Hoe kun je de catering in Enschede aanvragen?

Je kan op verschillende manieren catering in Enschede met verse gerechten aanvragen. Het ligt er maar net aan wat je zelf handig vindt. Je kan bijvoorbeeld het contactformulier op de website invullen zodat de cateraar contact met jou op kan nemen. Natuurlijk kun je ook meteen bellen zodat je de cateraar kan spreken. Dat scheelt je wat tijd. Bij het aanvragen van de catering in Enschede is het belangrijk dat je bepaalde zaken al weet. Je zal bijvoorbeeld aan moeten geven voor hoeveel personen de catering geregeld moet worden. Dit bepaalt natuurlijk de prijs. Daarnaast kun je aangeven welk budget je hebt zodat de cateraar de mogelijkheden daarop kan afstemmen. Tot slot geef je aan voor welke gelegenheid je de catering aan wil vragen en welke wensen je hebt. Vervolgens zal de cateraar aangeven wat de mogelijkheden zijn. Je kan dan voor één van deze mogelijkheden kiezen. Het is tevens mogelijk om meerdere mogelijkheden samen te voegen om de ideale catering samen te stellen. Het kan ook zijn dat je helemaal niet weet wat de beste optie is. In dat geval kan de cateraar je advies geven over de catering in Enschede. Je weet dan zeker dat je een goede catering hebt geregeld.

Hoe gaat het aanvragen van de catering in Enschede in zijn werk?

Heb je binnenkort een bepaalde gelegenheid waarvoor je de catering in Enschede aan wil vragen? Dan leggen wij je graag uit waar je op dient te letten om ervoor te zorgen dat de catering perfect aansluit bij jouw wensen. Ten eerste is het belangrijk om een goed cateringbedrijf uit te zoeken. Vaak zitten er meerdere goede cateringbedrijven bij jou in de buurt. Op basis van de gerechten die ze aanbieden kun jij een keuze maken. Vervolgens neem je contact op om de catering in Enschede te bespreken.

http://www.livecooking-overijssel.nl/catering-enschede/

Nieuw restaurant voor Haaksbergen

Er zal op de grote markt een bijzondere transformatie gaan plaatsvinden en naar alle waarschijnlijk zullen er een nieuwe supermarkt, nieuwe winkels en een nieuw restaurant in Haaksbergen worden gebouwd. Althans, de plannen liggen op dit moment bij de gemeente en er wordt druk overlegd wat de bedoeling is met de plannen. De plannen zijn volgens de ontwikkelen al bouw klaar en kunnen reeds worden uitgevoerd. Het was eerst nog niet zeker of er wel een restaurant in Haaksbergen bij kwam, omdat er genoeg eet voorzieningen zijn in het gezellige plaatsje. De gemeente heeft echter de knoop toch doorgehakt en beslist dat er wel een nieuw restaurant in de gemeente Haaksbergen mag komen.

Op dit moment lijkt het erop alsof de plannen voor de nieuwe winkels, supermarkt en restaurant in Haaksbergen even in de ijskast worden gezet. Er was een tijd geleden al begonnen op de grond bouwrijp te maken, zodat er op elk moment wel begonnen kon worden met de bouw. Ook komt er naast een restaurant in Haaksbergen een splinternieuw appartementencomplex, met op de begane grond enkele commerciële ruimte, horeca en een supermarkt. Voor meer informatie over de bouwplannen van het nieuwe restaurant in Haaksbergen kunt u terecht op de website.

Restaurant Haaksbergen wordt vernieuwd

Een restaurant in Haaksbergen zal de komende tijd compleet worden vernieuwd. Het restaurant in Haaksbergen is door de jaren heen een gevestigde naam geworden in de regio Twente en vindt het inmiddels tijd worden om eens wat nieuws te proberen. Het is een Mexicaans restaurant met een Zuid-Amerikaanse keuken die al jaren bekend staat om zijn gezellige sfeer en het overheerlijke eten. Toch wil de eigenaar met ingang van volgend jaar een nieuw sfeer creëren in zijn restaurant en vindt het tijd worden om de boel eens flink onder handen te nemen.

Het restaurant in Haaksbergen bestaat al meer dan 10 jaar en zit elk weekend vol met bezoekers die willen genieten van de overheerlijke Zuid-Amerikaanse keuken. Dat zal ook hetzelfde blijven en de keuken zal nog steeds dezelfde gerechten blijven maken, alleen wordt het restaurant in een nieuw en ander jasje gestoken. Er zal hard worden gewerkt om de verbouwing op tijd te realiseren, waarbij het natuurlijk ook erg belangrijk is om de kwaliteit van het restaurant uit Haaksbergen te waarborgen. Wilt u meer informatie over de fantastische recepten van dit restaurant uit Haaksbergen of wilt u ook eens een avondje genieten van de lekkerste maaltijden uit de Zuid-Amerikaanse keuken? Kom dan nu naar Haaksbergen!

http://www.elcharro-haaksbergen.nl/

Olijfolie Manolakis fluweel zacht en puur. Traditionele olijfolie uit Kreta en biologisch.

