Een barbecue met vlees van hoge kwaliteit: Angus vlees of Tomahawk steak

Sloof jezelf eens uit. En zorg voor uitstekend en uitzonderlijk vlees op de barbecue. Een Tomahawk steak lijkt misschien moeilijk om te maken. Maar als je een lekker recept vindt en deze goed aanhoudt, kan er weinig mislukken. Maak bijvoorbeeld eens een heerlijke flank steak met rode en groene chimichurri. Deze is heerlijk om te grillen en perfect in combinatie met chimichurri; een verse saus op basis van olijfolie. Het is een authentiek Argentijns recept. Hou je van pittig? Maak dan eens de gegrilde pittige flat iron steak. Het is een heerlijke steak van Black Angus vlees. Naast dat het maken van een Tomahawk steak niet lastig is als je het recept goed volgt, is het ook niet moeilijk om heerlijk malse spareribs te maken. Iedereen kan het! Wil je echt een complete barbecue verzorgen om deze verschillende recepten uit te proberen, dan is het verstandig om een BBQ pakket te bestellen.

Tomahawk steak op de barbecue: slechts een van de vele soorten

Kies je voor een standaard hamburger op de barbecue? Of toch voor iets speciaals? Er zijn veel verschillende soorten steaks. Kies bijvoorbeeld voor een Tomahawk steak. Dit is niet voor niets één van de meest populaire steak soorten op de markt. Het is makkelijk te bereiden en het lekkerst vanaf de grill. Of kies voor flat iron steak, een sukadestuk dat erg lekker is om als steak te eten! Een verrassende keuze. Daarnaast kun je natuurlijk ook nog kiezen voor de flank en de skirt, het is maar net wat je het lekkerst vindt. Ben je bang dat het te moeilijk is om te bereiden? Het hoeft niet moeilijk te zijn, zolang je de juiste bereidingswijze maar aanhoudt en gebruik maakt van de beste materialen en producten. Vind je het toch nog te riskant om zelf Tomahawk steak of bijvoorbeeld Angus vlees te maken, dan kun je natuurlijk ook heerlijke spareribs serveren. Zo kun je zelf je eigen BBQ pakket samenstellen.

Angus vlees: uitzonderlijke kwaliteit

Het bereiden van steaks is helemaal niet moeilijk. Zeker niet als je een goed recept hebt. Angus vlees is van hoogwaardige kwaliteit en is heerlijk op de barbecue. Het is afkomstig van het runderras Aberdeen Angus. Dit zijn hoornloze runderen die voornamelijk gehouden worden voor hun vlees. Er zijn zwarte Angus-runderen (Black Angus) en rode runderen (Red Angus). Je vindt Angus vlees in veel restaurants terug door de hoogwaardige kwaliteit. Het staat ook erg bekend door de “marmering” van het vlees. Dit zijn dunne lijntjes vet die door het vlees heen lopen. Deze lijntjes houden de smaak vast. Angus vlees bereiden op de barbecue is heerlijk. Het is echter wel net zo lekker om tijdens een barbecue wat af te wisselen. Het is daarom aan te raden om een compleet BBQ pakket te regelen met niet alleen Angus vlees, maar bijvoorbeeld ook met een heerlijke Tomahawk steak of malse spareribs.