Red Services
Image default
Financieel

Geld lenen

Geld lenen

Geld lenen, het is iets wat veel mensen liever niet doen, maar in sommige gevallen ontkomt u er natuurlijk niet aan. U kunt wel proberen uw hele leven door te komen zonder ook maar een lening af te sluiten, maar u zult al snel merken dat er zaken zijn die u niet meteen uit eigen kas kunt betalen. U kunt dan denken aan:

  • een nieuwe auto
  • het volgen van een opleiding op HBO of universitair niveau
  • het kopen van een huis

Als u flink spaart en de aanschaf een tijd uitstelt, dan wil het nog wel eens lukken om voldoende geld bij elkaar te krijgen voor het kopen van een nieuwe auto. Hiervoor is geld lenen dus niet meteen noodzakelijk, alhoewel het voor veel mensen wel de realiteit zal zijn. Zij verdienen niet genoeg om het benodigde bedrag bij elkaar te sparen of zij hebben vervoer nodig voor hun eerste baan en moeten daarom wel geld lenen voor deze grote aankoop. Maar er zijn ook gewoon zaken die nooit te bekostigen zouden zijn als er niet de mogelijkheid was voor geld lenen. Een huis kopen zonder geld lenen is met de hedendaagse huizenprijzen echt bijna onmogelijk. Iemand moet al de beschikking hebben over een familiekapitaal of een flinke som geld gewonnen hebben om dat voor elkaar te krijgen. En ook een studie is voor velen lastig te bekostigen. Studenten hebben immers nog maar weinig tijd gehad om te sparen en ook niet alle ouders zijn in staat om het benodigde geld bij elkaar te sparen. Natuurlijk kunnen zij wel gebruik maken van studiefinanciering, maar dit is onvoldoende om alle kosten te bekostigen. Voor hen is geld lenen daarom vaak ook de enige optie. Dat geldt natuurlijk helemaal als u op latere tijd nog een studie gaat volgen aan een hogeschool of een universiteit. U hebt dan immers geen recht meer op studiefinanciering en mocht u al een keer gestudeerd hebben, dan moet u vaak ook nog meer collegegeld betalen.

Veel redenen voor geld lenen

De hiervoor genoemde redenen voor geld lenen zijn eigenlijk zaken waar iedereen in zijn leven wel een keer een lening voor af moet sluiten, tenzij zij het geluk hebben om uit een welvarende familie te komen. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer redenen te bedenken waarom u een lening af zou willen sluiten. Een verbouwing aan uw woning kost bijvoorbeeld een flinke duit, vaak is het een som die u niet zo even voor handen hebt en als de verbouwing dan echt noodzakelijk is, dan zal geld lenen ook absoluut noodzakelijk zijn. Ook als u gaat verhuizen naar een grotere woning hebt u vaak veel kosten. Niet alleen vanwege de verhuizing zelf, maar ook vanwege het extra aantal meubelen dat u dan nodig zult hebben om de ruimte er toch leuk en bewoond uit te laten zien. En zo zal ieder zijn eigen reden hebben waarom hij of zij extra geld nodig heeft en dus kiest voor geld lenen. Het is wel altijd verstandig om u goed te bedenken dat geld lenen ook geld kost. U zult altijd rente terug moeten betalen en dit kan best aantikken als het om grote bedragen gaat. Het is dus wijs om goed na te denken of u die lening echt nodig hebt of dat u ook nog een tijdje de aankoop uit kunt stellen.

Waar lenen

Sommige mensen kiezen er ook wel voor om het benodigde geldbedrag te lenen bij vrienden of familie. Dit is vaak echter niet aan te raden. Natuurlijk kan het financieel gunstiger zijn, maar de lening zal vanaf dat moment altijd een soort van schaduw over uw relatie werpen. De ander zit toch te wachten op zijn of haar geld en zal daarom altijd met een schuin oog kijken naar de andere dingen die u koopt en de zaken waar u uw geld aan uit geeft. Het idee kan al snel ontstaan dat u er niet alles aan doet om hen zo snel mogelijk terug te betalen en dit kan voor scheve gezichten zorgen en een einde van de goede relatie betekenen. Wilt u geld lenen? Doe dit dan altijd bij bijvoorbeeld een bank of een andere instelling. Op die manier houdt u uw vrienden en familie buiten uw geldzaken en dat is altijd aan te raden. Maar waar kunt u nu het beste geld lenen? Op de site van A1B Krediet kunt u gemakkelijk online een lening afsluiten en u kunt er bovendien op een eenvoudige manier verschillende leningen met elkaar vergelijken. Dat maakt dat geld lenen een stuk overzichtelijker gebeurt. Bovendien kunt u met de calculator op hun site gemakkelijk een berekening maken van hoeveel u zou kunnen lenen. Wilt u bij hen geld lenen, dan vult u uw burgerlijke staat in, u geeft aan of u thuiswonende kinderen hebt, wat uw kosten per maand zijn en wat uw inkomen per maand is. Aan de hand van deze gegevens kan de calculator berekenen wat een verstandig bedrag is voor u voor een lening. U wilt natuurlijk wel dat u deze binnen niet al te lange tijd weer terug kunt betalen en dat deze u niet altijd dwars blijft zitten bij toekomstige financiële zaken. Het is daarom verstandig om nooit te veel te lenen en dat zal door deze calculator ook niet gebeuren. Wilt u geld lenen voor een grote aankoop? Dan gaat u dus naar A1B Krediet.

http://www.a1bkrediet.nl/