Ouderen stimuleren om te gaan en te blijven sporten

Naar mate je ouder wordt begint je lijf een beetje te piepen en te kraken. Het hoort erbij en is ook niet erg, zolang het je maar niet beperkt in je dagelijks leven. Wanneer ouderdomsklachten je bewegingsvrijheid beginnen te beperken ben je eigenlijk al te laat. Maar ouderen in Nederland zijn wat dat betreft niet anders dan anderen, veel mensen vinden sporten maar saai. Zonde, want dat hoeft helemaal niet. Daar komt wel bij dat ouderen gevoeliger zijn voor blessures. In dit artikel lees je hoe je ouderen kunt stimuleren om te gaan en te blijven sporten.

Welke sporten zijn geschikt voor ouderen?

In principe kunnen ouderen aan precies dezelfde sporten deelnemen als ieder ander. Het ligt vooral aan de mate van fitheid. Dus ook wanneer je 70 bent en in goede gezondheid verkeerd kun je prima gaan voor een nieuwe voetbalmedaille bij het volgende clubtoernooi.

Dat gezegd hebbende is het natuurlijk wel belangrijk om rekening te houden met de blessuregevoeligheid van een sport. En dan is voetbal wellicht niet zo’n beste sport. Voetbal is namelijk verreweg de meest blessuregevoelige sport in Nederland. Jaarlijks bezoeken bijna 34.000 mensen de Spoedeisende Eerste Hulp omdat ze met voetbal een blessure op hebben gelopen. De nummer twee, het bewegingsonderwijs, zit op krap 12.000 meldingen. Een flink verschil dus.

In veel gevallen lopen mensen blessures op aan gewrichten, gewrichtsbanden, spieren en pezen. Allemaal zaken waar je bij ouderen rekening mee moet houden. Voor ouderen zelf is het belangrijk om goed naar hun eigen lichaam te luisteren en een sport te kiezen die ze leuk vinden en die bijdraagt aan een goede gezondheid.

Welke trends zien we in de sportontwikkeling bij ouderen?

Voetbal is nog steeds de meest populaire teamsport in het land. Daarnaast worden er jaarlijks heel wat hockey medailles uitgedeeld want deze sport maakt, samen met volleybal de top drie van teamsporten in Nederland rond.

Maar we zien een aantal opvallende trends in de sportwereld ontstaan. Fitness is natuurlijk al jaren favoriet onder jong en oud maar we zien ook een toename in het aantal flexibele sporten. Bewegingsvormen zoals yoga, die zich richten op flexibiliteit in plaats van kracht, snelheid of uithoudingsvermogen. De groep die hier gebruikt van maakt wordt steeds jonger. Daarnaast is tennis vanaf het 45ste levensjaar verdwenen uit de top drie en vervangen door fietsen. Sporten die minder belastend zijn voor de gewrichten lijken de voorkeur te genieten wanneer mensen ouder worden.

Tips om bewegen onder ouderen te stimuleren

Van bewegen kun je vrij eenvoudig een sport maken. Wist je bijvoorbeeld dat de favoriete bezigheid van mensen tussen de 67 en de 80 tuinieren is? Het is niet zo moeilijk om hier een competitief of samenwerkingselement in te verwerken. Reik een prijs uit voor de mooiste volkstuin of de mooiste tuin van Nederland.

Ook bij sporten die minder belastend zijn voor de gewrichten kun je de onderlinge competitie tussen mensen stimuleren door bijvoorbeeld medailles te bestellen en uit te reiken tijdens de borrel na de wedstrijd. Of kies voor sportbekers voor na een toernooi. Ook leuk als wisseltrofee bij terugkerende evenementen zoals een bedrijventoernooi bij jou in de regio.

Fitness in het mooie Ede

Wilt u beginnen met fitness in Ede, ga dan eens langs bij deze sportschool en bekijk daar wat ze voor u kunnen betekenen. Veel mensen die beginnen met fitness in Ede denken er erg makkelijk over en denken dan ook dat het erg makkelijk is, op het moment dat ze dan met de training beginnen krijgen ze het pas door dat het toch niet zo makkelijk is als het lijkt, er zit dan ook een hele bult techniek achter en dat is dan juist ook het belangrijkste dat er is als je gaat beginnen met fitness in Ede. Bij deze onderneming werken dan ook instructeurs die u kunnen helpen en er zo voor te zorgen dat uw techniek beter wordt, je geen blessures krijg en je ook sneller vooruit gaat met kracht en ook sneller progressie ziet in de spiermassa die je opbouwt, je moet niet te snel advies van andere mensen aannemen, want dan kan het ook nog zo zijn dat je iets aanneemt van iemand die het wel goed bedoelt, maar de techniek of oefening compleet fout is en je meer kapot maakt dan aanmaakt en dat wil natuurlijk niemand. Als je dus wilt beginnen met fitness in Ede, lees jezelf van te voren goed in en als je iets niet weet doe dan niet iets dat je denkt dat goed is, maar vraag het aan een instructeur bij deze fitness in Ede, want als je een blessure krijgt kan je niet trainen en dat is het ergste dat je kan overkomen in het fitness vak. 

