Red Services
Image default
Hobby en vrije tijd

Tuinierswerken in de herfst

De herfst komt eraan en je wilt je goed voorbereiden zodat je tuin er in de herfst en winter niet verwilderd gaat uitzien , dus je zou graag willen weten waar je je allemaal op  moet voorbereiden.  De taken die je het best in de herfst kan uitvoeren en welk gereedschap je het beste kan aanschaffen gaan we in dit artikel even vermelden.

Voor het verplanten van je planten of voor het planten van planten is de herfst het ideale moment omdat op dit moment de grond vochtig is door de neerslag.  Bollen kan je ook het beste  in de herfst  planten, dan komen de bloemknoppen  in de lente op het perfect moment uit de grond.   Voor bollen moet je zorgen dat je ze op een goede plaats plant,  in de winter hebben ze koude en vochtige grond nodig terwijl ze in de zomer droog en waterdoorlatend  moet zijn voor een optimaal resultaat.

Het is ook belangrijk om je heggen te snoeien net voor de herfst, wanneer je dit niet doet kunnen er bruinen plekken op je heggen komen. Indien er veel bomen rond  je heg staan moet je ervoor zorgen dat de afgevallen bladeren van je heg worden gedaan  want anders krijgen ze onvoldoende lucht en zon, waardoor ze gaan rotten. Daarbij  is het ook altijd mooi als je tuin niet  vol  bladeren liggen, daarom raden we je aan om bladblazers aan te schaffen. Op deze manier kan je  de blaren met zo goed als geen moeite en tijd  verwijderen uit je tuin.  Wat we gezegd hebben over de haag als er een laagje blaren over de heg ligt dat ze dan niet genoeg lucht en zonlicht krijgen geld helemaal hetzelfde voor je  gazon.  Ook raden we je aan om voor de herfst nog je gazon eens optimaal onderhanden te nemen en er zeker en vast nog eens met de benzine grasmaaier over te gaan.

http://www.fuxtec.nl/