Red Services
Image default
Financieel

Vrouwen autoverzekering

Tot voor kort mochten autoverzekeraars lagere premies rekenen voor vrouwen dan voor mannen. Maar door Europese regels mag dat niet meer. Lagere premies zijn op zich wel terecht, want vrouwen maken minder schades dan mannen.

Hoewel autoverzekeraars dus geen onderscheid meer maken tussen premies, spelen ze er wel verzekeraars die erop inspelen om voor degenen die weinig schade maken lagere premies te rekenen. Ook zijn er die vrouwen autoverzekeringen aanbieden.

Kleinere auto’s zijn bijvoorbeeld veel goedkoper om te verzekeren dan grote. Een Fiat Panda verzekeren kost misschien de helft van een BMW. Bij schade is de hoogte van de schade vaak afhankelijk van de waarde van de auto en het gewicht. Zware auto’s maken grote schade. Als vrouw ben je dus voordelig uit als je in een kleine auto rijdt.

Verder krijg je bij verschillende autoverzekeraars korting als je weinig kilometers per jaar rijdt. In Nederland rijdt een automobilist gemiddeld 12.000 kilometer per jaar. Rij je meer, dan betaal je meer. Andersom geldt hetzelfde. Het is dan ook belangrijk om het aantal kilometers dat je per jaar rijdt goed in te schatten en zo nodig jaarlijks aan te passen.

Wanneer jij en je man beide een auto hebben is het financieel aantrekkelijk om beide auto’s op één autoverzekering polis te zetten. Verschillende autoverzekeraars bieden hiervoor de mogelijkheid en het voordeel is dat de hoogste no-claim korting dan voor beide auto’s geldt. Dat kan tot honderden euro’s per jaar opleveren.

Waar moet je nog meer op letten bij een vrouwen autoverzekering? Kies in ieder geval een autoverzekering met een goede aanschafwaarderegeling, want dat levert veel voordeel op bij totaal verlies van de auto. Overweeg een no-claim beschermer als je al veel schadevrije jaren hebt opgebouwd. Zorg ook dat je pech hulp onderweg hebt geregeld. Dat kan zowel via de autoverzekering als via de Wegenwacht of Routemobiel. De beste autoverzekeringen leveren je uiteindelijk meer voordeel op dan een lage premie.

http://www.autoverzekeringvergelijking.com/autoverzekering-vrouwen.htm