Red Services
Image default
Gezondheid

Een gezond leven

Voor veel mensen is het leven een druk bestaan waarbij het af en toe moeilijk kan zijn om een gezond voedingspatroon te volgen. Iedereen kent wel het moment dat je vanwege tijdsgebrek snel even een snack haalt op het station.

Toch is het belangrijk dat een mens elke dag zijn benodigde vitamines krijgt. Een tekort aan vitamines kan namelijk ernstige gevolgen hebben zowel lichamelijk als mentaal. Vitamines helpen ons dus gezond te houden. Een tekort aan B-vitamines kan bijvoorbeeld leiden tot een neerslachtig gevoel. Sterker nog een blijvend tekort aan B-vitamines kan uiteindelijk zelfs leiden tot een depressie.

Voor ouderen zijn de B-vitamines ook erg belangrijk. Geheugenverlies bij ouderen komt erg vaak voor. Vaak wordt dit geheugenverlies bij ouderen al snel toegewezen aan dementie. Toch is bijvoorbeeld wetenschappelijk al bewezen dat inname van vitamine b12 kan helpen om het geheugen weer te herstellen. Een tekort aan vitamine b12 komt meestal door een slecht eetpatroon. Hiernaast kan een vermindering van de maagzuurproductie hier ook ten grondslag aan liggen.

Een andere belangrijke vitamine is vitamine c. De belangrijkste kracht van deze vitamine is het feit dat het een enorme bijdrage heeft aan ons immuunsysteem. Deze vitamine is een vitamine die niet door ons lichaam zelf kan worden aangemaakt. We zijn daarom echt afhankelijk van onze voeding ten opzichte van de inname van deze vitamine. Vitamine c zit voornamelijk in de citrusvruchten en bepaalde groenten. Helaas lukt het niet altijd om hiervan voldoende te eten maar niet teleurgesteld want er zijn ook alternatieve manieren om deze vitamine in te nemen.

Er zijn namelijk gelukkig ook supplementen te koop. Deze supplementen kunt u bijvoorbeeld vlak na het opstaan alvast innemen. Op deze manier heeft het lichaam al bij de start van de dag de essentiële vitamines binnen gekregen. Een slimme manier dus voor mensen die vanwege het drukke leven niet genoeg tijd hebben om al de noodzakelijke vitamines via voeding tot zich te nemen.

http://www.topvitamins.nl/