 

Beginnen met fitness in Ede

 

Ben je dus gemotiveerd om te beginnen met fitness in Ede en wil je een abonnement bij een sportschool afsluiten. Bekijk dan eerst de website van de betreffende sportschool en lees daar alle informatie eerst goed door, je kan misschien ook wel aan groepslessen meedoen die je leuk lijken en dat is bij elke sportschool ook weer anders. Hoe kies je de juiste hondenstep?

De hondenstep mag zich verheugen op een toenemende populariteit. Ontstaan vanuit de sledehondensport step je samen met één of twee aangelijnde honden over de weg. Om een hondenstep te kunnen gebruiken is een sportieve hond van minimaal 14 maanden nodig. Offroad kan de hond de step voortrekken als hij is bevestigd met een treklijn en antenne. Lopend aan de zijkant met een heupgordel mag de step ook langs de openbare weg worden gebruikt. Tijdens het gebruik van de hondenstep is het van belang dat de hond enkele commando’s begrijpt en hier op zal reageren. Honden met ervaring in canicrossen (gezamelijk met de hond hardlopen over een parcours)zullen de commando’s sneller begrijpen. 

Eigenschappen van een hondenstep

Een hondenstep is te herkennen aan de lage treeplank. Hierdoor is het eenvoudig om zelf mee te steppen zonder dat het te veel kracht kost. Door het lage zwaartepunt gaat er geen snelheid verloren. Bij gebruik in een bos is een hogere treeplank an te raden om de step eenvoudiger over boomwortels te laten rijden. De treeplank moet breed genoeg zijn om tijdens lange tochten comfortabel te kunnen staan. Het frame kan zowel uit staal of van aluminium zijn gemaakt. Staal is sterker, aluminium lichter in gebruik. Een voorvork met vering geeft vooral offroad meer comfort. Opvallend is het grote voorwiel vergeleken met het kleine achterwiel. De dikte van de banden kan verschillen. Voor offroad terrein zijn wat bredere banden met profiel beter geschikts als dunnere banden voor gebruik de openbare weg.

De Kickbike Crossmax hondenstep

Een goed voorbeeld is de Kickbike Crossmax hondenstep. Dit model is afkomstig uit Finland, het land waar de hondensport erg populair is. het is een lichtgewicht aluminium model voorzien van betrouwbare schijfremmen en brede wielen. De treeplank is in te stellen op een hoogte tussen de 9.5 en 12 centimeter, en het stuur is te verhogen tot een lengte tussen de 97 en 104 centimeter. Hierdoor is de fiets naar wens op maat in te stellen. Met een draagkracht tot 120 kilo is deze hondenstep voor iedereen tussen de 160 en 200 centimeter een geschikt exemplaar. De schijfremmen geven extra remkracht dat vooral belangrijk is als de weg naar beneden loopt. 

 

Waar de hondenstep te gebruiken

Er zijn geen officiële banen voor gebruik van de hondenstep. Toch zijn er voldoende plaatsen om de step te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de paden door de duinen of zelfs langs het harde zand aan de vloedlijn. Ook bospaden en rustige C-wegen zijn geschikt om samen met de hond sportief bezig te zijn. Het spreekt voor zich dat je altijd goed oog moet hebben voor de andere weggebruikers. 