Olijfolie Manolakis is van de allerbeste grandcru kwaliteit en komt van Kreta. Olijfolie puur en aangenaam om in te bakken en alle warme en koude maaltijden.

Traditioneel komt de beste olijfolie uit Griekenland.

Dat de beste olijfolie ter wereld uit Griekenland komt dat weten we natuurlijk al. Op heel veel plaatsen in Griekenland maakt men vaak kleinschalig geweldige olijfolie.We spraken Stavros Manolakis en zijn vrouw Georgina uit Episkopi in het departement Rethymnon op het eiland Kreta over hun traditioneel geoogste olijven en de productie van olijfolie en de vele internationale prijzen die ze hebben gewonnen. Een heerlijk, natuurlijk en gezond product en eigenlijk overal in en voor te gebruiken, maar hoe herken je nou een goede olijfolie?Stavros Manolakis en zijn vrouw Georgina willen alleen zeer hoogwaardige kwaliteit olijfolie produceren afkomstig uit de regio’s Episkopi in het westen van Kreta. We werken samen met 800 boeren in deze regio en zij brengen hun olijven naar onze “state of art” olijfpers. De olijven worden geperst onder lage temperaturen en zonder toevoeging van water. Zo krijg je een uitstekende aroma en perfecte smaak van de olijfolie vol met gezonde antioxidanten.Het is een bewerkelijk proces en vergt maximale inzet en aandachtigheid van iedereen, maar we zijn gedreven door het eindresultaat: een olijfolie welke internationale wedstrijden wint en fans over de hele wereld heeft.

De beste olijfolie en olijven worden nog steeds traditioneel geplukt om de beste kwaliteit te garanderen.

De olijfboomgaarden van Manolakis zijn al van generatie op generatie in dezelfde familie. Door deze lange ervaring en kennis weet Stavros dat je olijven pas gaat plukken bij een bepaalde rijpheid om zo de volle aroma uit de olijf te kunnen persen. Olijven komen van bomen die wel 500 jaar oud zijn. De pluk gaat aloud met een hark, juist om te voorkomen dat de olijven beurs kunnen worden, wat weer kan leiden tot een mindere kwaliteit olijfolie. Onze olijven worden met liefde en respect geplukt en bewerkt. Met onze trots en passie maken we daardoor een van de beste olijfolie in de wereld. We zorgen dat traditie ook in de 21st eeuw met de modernste technieken vermengd worden en we heel de wereld kunnen laten genieten van onze olijfolie.We hebben bewust gekozen voor een botteling in traditionele flessen, maar ook in moderne blikken, waardoor niet alleen de fles er bijzonder aantrekkelijk uitziet, maar ook de houdbaarheid en daarmee de waardevolle ingrediënten maximaal bewaard blijven. Het metaal weerkaatst de warmte en zonlicht en zo kan de olijfolie ook nooit te vurig worden. Het is belangrijk dat de temperatuur <28 C is voor de beste olijfolie.We zijn eeuwenlang bezet geweest door Turken, Egyptenaren, Engelsen, Duitsers, maar wij hebben altijd onze zelfstandigheid en eigen tradities weten te behouden en die trots en onverzettelijkheid proef je in onze olijfolie.

Historische gegevens
over olijfolie uit Kreta

Niemand weet zeker waar de olijfboom het eerst verscheen. Tijdens de Minoïsche cultuur wordt al gewag gemaakt van de teelt van olijven.Oude filosofen, artsen en historici verwijzen naar de talrijke gezondheid en huidverzorgings- toepassingen van olijfolie. Het is geen wonder dat Hippocrates verwijst naar olijfolie als de Grote Therapie. Homerus noemde olijfolie vloeibaar goud, omdat de meeste oude Grieken leefden van de aankweek van de boom en de vele toepassingen van de olijven. Bewijs vinden we in de literatuur over het oude Griekenland.Het blijkt dat olijfolie niet alleen op grote schaal werd gebruikt door atleten die olijfolie gebruikten om hun pijnlijke spieren te inmasseren en om het vochtniveau in hun huid op peil te houden, maar olijfolie werd ook gebruikt door vrouwen om de hydraterende en de verzorgende eigenschappen.Opgravingen in verschillende Griekse steden hebben aangetoond dat de bewaarde aromaten in olijfolie werden gebruikt in diverse schoonheidsbehandelingen.De rotsachtige aarde en het droge klimaat van Griekenland is in het voordeel van de olijfboom. Vanwege de grote en langdurige olijfboom teelt, is het uitgegroeid tot een pijler van de Griekse samenleving. Olijfbomen hebben een sterke natuurlijke weerstand tegen strenge winters en hete zomers ondanks de omstandigheden waarin ze groeien! Olijfbomen groeien en bloeien lang en dragen de olijf die geweldige voordelen heeft. Olijfolie is zo verheerlijkt dat mensen die werden betrapt bij het beschadigen van een olijfboom zeer diep werden gestraft .

