Wanneer is een e bike leasen interessanter dan kopen?

Leasen is kopen op afbetaling. Dat is niet nieuw, toch weet niet iedereen hoeveel producten je met een leasecontract kunt kopen. Zo kun je bij Fastfuriousscooters.nl een e bike leasen, ongeacht het model en prijsklasse. Waarom zou je voor deze manier van betalen kiezen en niet direct afrekenen? Dat lees je op deze pagina.

 

Hoe werkt een e bike leasen?

Er zijn verschillende soorten leasecontracten. Zo maken veel bedrijven gebruik van een operational lease. Dan huren ze voertuigen inclusief onderhoud, maar ze worden geen eigenaar. We spreken van een financial lease wanneer je wel degelijk eigenaar wordt van het vervoermiddel. Bij een e bike leasen via Fastfuriousscooters.nl betreft het dus kopen op afbetaling. Het product is echt helemaal van jou, inclusief de restwaarde na afbetaling.

 

De aanschaf werkt niet veel anders dan direct kopen, met slechts enkele eenvoudige extra stappen. Zo zal de kredietverstrekker kijken of je kredietwaardig bent. Daar moet je enkele gegevens voor indienen. Dit hoeft niet ingewikkeld te zijn, zeker met lagere bedragen ben je snel klaar. Na goedkeuring en het nodige papierwerk bestel je de elektrische fiets in de webshop en kun je de gemotoriseerde tweewieler snel tegemoet zien. Zolang je netjes de termijnen afbetaald verloopt het proces heel eenvoudig.

 

Koop of lease?

Goede elektrische fietsen kosten al snel duizend euro of meer. Wanneer je voor minder geld een e bike kunt kopen, dan zul je ontdekken dat er toch haken en ogen zitten aan een goedkoop exemplaar. Wanneer je snel op pad wilt, en even niet het geld hebt voor een beter model, dan kun je een e bike leasen. Je hoeft niet eerst te sparen, en je hoeft ook niet te kiezen voor een goedkoop alternatief. Wanneer je het geld kunt missen is kopen de meest eenvoudige optie, maar niet iedereen kan of wil zoveel geld uitgeven aan een fiets.

 

Je moet extra betalen

De afbeelding met die stalen kogel aan het been van een poppetje is bekend. Geld lenen kost geld, dat mag duidelijk zijn. Je moet bij een officiële leaseconstructie ook rente betalen. Daarmee komen de totale kosten hoger te liggen dan het prijskaartje op de elektrische fiets. Omdat je doorgaans slechts een paar tientjes per maand zult betalen merk je dat niet zo. En dat is de voornaamste reden om voor een leasecontract te kiezen; je voelt het een stuk minder in je portemonnee. En dat geld op je bankrekening kunt je wellicht elders veel beter besteden.

 

Is de kwaliteit goed?

Bij Fastfuriousscooters.nl vind je geen budget e bikes, alleen maar merkproducten die van het middensegment naar boven toe lopen. Want zoals gezegd koop je voor minder dan duizend euro geen goede fiets met motor. Er zijn diverse zaken zoals de aandrijving, de accu en de kwaliteit van de materialen waar samen een prijs aan vast zit. Wanneer je genoegen neemt met een goede maar eenvoudige e bike, dan ben je relatief goedkoop uit. Wanneer je behoefte hebt aan speciale opties zoals een lichtere accu of een verende voorvork, dan moet je wat meer geld uitgeven. Gelukkig liggen de prijzen online erg scherp, daar kunnen lokale winkels niet aan tippen. Een merk als Dutchebike is minder bekend maar wel goed en niet te duur, ook Puch scoort goed met producten voor een redelijke prijs.

 

Let niet alleen op het prijskaartje

Je kunt een paar honderd euro meer spenderen voor een fiets waar je echt plezier van hebt. Bij een e bike leasen merk je dit verschil nauwelijks. Waarom zou je dan genoegen nemen met een minderwaardig exemplaar. Dit soort fietsen dagen je uit om bereden te worden, wanneer je iedere dag met plezier van huis fietst weet je dat je de juiste keuze hebt gemaakt. De prijs is uiteraard van belang, maar laat het niet doorslaggevend zijn. Kijk goed naar de mogelijkheden en kies de fiets die echt aansluit op jouw behoeften. Zo zul je er jarenlang met plezier op rijden, zonder pijn in de portemonnee.

Zündapp onderdelen

Zündapp is het beroemde merk uit Duitsland dat in 1917 werd opgericht door Fritz Neumeyer samen met de gebroeders Thiel en Friedrich Krupp A.G. Het bedrijf begon met de productie van dynamo’s en startmotoren, maar sinds 1920 heeft het bedrijf zich toegelegd op motoren. De Zündapp onderdelen waren in eerste instantie geïnspireerd op de Britse Levis motoren. In de jaren vijftig diende het Italiaanse scooter model als voorbeeld voor de Bella R 150 waarmee de motoren steeds lichter werden van constructie. In 1984 werd Zündapp verkocht aan het Chinese concern Tianjin. Er zijn nog steeds volop Zündapp onderdelen te koop om jouw klassieker te onderhouden. Daarnaast zijn een aantal Zündapp onderdelen ook geschikt voor andere merken als Kreidler en Puch.