https://hondensteps.nl/

Mijn favoriete slijpsteen combinatie pakket

Mijn favoriete slijpsteen combinatie

Wanneer u probeert een slijpsteen te kiezen voor het slijpen van uw favoriete mes, kan het aantal keuzes verbijsterend zijn. Slijpstenen zijn namelijk onderverdeeld in vier verschillende soorten, de natuurlijke wetstenen en syntetische wetstenen die op hun beurt weer zijn onderverdeeld in twee andere categorieën bestaande uit olie- en waterstenen. Daarnaast zijn er tal van verschillende soorten natuurlijke wetstenen die bestaan ​​uit verschillende materialen en uit verschillende plaatsen van de wereld zijn gewonnen! Amerikaanse siliciumcarbide (i.e. Norton Crystoloon) is bijvoorbeeld de bekendste en meest geliefde natuurlijke wetstenen soort die er bestaan. Dan is er een vorm van Belgische Coticule die bekend staat om het verstrekken van extra scherpe randen sinds de Romeinse tijd en er is een Japanse watersteen die bestaat uit fijne silicaatdeeltjes gesuspendeerd in een kleimassa. Daarnaast zijn er ook verschillende soorten door fabrikant gemaakte wetstenen beschikbaar, zoals siliciumcarbide (ook bekend als Crystalon) -stenen en aluminiumoxide (ook bekend als India Stones), evenals een synthetische Korund (aka Ruby) staaf en met aluminiumoxide geïmpregneerde keramische staafjes evenals verschillende soorten diamantstalen.

Norton Slijpstenen

Norton is sinds 1823 de bekendste een meest favoriete leverancier van slijp- en wetstenen. De slijpstenen van Norton Crystolon zijn gemaakt van siliciumcarbide. Dit zijn de snelste snijoliestenen die er zijn. Als snelheid belangrijker is dan de ultieme kwaliteit van de rand, zijn de Crystolon-bankstenen een goede keuze. De maat van de steen is een geweldige maat voor bijna elk gereedschap of mes. Deze stenen zijn een zeer economische keuze voor vrijwel elke verscherping.

Norton India-steen

De Norton India-steen is een oliesteen gemaakt van aluminiumoxide schuurmiddel. Dit schuurmiddel laat een fijne rand achter op messen en gereedschappen. De grote slijpsteen is ideaal voor het slijpen van bijna elk gereedschap of mes. Deze stenen zijn een goede keuze voor vrijwel elk slijpproject.

http://www.slijpwinkel.nl/

Goede tennisschoenen kopen

Als ervaren tennisspeler weet je vast dat het soms lastig kan zijn om goed grip te hebben op de ondergrond waarop je speelt. Het maakt dan niet uit of je nou binnen of buiten speelt, je moet de hele tijd heel wendbaar zijn en constant van links naar rechts en van voor naar achteren rennen.

 

Wanneer je zo veel voor- en achteruit loopt en ook nog eens veel van links naar rechts is het van belang dat je genoeg grip hebt op de ondergrond waarop je speelt. Ten eerste is dit belangrijk omdat je natuurlijk optimaal wil presteren tijdens het tennissen. Daarnaast is het op de lange termijn ook erg belangrijk om gezond en fit te blijven. Je wilt er natuurlijk altijd voor zorgen dat je spieren, pezen en botten zo sterk mogelijk blijven. Als jij je af wilt zetten en je glijdt weg is er een vrij grote kans dat je jezelf zal blesseren. Met goed schoeisel heb je meer kans om dit soort dingen te voorkomen.

 

Er zijn een paar verschillende soorten tennisbanen. Iedere baan heeft zijn eigen soort textuur en het is dus ook belangrijk om schoenen te kopen die hier goed op aansluiten om zo kwetsuren te voorkomen. Het is van belang daar goed naar te kijken voordat je schoenen aanschaft. Een goed voorbeeld van echte kwaliteit schoenen zijn k swiss tennisschoenen. Deze schoenen hebben een breder voetbed ten opzichte van andere schoenen. Ze bieden veel steun en comfort en zijn door het brede voetbed ook zeer geschikt voor mannen en vrouwen met brede voeten. De schoenen worden gemaakt door met behulp van K-EVA technologie en hebben daardoor de beste demping die je je maar kan wensen. Daarnaast zorgt het ook voor een meer duurzame schoen. Er is op de zool een extra beschermlaag op de zool aangebracht die ervoor zorgt dat je extra profiel hebt. Dit voorkomt slijtage waardoor je schoen dus langer meegaat dan die normaal zou doen. Naast dat de k swiss schoenen functioneel zijn, zijn ze ook nog eens erg modieus. Met een paar tennisschoenen van k swiss kun je niet mis zitten. Nu nog voorkomen dat je mis slaat natuurlijk.