Waar kun je extra vierge olijfolie het beste voor gebruiken?

Hoge kwaliteit extra vierge, ook wel extra virgin, olijfolie kun je het beste gebruiken voor alle gerechten. Kretenzers gebruiken jaarlijks 32 liter, de hoogste verbruik ter wereld, en staan mondiaal bekend om hun lange levens. Hier op Kreta worden de mensen het oudste van Europa. We gebruiken het in salades, bij het koken, met het bakken, gewoon zo direct op brood en zelfs in onze toetjes.Olijfolie is rijk aan antioxidanten en blijft erg constant bij verhitting als met frituren; hoewel mensen vaak denken van niet. Met dezelfde olijfolie kun je zelfs meer dan één keer frituren. Patat absorbeert 40% van de olie als het wordt gefrituurd. Wil je dus 40% gezonde olijfolie consumeren of 40% van een andere soort minder gezonde olie?De zuurgraad is de basis graadmeter om de kwaliteit van de olie te evalueren. Een olijfolie met een lage zuurgraad (minder dan 0,8%) betekent dat deze is gemaakt met behulp van gecontroleerde voorwaarden. Echter is niet de zuurgraad maar de smaak en aroma het belangrijkste.Een lage kwaliteit olijfolie kan nog steeds een lage zuurgraad hebben, zelfs minder dan 0,3%. De smaak en de aroma vertellen de waarheid of de olie is gemaakt bij een lage temperatuur of de olijven op dezelfde dag van persing bij de olijfpers zijn gebracht enz. Consumenten moeten dus zoeken naar een olie met een fruitig aroma en een beetje kruidige smaak. Dit is de beste en gezondste olijfolie.

Olijfolie uit Kreta Bestellen

In onze webwinkel koop je online biologische topkwaliteit extra vierge olijfolie uit Kreta.Deze topkwaliteit is puur en zacht voor warme en koude gerechten, de allerbeste olijfolie om in te bakken, salades, gewoon dippen met een stukje brood en zelfs in desert te gebruiken. Kijk ook eens bij onze recepten met olijfolie.Onze exclusieve kerstpakketten vanaf €21.95 met handgemaakte olijfkannetje en olijfschaaltje.Al onze aanbiedingen en bestellingen boven €25,- worden gratis bezorgd in heel Nederland! Leuk om cadeau te geven en te krijgen en altijd verpakt in onze geschenkverpakking voor elke gelegenheid!De allerbeste olijfolie is gemaakt van de Koroneiki olijf en komt uit de olijfboomgaarden van Manolakis op Kreta en is exclusief in Nederland te koop bij Olijfolie Manolakis. Proef de trots en liefde van Kreta thuis of in restaurants waar onze olijfolie op de kaart staat!

Olijfolie Manolakis is bijzonder gezond en ook nog eens heerlijk.

Arteriosclerose en coronaire hartaandoeningen (CHA) ontstaan door een combinatie van diverse factoren, waarvan er vele te beïnvloeden zijn. Voeding, in het bijzonder de inname van vetten, is nauw verbonden met de ontwikkeling van CHA. De West- en Noord-Europese voeding is doorgaans rijk aan verzadigde vetzuren (VVZ) wat sterk gecorreleerd is met een hoog ziekte- en sterftecijfer in dit gebied ten gevolge van CHA. Dit in tegenstelling tot de Mediterrane landen, waar mensen een traditionele mediterrane voeding gebruiken waarbij de meeste voedingsvetten van olijfolie afkomstig zijn, en waar het ziektecijfer ten gevolge van CHA laag is.Er zijn meer en meer bewijzen dat olijfolie een belangrijke rol speelt bij de preventie van CHA. Dit is toe te schrijven aan de heilzame werking van olijfolie op vetmetabolisme (voor meer details, zie de factsheet ‘de invloed van olijfolie op het vetmetabolisme’), op de bloeddruk, diabetes en stollingsmechanismen.