 

Zündapp onderdelen kopen

Hoewel nieuwe Zündapp scooters al lange tijd niet meer gemaakt worden kun je nog steeds veel Zündapp onderdelen kopen. Via internet zijn alle Zündapp onderdelen snel te vinden en bestellen. Van een complete uitlaat tot een aanzuigrubber, allemaal splinternieuwe onderdelen voor lage prijzen.

 

Blinkend nieuw chroom

Om een klassieke scooter weer in de originele staat te herstellen kun je de buitenkant compleet reviseren met nieuwe Zündapp onderdelen. De buitenspiegels bijvoorbeeld, waarvan een aantal spiegels eveneens geschikt zijn voor Kreidler scooters. De uitlaten zijn ook vaak geschikt voor diverse Puch modellen, let goed op de beschrijving van de artikelen. Sommige Zündapp onderdelen zijn alleen geschikt voor specifieke Zündapp modellen, andere onderdelen zijn ook te gebruiken op verschillende Kreidler en Puch modellen. Andere Zündapp onderdelen van chroom zijn spatborden, uitlaten en lampen.

 

Een nieuwe motor met Zündapp onderdelen

Als je het complete motorblok uit elkaar haalt kom je veel onderdelen tegen die op den duur slijten. Gelukkig kun je vrijwel alle Zündapp onderdelen bestellen. Wat dacht je van een bus remgreep blokhandel of aanzuigrubber carburateur-spruitstuk? Die Zündapp onderdelen en veel meer kom je tegen in de online winkel. Op dit moment zijn er meer dan 700 Zündapp onderdelen te bestellen. Ideaal voor reparatiecentra en voor hobbyisten.

 

Als je een oude Zündapp hebt maar niet de kennis beschikt over de techniek om deze te reviseren kun je altijd even contact opnemen met onze werkplaats. We helpen je graag verder met Zündapp onderdelen, service en ondersteuning zodat je nog jarenlang kunt genieten van jouw klassieker!

https://www.scooteronderdelenshop.com/

AGM scooter kopen

Als je op zoek bent naar een leuke budget scooter lijkt een AGM scooter kopen een goed idee. De AGM Retro bijvoorbeeld, een leuk klassiek model dat lijkt op de oude Italiaanse Vespa scooters maar dan een stuk goedkoper. Maar wist je dat het nog goedkoper kan? Er zijn nog veel meer retro scooters op de markt met dezelfde uitstraling als de AGM Retro maar dan goedkoper! Een AGM scooter kopen lijkt plotseling een hele investering!

 

Waar komen al die retro scooters vandaan?

Als het goedkoop is zal het wel uit China komen toch? Inderdaad, de meeste retro scooters worden gemaakt in China. De ontwerpen lijken erg veel op de klassieke Europese modellen waarbij plaatstaal wordt vervangen door kunststof, en moderne schijfremmen en andere snufjes worden vervangen door wat oudere technologie. Is dat een probleem? Nee hoor, je krijgt veel waar voor je geld mits de retro scooter netjes geassembleerd wordt en als je deze koopt bij een betrouwbare dealer. Een AGM scooter kopen is een interessante optie, hier zijn nog drie merken en modellen met dezelfde aanpak maar nog een stuk goedkoper in aanschaf. Dit is onze top drie van budget scooters onder de duizend euro:

 

IVA Roma

Je moet even goed met je ogen knipperen, dit is niet een AGM Retro scooter maar een IVA. Net als AGM is IVA een budget merk, maar dan nog goedkoper! Ze doen minder aan marketing maar leveren topscooters voor een absurd lage prijs.

 

Killerbee Custom

Nog een tweeling? De Killerbee is een fijne retro scooter met een luxe uitstraling maar met een schappelijk prijsje. Zowel als snorfiets en bromfiets te krijgen in diverse kleuren.

 

Grande Retro scooter

Nee dit is niet per ongeluk een AGM retro, kijk maar naar de veel lagere prijs. De Grande Retro scooter heeft dat herkenbare model van Retro scooters die we steeds vaker in het straatbeeld zien. Ja, het zijn “kopieën” maar met dit fraaie design en die prijs is dat geen enkel probleem!

 

Net zo goed?

De meeste Retro scooters zijn grotendeels gelijk in kwaliteit. Verwacht geen Vespa kwaliteit maar bovenstaande merken leveren wel degelijk betrouwbare scooters, zolang je er netjes mee omgaat. De prijs / kwaliteitsverhouding is meer dan uitstekend, voor minder dan duizend euro zul je verbaast zijn over deze budget scooters.