. Aangezien ik als wethouder van Almelo weleens belangrijke galagelegenheden heb, heb ik zodoende ook een aantal paren galaschoenen en die zijn nu eenmaal aan de dure kant. Ook in mijn dagelijkse werk ga ik netjes gekleed. In pak en met stropdas. Glimmende schoenen zijn niet per se het beste dat daaronder past, maar mijn schoenen moeten toch zeker ook voor het dagelijks gebruik netjes zijn. Daarom heb ik een hele hoop schoenen die door de jaren heen zijn afgesleten terwijl ik er toch een behoorlijke prijs voor heb betaald. Als wethouder mag ik zeker niet klagen over mijn salaris, maar om nou ieder jaar weer nieuwe schoenen te kopen, dat vind ik zonde. Niet alleen is dat jammer voor mijn portemonnee, ook is het niet goed voor het milieu. En aangezien ik me veel bezighoud met het milieu voor mijn werk, wilde ik graag iets doen aan mijn zogenaamde schoenenprobleem. Mijn voeten zijn niet helemaal perfect en daarom slijten er bepaalde stukken schoen sneller dan andere stukken. De schoenmaker bij wie ik uiteindelijk terecht kwam heet schoenmaker Flink en is aldus gevestigd in Almelo. Hij zag het probleem ook al snel af aan de zolen van mijn schoenen die ik mee had gebracht. Het ging slechts om een paar want ik wilde eerst wel even weten waartoe de beste man in staat zou zijn. Gelukkig zag hij direct dat ik wellicht baat zou kunnen hebben bij bepaalde voorgevormde zolen om mijn voeten en mijn houding in zijn geheel een extra steuntje te geven.

De beste schoenmaker ter wereld

Dit zijn niet mijn woorden, maar dit pronkt op de website als slogan. Ik vond het nogal ambitieus moet ik zeggen maar nadat ik bij de schoenmaker langsging zag ik dat er vele bekers van gewonnen prijzen in zijn prijzenkast glansden. Gelukkig is de schoenmaker een zeer sympathieke man en loopt hij in zijn geheel niet naast zijn schoenen. Wel is hij zo trots als een pauw maar dat is hem van harte gegund. Zeker nadat ik binnen een paar dagen bericht kreeg dat mijn schoen gerepareerd waren. Ze zagen er weer helemaal als nieuw uit en ik kon nauwelijks mijn ogen geloven. Dit was echt pure perfectie. Niet alleen had hij mijn zolen totaal vervangen. Met het originele materiaal van hetzelfde merk trouwens. Ook zaten er nieuwe veters in, waren alle stiksels weer aan elkaar genaaid en was de hak voor de zekerheid weer helemaal vastgelijmd. Nieuwe veters ontbraken er nog aan maar die kreeg ik na het betalen van de rekening, die overigens enorm meeviel, er gratis bij. Kijk dat is nog eens service. In de loop der maanden hebben mijn vrouw en ik al onze versleten schoenen bij deze schoenmaker langsgebracht en hij heeft ze allen tot in de puntjes kunnen restaureren. Hier betaal je veel minder voor dan voor een nieuw paar schoenen, dus het kan echt uit. Dankzij de schoenmaker kan ik zo nog jaren doen met mijn voorraad schoenen. Datzelfde geldt voor mijn vrouw, maar ja, het is een vrouw dus zij is schoenenverslaafde. Dat is iets waar de schoenmaker hard om moest lachen want hij herkende veel van zijn vrouw terug in dit verhaal. Maar dat neemt niet weg dat mijn partner nu ook weer haar oudere schoenen kan dragen en dus nog meer keuze heeft als nooit te voren. De service van deze schoenmaker is dan ook echt om over naar huis te schrijven en ik raad iedereen aan, of diegene nou in Almelo woont of niet, om eens een bezoekje te brengen aan zijn shop.

Online schoenen repareren

Woon je echt te ver van Twente en is een schoenmaker in jouw buurt ook afdoende, dan toch wil ik je er nog eventjes op wijzen dat deze schoenmaker ook online schoenreparaties kan uitvoeren. Dit is een nieuwe optie waarvan je alle informatie op hun website terug kan vinden. Door je kapotte schoenen op te sturen zal de schoenmaker ze binnen vijf dagen repareren en weer terugzenden. Dus mocht je op West-Terschelling wonen, schroom niet en stuur je kapotte laarzen op. Daar doen ze hier totaal niet moeilijk over. Je kunt via de webwinkel direct aangeven welk gedeelte van de schoen, of welk type schoen gerepareerd moet worden. Natuurlijk werkt de schoenmaker niet alleen in de winkel maar heeft hij een heel team van vaardige reparateurs en mensen in opleiding om zich heen. Dat maakt dit team tot een van de beste in de wereld en hij heeft daarom op allerlei gebieden van het schoen repareren prijzen gewonnen. En dan praten we echt over de eerste prijs, de gouden plak zeg maar. Je kunt al deze prijzen terugvinden op hun site dus wellicht zal je dit doen overtuigen om hen eens te vereren met een bezoekje. Hun contactgegevens kan je terugvinden op hun website net als hun openingstijden. En wellicht kom ik je dan daar dan weleens tegen. Onderhand ben ik uitgegroeid tot een van hun vaste klanten en dat gaat in de toekomst zeker niet veranderen. Dus nog kort op een rijtje, bij schoenmaker Flink krijg je:

  • goede service
  • betaalbare prijzen
  • hoge kwaliteit
http://www.schoenmakerijflink.nl/