Andreas van Beek

http://www.olijfolie-manolakis.nl

IEWTC en Wijnpromotor zoeken verder naar Biodynamische Topwijnen

De vaste comitéleden van het IEWTC zijn voor het assortiment van Wijnpromotor speciaal naar de Pro Wein afgereisd om te zien of er misschien mooie Biodynamische wijn te vinden was. De laatste keer dat hiervoor naar een beurs werd gegaan was naar de biowijn beurs te Brussel. De afdeling biologische wijnen op de Pro Wein in hal 6 was zeer klein. Feitelijk stonden alle wijnen onder één grote verdeler opgesteld. Dit is voor Wijnpromotor niet echt interessant, omdat we op zoek zijn naar exclusieve wijnen die je niet overal (op het internet) tegen komen. De zoektocht wordt voortgezet in de zomermaanden. Het voordeel is dat het in de ‘wijnhandel’ dan wat slapper is en hebben we royaal de tijd om de wijnboeren te bezoeken.

Een speciale vermelding maken we over de biologische Brunello di Montalcino van Colle Massari. Dit is een mooie wijn, waarbij je het verschil absoluut niet proeft met de ‘tradionele’ versies. Daarnaast hebben we een uitgebreid bezoek gebracht aan de Israëlische wijnhoek. Hier werden vooral de grote wijnen voorgesteld die op basis van een groter volume gemaakt worden. Binnenkort gaat een delegatie van Wijnpromotor op bezoek in Israël, omdat er twee bijzondere wijnen te proeven zijn van kleine wijnhuizen. De ene wijn is uniek, omdat deze wordt gemaakt in de woestijn, waar ook de wijnstokken zijn gepland. Deze zijn voor het eerst geoogst in 2012 en worden dit jaar  gebotteld. Wijn promotor heeft de intentie om de eerste twaalf flessen te kopen, maar moet er zeker van zijn dat ook ‘echt’ de eerste twaalf flessen zijn. Ze moeten als zodanig ook genummerd zijn.

Wijn bewaren Bent u van plan om een wijnklimaatkast of wijnbewaarkast aan te schaffen, dan is het zeker interessant om bij Wijnpromotor te kijken. We hebben namelijk een samenwerking met Liebherr, omdat wij wijnspecialisten zijn en u kunnen vertellen wat het beste past bij uw bewaarwensen. Wij hoeven niet te leven van de marge op deze kasten, maar vinden het wel belangrijk dat de mooie wijnen optimaal worden bewaard. Bij de aanschaf van een wijnkast via Wijnpromotor betaalt u niet alleen de laagste prijs, maar ontvangt u een wijncadeaubon en een Vibration Reduction Blocks. Dit is uniek in Nederland en helpt om de omgevingstrillingen (niet die van de compressor in de kast, want deze is trillingsvrij) te reduceren met 95%. Een kunt u een bezoek brengen aan de vernieuwde showroom van Liebherr. Het is handig om een afspraak te maken, dan kunnen we u persoonlijk te woord staan.

http://www.wijnpromotor.nl/

De lobby tegen stevia

Stevia, de gezonde suikervervanger

Ik maak sinds 2011 gebruik van stevia. Deze unieke suikervervanger schaf ik aan via de online webshop van Steviala. Deze verstrekker van stevia distribueert producten door het hele land en is een betrouwbare partner op het gebied van de levering van deze gezonde suikervervanger. U kunt via dit platform alle benodigde suikerproducten bestellen en u bent gegarandeerd van een snelle levering en van competitieve prijzen. De prijzen voor stevia liggen hoger dan voor de traditionele suiker. Dit heeft twee redenen:

  • u betaalt voor kwaliteit
  • Stevia is veel sterker dan gewone suiker, vandaar dat u veel minder nodig heeft voor dezelfde smaakbeleving

