Red Services
Image default
Gezondheid

De oorzaken van snurken

Snurken

We kennen allemaal het fenomeen snurken wel, alleen de mate waarin varieert. Met name als het de partner betreft kan het een groot probleem zijn. Het is namelijk niet prettig slapen naast een persoon die snurkt, gelukkig kunt u snurken tegengaan. Tenzij u een vaste slaper bent of over goede oordoppen beschikt. Maar beiden zijn niet iedere nacht een oplossing en het is toch fijn een blijvende oplossing te hebben voor dit slaapprobleem. Bekend is dat deze aandoening zeker bij een derde van de Nederlandse bevolking voorkomt. Veelal speelt leeftijd hierin een rol. Hoe ouder de leeftijd, des te groter de kans dat iemand meer snurkt in zijn of haar slaap. Al hebben mannen er op eerdere leeftijd last van dan vrouwen. Rond hun dertigste jaar begint het bij de mannen en bij vrouwen speelt het pas op vanaf de menopauze. Dit heeft te maken met de vrouwelijke hormonen. Wanneer iemand erg snurkt, dan is verslapping van het slijmvliesweefsel een van de reden hiervoor. Hormonen beschermen dit weefsel hiertegen. Vandaar dat bij vrouwen snurken pas later erger wordt dan bij mannen. Voor andere mensen kan het erg storend zijn als iemand last heeft van snurken. Daarom is Velumount® een uitkomst voor deze aandoening. Het heeft de vorm van een beugel die iemand heel eenvoudig tijdens het slapen kan dragen. Deze plaatst u in de mond en gedeeltelijk achter de huig. Met behulp van deze beugel blijven de luchtwegen goed open. Dit zorgt ervoor dat er geen trillingen meer voorkomen. Deze trillingen geven namelijk het snurkgeluid en dit wordt met de beugel tegengehouden. Wanneer u besluit een beugel van Velumount® aan te schaffen, dan kan u hiervoor een afspraak maken. Als eerste is wel belangrijk dat u zich goed laat informeren over dit product. Daarnaast geven wij u ook graag meer informatie over slapen, snurken en slaapapneu. Uiteraard wordt u door ons ook uitgelegd wat de beugel precies inhoudt en hoe u deze moet gebruiken. De aanschaf van de Velumount®-beugel gaat niet zomaar. Door u goed voor te lichten willen wij er zorg voor dragen dat u dit weloverwogen aangaat.

De oorzaken van snurken

Het kan namelijk zo zijn dat u in principe dit product niet nodig heeft. Misschien valt bij u het snurken uiteindelijk wel mee. Het is niet onwaarschijnlijk dat u zich dit realiseert nadat u bent ingelicht over de oorzaken en verschijnselen van snurken. Er zijn meerdere soort factoren die tot gesnurk kunnen leiden, verdeelt onder:

 

 • anatomische factoren: deze hebben betrekking op lichamelijke kenmerken.
 • overige factoren
 • te beïnvloeden factoren

Onder anatomische factoren vallen onder meer:

 • een korte afstand tussen tong en de achterste keelwand
 • een heel grote huig
 • een grote tong
 • vergrote keelamandelen/neusamandelen
 • verkorte en naar achteren gelegen onderkaak/overbeet
 • te krappe stand van de tanden en vernauwingen in de neus

Overige factoren en de te beïnvloeden factoren lijken op elkaar. Maar factoren als leeftijd of geslacht vallen hier niet onder. Die staan toch al redelijk vast. Beïnvloedbare factoren zijn eerder:

 • overgewicht
 • alcoholgebruik
 • medicatie gebruik
 • lichamelijke conditie
 • eetpatroon

Niet voor iedereen is overgewicht of medicatiegebruik te veranderen. Soms zijn er nou eenmaal omstandigheden die snurken veroorzaken waar helaas weinig aan te doen is. In zo’n geval kan de beugel van Velumount® een uitkomst zijn. De beugel hindert u niet in het praten, slikken of drinken. U hoeft deze daarom niet per se uit te doen als u gehinderd wordt in uw slaap. Het materiaal is van hoogflexibele kunststofdraad en kan zich daardoor aanpassen aan de spieren in uw mond, gehemelte en tonggebied. In het begin is het wellicht wennen in gebruik, maar uiteindelijk kan het uw snurken verhelpen.

De oplossing met Velumount®

De Velumount® kan bij u het snurken verminderen, wat wellicht voor u en uw partner een betere nachtrust kan geven. Het wordt omschreven als antisnurk beugel die tijdens het slapen ingehouden kan worden. Deze wordt in de mond gedragen. Dankzij de beugel wordt het zachte gehemelte gestabiliseerd en de keelholte daarboven blijft zo open. Hierdoor wordt het snurken minder. Gezien deze werking heeft de methode dus voornamelijk effect bij mensen waarbij het snurken wordt veroorzaakt door een te groot of verlapt zacht gehemelte. Dit komt bij 70 procent van de mensen die snurken voor. Vandaar dat Velumount® een goed hulpmiddel kan zijn om van uw snurkproblemen af te komen. Indien u graag gebruik wilt maken van deze antisnurk beugel dan kan u een afspraak bij ons maken. De beugel wordt namelijk op maat gemaakt. Wij zorgen ervoor dat de beugel gemaakt is voor uw mondholte, keelholte en gehemelte. Alleen hierdoor bent u verzekerd van het beste resultaat. Naast de meting krijgt u van ons ook een instructie. Wij leggen u uit hoe u de beugel in moet brengen en ermee om moet gaan. Ons team bestaat uit deskundigen die gespecialiseerd zijn in het product. Daarnaast hebben zij ook veel kennis van slaapproblemen als snurken en slaapapneu. Allemaal zijn zij gecertificeerd en hebben zij een erkende medische opleiding. Bij ons werken verpleegkundigen en fysiotherapeuten die aanvullend opgeleid zijn in dit product. Hoewel het een eenvoudig product lijkt, zit er wel een gewenningsfase aan vast. U kan last krijgen van een verkoudheidsgevoel of een verhoogde slijmproductie. Wanneer u hier last van krijgt, dan is het fijn dat er een deskundig team voor u klaar staat om uw vragen te beantwoorden. Maak daarom een afspraak bij een van onze specialisten om van uw snurkaandoening af te komen.

http://www.velumount.nl/nl