De lobby tegen stevia

Stevia, de gezonde suikervervanger

Ik maak sinds 2011 gebruik van stevia. Deze unieke suikervervanger schaf ik aan via de online webshop van Steviala. Deze verstrekker van stevia distribueert producten door het hele land en is een betrouwbare partner op het gebied van de levering van deze gezonde suikervervanger. U kunt via dit platform alle benodigde suikerproducten bestellen en u bent gegarandeerd van een snelle levering en van competitieve prijzen. De prijzen voor stevia liggen hoger dan voor de traditionele suiker. Dit heeft twee redenen:

  • u betaalt voor kwaliteit
  • Stevia is veel sterker dan gewone suiker, vandaar dat u veel minder nodig heeft voor dezelfde smaakbeleving

Laat u dus niet afschrikken door de prijs, maar laat u vooral niet afschrikken door de verhalen die decennialang door lobbyisten uit de suikerindustrie verspreid zijn. U vroeg zich aan het begin van dit artikel wellicht af waarom ik het exacte jaartal gebruik. 2011 was namelijk het jaar dat stevia legaal werd binnen de Europese Unie. Onze Europese gemeenschap was een van de laatste landengroepen die bezweek onder de roep van de bevolking. De voordelen van stevia zijn al eeuwen bekend. In de eeuwen voor de Europese overname van het zuidelijke deel van Amerika werd stevia al veelvuldig gebruikt door de lokale inwoners. De inwoners van het toekomstige Paraguay waren al bekend met de voordelen van stevia. De gelijknamige plant was in de eerste plaats een natuurlijke zoetstof die gebruikt werd in het eten en drinken. Het werd echter ook gebruikt om wondjes te genezen en de huid vitaler en energieker te houden. Ze wisten namelijk al dat de plant over een geneeskrachtige werking beschikte. Dit weten de Europese onderzoekers pas sinds een aantal decennia. In 1899 ontdekte een Zwitserse botanist de plant en beschreef hem tot in detail. Hij raakte gefascineerd door de plant vanwege zijn zoete smaak en rapporteerde het levendig in zijn boek. Het duurde echter nog tot 1931 dat er weer intensief onderzoek werd gedaan naar de plant. Twee Franse chemici lukte het om het zoete extract uit de plant te onttrekken. In principe was dit de start van de commerciële carrière van stevia. Dit had de start moeten worden.

De lobby tegen stevia

Het liep echter anders. De grote suikerfabrikanten ontdekten het gevaar voor de omzet en schakelden een actieve lobby in. De kracht van de lobby is al langer bekend. Het is soms absurd dat de sigarettenindustrie nog altijd in bedrijf is. De enige reden hiervoor is de actieve lobby die gevoerd wordt door slimme strategen en specialisten. Ze praten in op de bewindsmannen en weten zodoende grote restricties te voorkomen. Dit lukte de suikerfabrikanten door stevia te verbannen van de commerciële markt. Het mocht niet ingevoerd worden naar de Europese markt tot 2011. In de Verenigde Staten duurde het tot 2008 en in Japen wordt het product al op grote schaal gebruikt sinds 1970. Dit land is er niet slechter van geworden. Jaren werd er geclaimd dat er giftige stoffen in de zoetstof zaten en dat het een gevaar voor de gezondheid zou zijn. Onzin. Het is nooit aangetoond door onafhankelijke wetenschappers. Dezelfde wetenschappers toonden echter wel de voordelen aan van stevia. De Zuid-Amerikanen wisten het al langer maar stevia heeft een positief effect op mensen.

 

  • Diabetici kunnen zonder problemen gebruik maken van deze gezonde suikervervanger.
  • Wondjes genezen sneller. De huid blijft langer vitaal en energiek en gaat acne en eczeem tegen.
  • Er zitten bijna geen calorieën in stevia. Het is zodoende een ideale optie voor mensen op dieet.

In 2011 kwam er echter ook in de Europese Unie een einde aan de succesvolle lobby. Stevia werd eindelijk een legaal product en een nieuwe markt opende zich voor de aanbieder en distributeurs van de suikerfabrikant. Steviala sprong daarop in en is al ruim 2 jaar mijn vaste verstrekker van mijn dagelijkse behoefte aan suiker. Ik ben namelijk een diabetespatiënt en moet letten op mijn voedingspatroon. Ik mag eigenlijk geen suiker innemen en moet altijd mijn bloedsuikerspiegel in de gaten houden. De stevia heeft me echter een deel van mijn levenskwaliteit teruggegeven. Ik mag eindelijk weer overheerlijke cup cakes maken met extra veel suiker, zonder dat ik hoef in te zitten over mijn bloedsuikerspiegel. Dit is ontzettend fijn om te weten. Het kan voor heel veel mensen de perfecte oplossing zijn en een stap in de richting van een gezondere levensstijl. U snapt dat u niet direct gezond leeft door het vervangen van suiker door stevia, maar het draagt zeker een steentje bij aan de gezondheid van u.

Bestel online via Steviala

Bent u na dit verhaal geïnteresseerd geraakt in de voordelen van stevia? Wilt u het product ook graag eens een keer testen? Bent u ook op zoek naar een natuurlijke suikervervanger, die u weer laat genieten van uw zoete lekkernijen? Bestel dan de stevia producten uit het assortiment van Steviala. Deze online aanbieder van suikervervangers biedt zijn artikelen in verschillende vormen aan:

  • strooisuiker
  • poedersuiker
  • zoetjes
  • vloeibare suiker

Deze vier varianten zijn in verschillende vormen te bestellen. U kunt kiezen voor grote zakken met strooisuiker of kiezen voor een bescheiden bus met poedersuiker. Ik kan u het gebruik van stevia ten zeerste aanraden. Het heeft mijn leven zeer positief beïnvloed en ik gun het u ook. De smaakbeleving is vele malen intenser en u zet een stap in de gezonde richting. Bestel daarom vandaag nog uw producten bij Steviala! Wacht niet langer! U zult er geen seconde spijt van hebben, dat is een ding dat zeker is.

http://www.steviakopen.eu