Laat u dus niet afschrikken door de prijs, maar laat u vooral niet afschrikken door de verhalen die decennialang door lobbyisten uit de suikerindustrie verspreid zijn. U vroeg zich aan het begin van dit artikel wellicht af waarom ik het exacte jaartal gebruik. 2011 was namelijk het jaar dat stevia legaal werd binnen de Europese Unie. Onze Europese gemeenschap was een van de laatste landengroepen die bezweek onder de roep van de bevolking. De voordelen van stevia zijn al eeuwen bekend. In de eeuwen voor de Europese overname van het zuidelijke deel van Amerika werd stevia al veelvuldig gebruikt door de lokale inwoners. De inwoners van het toekomstige Paraguay waren al bekend met de voordelen van stevia. De gelijknamige plant was in de eerste plaats een natuurlijke zoetstof die gebruikt werd in het eten en drinken. Het werd echter ook gebruikt om wondjes te genezen en de huid vitaler en energieker te houden. Ze wisten namelijk al dat de plant over een geneeskrachtige werking beschikte. Dit weten de Europese onderzoekers pas sinds een aantal decennia. In 1899 ontdekte een Zwitserse botanist de plant en beschreef hem tot in detail. Hij raakte gefascineerd door de plant vanwege zijn zoete smaak en rapporteerde het levendig in zijn boek. Het duurde echter nog tot 1931 dat er weer intensief onderzoek werd gedaan naar de plant. Twee Franse chemici lukte het om het zoete extract uit de plant te onttrekken. In principe was dit de start van de commerciële carrière van stevia. Dit had de start moeten worden.

De lobby tegen stevia

Het liep echter anders. De grote suikerfabrikanten ontdekten het gevaar voor de omzet en schakelden een actieve lobby in. De kracht van de lobby is al langer bekend. Het is soms absurd dat de sigarettenindustrie nog altijd in bedrijf is. De enige reden hiervoor is de actieve lobby die gevoerd wordt door slimme strategen en specialisten. Ze praten in op de bewindsmannen en weten zodoende grote restricties te voorkomen. Dit lukte de suikerfabrikanten door stevia te verbannen van de commerciële markt. Het mocht niet ingevoerd worden naar de Europese markt tot 2011. In de Verenigde Staten duurde het tot 2008 en in Japen wordt het product al op grote schaal gebruikt sinds 1970. Dit land is er niet slechter van geworden. Jaren werd er geclaimd dat er giftige stoffen in de zoetstof zaten en dat het een gevaar voor de gezondheid zou zijn. Onzin. Het is nooit aangetoond door onafhankelijke wetenschappers. Dezelfde wetenschappers toonden echter wel de voordelen aan van stevia. De Zuid-Amerikanen wisten het al langer maar stevia heeft een positief effect op mensen.

 

  • Diabetici kunnen zonder problemen gebruik maken van deze gezonde suikervervanger.
  • Wondjes genezen sneller. De huid blijft langer vitaal en energiek en gaat acne en eczeem tegen.
  • Er zitten bijna geen calorieën in stevia. Het is zodoende een ideale optie voor mensen op dieet.

In 2011 kwam er echter ook in de Europese Unie een einde aan de succesvolle lobby. Stevia werd eindelijk een legaal product en een nieuwe markt opende zich voor de aanbieder en distributeurs van de suikerfabrikant. Steviala sprong daarop in en is al ruim 2 jaar mijn vaste verstrekker van mijn dagelijkse behoefte aan suiker. Ik ben namelijk een diabetespatiënt en moet letten op mijn voedingspatroon. Ik mag eigenlijk geen suiker innemen en moet altijd mijn bloedsuikerspiegel in de gaten houden. De stevia heeft me echter een deel van mijn levenskwaliteit teruggegeven. Ik mag eindelijk weer overheerlijke cup cakes maken met extra veel suiker, zonder dat ik hoef in te zitten over mijn bloedsuikerspiegel. Dit is ontzettend fijn om te weten. Het kan voor heel veel mensen de perfecte oplossing zijn en een stap in de richting van een gezondere levensstijl. U snapt dat u niet direct gezond leeft door het vervangen van suiker door stevia, maar het draagt zeker een steentje bij aan de gezondheid van u.

Bestel online via Steviala

Bent u na dit verhaal geïnteresseerd geraakt in de voordelen van stevia? Wilt u het product ook graag eens een keer testen? Bent u ook op zoek naar een natuurlijke suikervervanger, die u weer laat genieten van uw zoete lekkernijen? Bestel dan de stevia producten uit het assortiment van Steviala. Deze online aanbieder van suikervervangers biedt zijn artikelen in verschillende vormen aan:

  • strooisuiker
  • poedersuiker
  • zoetjes
  • vloeibare suiker

Deze vier varianten zijn in verschillende vormen te bestellen. U kunt kiezen voor grote zakken met strooisuiker of kiezen voor een bescheiden bus met poedersuiker. Ik kan u het gebruik van stevia ten zeerste aanraden. Het heeft mijn leven zeer positief beïnvloed en ik gun het u ook. De smaakbeleving is vele malen intenser en u zet een stap in de gezonde richting. Bestel daarom vandaag nog uw producten bij Steviala! Wacht niet langer! U zult er geen seconde spijt van hebben, dat is een ding dat zeker is.

http://www.steviakopen.eu