Red Services
Image default
Dienstverlening

Uitvaart

Uitvaart

Het regelen van een uitvaart kan een heel vervelende gebeurtenis zijn. Er is tenslotte net iemand overleden van wie u veel gehouden hebt en dan moet u opeens ook nog eens van alles regelen. Daar wordt natuurlijk niemand heel erg blij van, het is al lastig genoeg om het verdriet te werken zonder dat u na moet denken over wat voor soort uitvaart diegene gehad had willen hebben. Er zijn namelijk veel meer vragen waar stil gestaan bij moet worden dan u op het eerste gezicht zou denken. De eerste vraag is natuurlijk of iemand gecremeerd wil worden of begraven. Een nogal belangrijke keuze om te moeten maken. Daarnaast zijn er natuurlijk nog allerlei randzaken die geregeld moeten worden. U kunt dan denken aan de onderstaande dingen.

  • Moeten er advertenties geplaatst worden en zo ja, moeten deze alleen in de lokale of regionale kranten verschijnen of ook in landelijke kranten?
  • Wil de overledene opgebaard worden of niet? En zo ja, moet de opbaring dan bij hem of haar thuis plaatsvinden of juist in een uitvaartcentrum?
  • Moet de uitvaart gehouden worden in een kerk of in een uitvaartcentrum? Of juist op een niet conventionele plaats? Of had de overledene juist helemaal geen ceremonie gewild?
  • Hoeveel aanwezigen komen er naar schatting naar de uitvaart?
  • Hoeveel rouwkaarten moeten er gedrukt worden en wie moet er allemaal een ontvangen?
  • Moeten er bedankkaarten gestuurd worden na de uitvaart en naar wie dan allemaal?
  • Moet er gelegenheid tot condoleren zijn en zo ja, moet dat voor of na de ceremonie plaatsvinden?
  • Moet er na afloop iets te drinken geschonken en iets te eten aangeboden worden?

Dit zijn allemaal zaken die heel erg persoonlijk zijn en het is niet altijd even gemakkelijk om in te schatten hoe de overledene het het liefst gezien zou hebben.

Leg wensen voor uw uitvaart vast

Het is daarom ook erg verstandig om uw wensen voor uw eigen uitvaart ruim van te voren vast te leggen. Veel mensen denken vaak dat ze daar nog ruim de tijd voor hebben, ze zijn immers nog jong en niet ziek. Maar een ongeluk kan zomaar roet in het eten gooien. Niet alleen moeten uw geliefden dan plotseling afscheid van u nemen, ook moeten zij ook nog eens een antwoord zien te vinden op alle bovenstaande vragen. Dit kan een zeer lastige klus zijn in een stressvolle periode, daarom is het fijn als mensen zelf al wat ideeën voor hun uitvaart op papier hebben gezet. Dan kunnen nabestaanden deze papieren erbij zetten en de wensen uitvoeren zoals de overledene dat gewild zou hebben. Dit scheelt niet alleen heel veel stress en geregel voor de nabestaanden, het zorgt er ook voor dat ze niet blijven zitten met de vraag of ze uw uitvaart wel goed afgehandeld hebben. Of ze het wel op de manier gedaan hebben zoals u het graag had gewild. Een ander aspect wat mensen vaak vergeten aan de uitvaart is dat het veel geld kost. Het is daarom verstandig om een verzekering hiervoor af te sluiten of om zelf geld hiervoor aan de kant te zetten. Dit moet dan natuurlijk wel ergens vastgelegd worden, zodat het na het overlijden ook duidelijk is welk geld daarvoor bestemd is. Als u al deze dingen van te voren duidelijk vastlegt, dan wordt het organiseren van uw uitvaart voor uw nabestaanden een veel gemakkelijkere klus. Zij hoeven dan niet meer na te denken over wat uw wensen zouden zijn, zij hoeven dan alleen nog maar uw wensen uit te voeren.

Wat kost het?

Een probleem met het afsluiten van een verzekering voor uw uitvaart of hiervoor geld sparen, is dat het moeilijk is om een schatting te maken van de kosten die hiermee gemoeid zijn. Er worden wel eens wat bedragen geroepen, maar de daadwerkelijke kosten hangen natuurlijk heel erg af van uw antwoorden op de vragen die hierboven gesteld werden. Veel rouwkaarten versturen, een advertentie laten plaatsen, het schenken van koffie en het serveren van cake, het zijn allemaal zaken die de prijs mede bepalen. Om nog maar te zwijgen over de soort ceremonie die u wilt en bijvoorbeeld de kist. Al deze aspecten bepalen samen het kostenplaatje van uw uitvaart. Wilt u een idee hebben van wat de daadwerkelijke kosten zouden zijn als er met al uw wensen rekening wordt gehouden, dan kunt u via de website van 4begrafenisondernemers offertes hiervoor opvragen. Via een keuzemenu kunt u al uw wensen omtrent uw uitvaart kenbaar maken en via de website worden deze gegevens doorgestuurd naar vier begrafenisondernemers bij u in de buurt. Zij sturen u vervolgens offertes terug waarin rekening is gehouden met uw specifieke wensen. Zo krijgt u een heel duidelijk en reëel beeld van wat de kosten zullen zijn. Dit is natuurlijk fijn als u al vroeg wilt beginnen met sparen voor uw uitvaart, maar het is ook heel erg handig op het moment dat u ernstig ziek bent. Niet alleen kunt u hiermee op een eenvoudige manier bekijken wat de kosten worden, door de vragenlijst komen er ook allemaal aspecten van een uitvaart naar voren waar u anders misschien niet aan zou denken. Doordat ze u in de vragenlijst voorgelegd worden, kunt u er over nadenken en bedenken of u het bijvoorbeeld fijn vindt dat er koffie geschonken wordt na afloop of dat u de voorkeur geeft aan alcoholische versnaperingen of juist helemaal geen samenzijn wilt na de ceremonie.

http://www.4begrafenisondernemers.nl/