 

https://www.kctennis.nl/

Snel afvallen met bodytec training

Dankzij Bodytec bij van Van Schaik Personal Training kan ik via een effectieve manier erg snel afvallen. Precies wat ik wil! Want ik heb als ondernemer erg weinig tijd. Maar toch wil ik graag topfit blijven, door middel van lekker te sporten en gezond te eten. Maar als ik na drukke werkdagen, en ook soms nog ‘s avonds doorwerken, dan ook nog moet gaan trainen, heb ik daar niet zoveel zin in. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een oplossing. Zodoende kwam ik op het internet al gauw bodytec training tegen. Dat scheen een heel effectieve manier van sporten te zijn, waarbij je een pak aankrijgt en door middel van elektrische signalen vanuit een apparaat, ontwikkelt je spierkracht sneller / val je sneller af. Hartstikke handig dus! Maar waar in de buurt kan ik dat doen?

Van Schaik Personal Training

Ik ben direct gaan kijken of dat een sportschool in de regio aan bodytec doet. En dat bleek Van Schaik Personal Training te zijn! Op de website las ik nogmaals een heel grote uitleg over hoe een bodytec training in zijn werk gaat etc. Voordeel is dus dat je in kortere tijd veel meer kunt bereiken, qua afvallen bijvoorbeeld, dan dat je langer staat te sporten. Ik vond dit allemaal heel erg interessant en was hier zeker in geïnteresseerd! Daarom heb ik Van Schaik Personal Training opgebeld om te melden dat ik graag gebruik maak van een gratis bodytec training.

Al na een paar werkdagen kon ik bij hen terecht voor een eerste proefles. En het beviel mij uitstekend! Het is inderdaad een erg handige manier om in korte tijd veel af te vallen. Daarnaast is de begeleiding van Van Schaik Personal Training zeer goed. Ik kan het iedereen dus van harte aanbevelen om überhaupt te beginnen met bodytec. En wanneer je in de buurt van Renswoude woont, al helemaal bij Van Schaik!

Starten met personal training

Bij FoodFitness uit Veenendaal ben ik gestart met personal training. En het bevalt mij hartstikke goed! Ik ben dan ook erg blij dat ik hen als mijn personal trainers heb ingeschakeld. Want er staat een heel team aan specialisten op het gebied van sporten en gezonde voeding. Graag vertel ik daar meer over in dit artikel.

FoodFitness

Ik kwam terecht bij FoodFitness doordat dat door anderen bij mij werd aanbevolen. Van hen hoorde ik dat het een echte aanrader is wanneer je niet heel veel tijd hebt, maar wel gezond wilt afvallen. En zonder daar al te veel tijd aan kwijt te zijn. Dan moet je denken aan dat je bijvoorbeeld twee keer per week sport. En verder heel erg goed op de voeding let. Vanuit FoodFitness krijg je uitstekende begeleiding op het gebied van de voeding. Je zult een receptenboek ontvangen met daarin allerlei verschillende soorten voeding. Daarnaast krijg je toegang tot een online dashboard, waarmee je ook continu contact kunt hebben met jouw vaste personal trainer in Veenendaal. Bijvoorbeeld over de voortgang wanneer je niet daar bent, of over de recepten.

Mijn resultaten

Zoals ik al zei ben ik heel erg tevreden over FoodFitness. Zij hebben ervoor gezorgd dat ik mij topfit voel. Als ondernemer vind ik dat heel erg belangrijk, omdat je toch heel erg veel uren aan het werk bent. Ook ‘s avonds. En dan wil ik zowel mentaal als fysiek topfit zijn. Om zodoende ook gezond te leven. En dat is bij mij gelukt! Dat allemaal dankzij de personal trainer van Foodfitness. Hen wil ik dan ook hartstikke bedanken. En wanneer je een personal trainer uit Veenendaal zoekt, dan kan ik Foodfitness zeker aanbevelen. Ook de manier waarop je de fitnessoefeningen doet vind ik heel erg leuk. Want, zo zeggen zij, wanneer je er geen plezier in hebt behaal je ook de doelstelling niet.

Voor meer informatie kun je naar www.foodfitness.nl gaan.

Zeilschool boten

Zeilschool boten

Een zeilschool is een watersport organisatie die leert cursisten jong en oud alle kneepjes van de watersport. Niet alleen zeilen maar ook surfen. Zeilschool organiseren daarnaast ook kampen voor jongeren om gezellig met zijn allen een aantal dagen te zeilen. Ze beschikken over een aantal boten om de cursisten goede kennis bij te brengen op het gebied van watersport. Er zijn een aantal verschillende boten. Logisch natuurlijk dat je niet direct met een grote boot begint. Hier onder staan een aantal een boten beschreven die door de meeste zeilscholen worden gebruikt. Kleine zeilboten zijn op te delen in kielboten en zwaardboten

Zwaardboten

Er zijn eigenlijk drie soorten zwaardboten.

