Hoe werkt een radio?

Radio kan je in de categorie van draadloze telecommunicatie plaatsen. De boodschappen van een zender worden via radiogolven naar een ontvanger verstuurd. Het uitzenden van radio golven is een beetje een technisch verhaal maar het komt er in het kort op neer dat dit gebeurt door modulatie van de golven. Deze modulatie kan op twee manieren: Amplitude Modulatie (AM) of Frequentie Modulatie (FM). FM is een stuk minder storingsgevoelig wat er voor zorgt dat het mogelijk is om in hogere kwaliteit uit te zenden. AM heeft echter een veel groter bereik. In het begin was het nog niet mogelijk om geluidsboodschappen te verzenden dus maakte men gebruik van de piepjes van morse codes. Door de uitvinding van de elektronen buis werd het ook mogelijk om geluid te verzenden en te ontvangen. De radio is in 1895 uitgevonden door de rus Niko Tesla.

Radiogolven zijn een vorm van straling en wordt ook wel de radiofrequentie genoemd. De golflengte loop van een millimeter tot duizenden kilometers. Hertz is de meeteenheid van deze golven en begin dan ook bij een Hertz (hz) en loopt op tot enkele GigaHertz (1 Ghz = 1.000.000.000 hz). De golven kunnen informatie overbrengen van de zender naar een of meerdere ontvangers. Het uitzenden en ontvangen gebeurt via een antenne. De golven zijn vernoemd naar zijn ontdekker Heinrich Hertz.

Radio golven kunnen op verschillende manieren gebruikt worden:

 • Radio-omroep (en ook televisie).
 • Communicatie tussen zendamateurs.
 • Mobiele telefoons.
 • Positiebepaling met GPS, DECCA enz.
 • Communicatie met schepen en vliegtuigen.
 • Communicatie met ruimteschepen, satellieten en ruimtesondes.
 • Communicatie tussen hulpdiensten (brandweer, politie enz.) en openbaar vervoer.

Tegenwoordig wordt bij het luisteren naar de radio steeds minder gebruik gemaakt van deze golven. Zenders kiezen er voor om via internetradio te streamen. Dit heeft als voordeel dat de kwaliteit stabiel is en men makkelijk een zender aan kan klikken. De meeste radio Nederland is beschikbaar via internet.

http://www.radioguide.fm

cd persen

Kwalitatief hoogstaande cd persen

Het staat als een paal boven water dat sommige bedrijven echt woekerprijzen vragen voor hun diensten. En zeg nou zelf, u zit er toch niet op te wachten om de hoofdprijs te gaan betalen voor een cd persen? U wilt toch het liefst zo goedkoop mogelijk een cd persen? Bij cddrukken.nl weten we precies hoe we u blij kunnen maken. Wij drukken uw cd’s voor een zacht prijsje. Bij ons kunt u:

 • profiteren van een geweldige service
 • gebruik maken van leuke aanbiedingen
 • direct terecht voor een cd persen
 • gebruik maken van onze extra diensten, zoals verpakken en een cd-hoesje drukken
 • cd’s drukklaar laten maken
 • en nog veel meer

Kortom, wij zijn van alle markten thuis en zijn u altijd graag van dienst. Wij hebben het beste met onze klanten voor en zetten alles op alles om het u naar de zin te maken. Bij ons geldt het principe van de klant is koning. Wij stellen uw wensen voorop en houden altijd rekening met wat u wilt. Dus wilt u alleen een compact disc drukklaar laten maken? Dan verzorgen wij dit voor u. Wilt u een cd persen laten tegen een laag tarief? Ook dat is bij ons heel goed mogelijk. Klinkt dit u nou als muziek in de oren, maar wilt u eerst wel eens weten hoe de vork nou eigenlijk in de steel zit? Laat het ons dan even weten door contact met ons op te nemen. Doe dit vandaag nog, want er geldt: hoe eerder u dit doet, des te sneller u weet waar u aan toe bent. Laat dus snel iets van u horen en stel uw vraag over een cd persen aan een van onze vriendelijke en ervaren medewerkers op de klantenservice. Zij staan u te allen tijde graag te woord. Schroom dus niet en bel ons op.

Een cd persen hoeft helemaal niet duur te zijn

Zit u in een leuk bandje en begint de band een beetje door te breken. Wilt u vele cd’s laten drukken, maar hebt u nog niet zo veel budget dat u hier ook echt veel geld voor neer kunt tellen? Dan bent u bij cddrukken.nl aan het juiste adres. Wij kunnen al een cd persen tegen een zeer laag tarief. Op die manier houdt u nog wat budget over voor andere dingen, zoals promotie en dergelijke. U hebt hard voor uw centen gewerkt en kunt ze maar een keer uitgeven. En dan wilt u dit natuurlijk wel goed doen. Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Bij ons zit u goed als u voor een totaaloplossing gaat. Wij gaan uw cd persen, wij zorgen voor een mooi hoesje erbij en uiteraard verzorgen wij ook de verpakking. En indien u dat wenst, kunnen wij ook een cd persen en deze drukklaar maken. Dan kunt u zelf bepalen wat voor print u er op wilt zetten. Kortom, u vraagt ‘t, wij regelen ‘t. Wij stellen uw wensen voorop en houden hier als de beste rekening mee. Vandaar dat vele klanten de weg naar ons ook zo gemakkelijk weten te vinden. Bent u nou bang dat u erg diep in de buidel zult moeten tasten voor een cd persen? Bent u absoluut niet bereid om een dief te zijn van uw eigen portemonnee? Wij kunnen u in ieder geval alvast vertellen dat u niet voor hoge prijzen hoeft te vrezen. Wij vragen nooit te veel voor een product of dienst. Daar kunt u zeker van op aan. Wilt u nou precies weten hoe de vork in de steel zit? Wilt u wel eens weten hoe het mogelijk is dat wij onze prijzen zo laag kunnen houden? Lees dan even verder in de volgende alinea. Daar vindt u het antwoord op dergelijke vragen.

Bij ons is de klant nog echt koning

Wij zijn u altijd graag van dienst met een cd persen voor weinig geld. Er zit bij ons geen addertje onder het gras, ook al klinkt het misschien te mooi om waar te zijn. Wij gaan transparant te werk en doen wat wij beloven. Daar kunt u op rekenen. Een cd persen is bij ons zo goedkoop, omdat wij:

 • in bulkvoorraden cd’s drukken en daardoor kostenbesparend te werk gaan.
 • een online winkel zijn, waardoor wij geen duur winkelpand hoeven te huren.
 • efficiënt werken, waardoor wij in staat zijn onze kosten te drukken.
 • uw wensen voorop stellen en dus geen hoge prijzen bij u in rekening brengen voor een cd persen.

Kortom, u hebt geen enkele reden meer om niet voor ons te kiezen. Wij zijn de nummer een op dit gebied. Dus als u een cd persen wilt en geen dief wilt zijn van uw eigen portemonnee, dan raden wij u aan om voor de webwinkel van cddrukken.nl te kiezen. Hier bent u namelijk altijd voordelig uit. Klinkt dit goed, maar wilt u toch eerst van de hoed en de rand weten? Wilt u precies weten waar u aan toe bent, voordat u een beslissing neemt of u al dan niet voor ons zult gaan kiezen? Wij kunnen u in ieder geval vertellen dat er nog nooit iemand spijt heeft gekregen van zijn of haar keuze voor cddrukken.nl. Dat is een feit. Met onze laag geprijsde diensten en onze snelle service staan wij ook voor u klaar. Neem dus vandaag nog contact met ons op en meld uw klus aan.

http://www.cddrukken.nl/