–       Optimist

–       Eenmansboot

–       Meermansboot

Optimist

De optimist is de populairste en meest frequente zwaardboot voor de jeugd die je aantreft wanneer je leert zeilen. De boot en het zeil zijn niet zo groot en er is plaats voor 1 persoon (1-mansboot). Kortom, het ideale vaartuig om jou iets bij te leren over het zeilen en je tot een volwaardige scheepsmaat op te leiden.  Je moet wel tussen de 8-14 jaar oud zijn. Ben je groter dan 1m60 en weeg je meer dan 50 kg, dan kan je beter terecht in een grotere 1-mansboot of met 2 in de meermansboot.

Eenmansboot

Ben je iemand die graag het roer in eigen handen neemt, dan is zeilen met een 1-mansboot de geknipte sport voor jou. Jij en je boot gaan samen de wind en het water tegemoet.  Aangezien je alleen zit, beslis je zelf welke richting je uitgaat. Wil je de kneepjes van het zeilen onder de knie krijgen en ben je ouder dan 14 jaar of groter dan 1m60, of weeg je meer dan 50 kg, dan kan je leren zeilen in een éénmansboot.

Meermansboot

Streef jij de gedachte na van “met 2 is beter dan alleen” dan kies je best om te zeilen met een meermansboot. Je gaat samen met 1 of meerdere personen aan boord en met de wind in de zeilen zal je met z’n allen het water trachten te trotseren. Vanaf de leeftijd van 14 kan je overstappen naar deze iets grotere boten.

Kielboten

Kielboten zijn er in verschillende soorten en maten. De boten worden onderverdeeld in 4 categorieën

–       Kielboot 1 (CWO)

–       Kielboot 2 (CWO)

–       Kielboot 3 (CWO)

–       Kielboot 4 (CWO)

CWO staat voor commissie watersport opleidingen. Zij is het overkoepelende orgaan voor de watersport die diplomering voor het varen regelt. De disciplines zijn zeer uiteenlopend van roeiboten tot zeezeilen. Een boeiende wereld waarin regels op het water besproken worden om ongelukken te voorkomen en het plezier te bevorderen.

http://www.zeilschoolzuidlaardermeer.nl

Kunstgras voor alle oppervlakten

Kunstgras

 

Kiest u voor kunstgras, kies dan Vario Grass. Niet voor niets zijn wij Masters in Green. De afgelopen jaren hebben wij ervaring opgedaan in het toepassen van kunstgrasvelden. Dit deden wij in ruimtes als tuinen, speelvelden en openbare ruimtes. Momenteel hebben we een aantal producten in ons assortiment waardoor iedereen wel een kunstgrastype kan vinden die hem of haar bevalt. Onze artikelen zijn verkrijgbaar in verschillende tinten voor diverse soorten gebruik. Indien u toch vol met vragen zit, dan kan u terecht bij een van onze medewerkers. Ons team bestaat uit ervaren mensen die u persoonlijk verder helpen in de keuze voor het beste kunstgras.

 

Kunstgras voor alle oppervlakten

 

Bij ons kan u kunstgras bestellen voor allerlei soorten plekken. Ook als u maar een klein dakterras heeft, geven wij u de mogelijkheid deze aan te kleden met een van onze kunstgrasproducten. Op onze website vario-kunstgras.nl staan deze producten afgebeeld met daarbij de kenmerken en eigenschappen. Mocht u meer willen weten dan kan u meer informatie aanvragen over uw product naar keuze. Welk type u ook kiest, deze is gegarandeerd van goede kwaliteit. Wij van Vario Grass streven naar het beste en werken dan ook met een fabrikant die toonaangevend is in kunstgras. Zo hebben zij met hun producten al meerdere tuinen, dakterrassen en openbare ruimtes bekleed. Hierdoor is kunstgras nu een vanzelfsprekend fenomeen geworden, die ook in uw achtertuin mag liggen.

 

Wij staan klaar voor advies

 

Natuurlijk wilt u wel het beste aanschaffen wanneer u besluit uw tuin met een van onze kunstgrasproducten te bedekken. Schroom daarom niet informatie bij ons aan te vragen. Dit kan online, telefonisch of bij een van onze medewerkers in de showtuin. In de showtuin staan tevens al onze producten uitgestald. Bedenk goed waarvoor het gras gaat dienen, om zo het beste type met onze deskundige medewerkers uit te kiezen.

http://www.vario-kunstgras.nl/