Red Services
Image default
Vakantie

Familiecamping Drenthe

Gezellige familiecamping Drenthe

Dit jaar wil ik graag met mijn hele gezin op vakantie. We hebben het echter niet zo breed, dus we zullen niet de grens oversteken. Het plan is om in een groene en rustige omgeving te gaan vertoeven in Nederland. Er moet wel wat leuks te doen zijn natuurlijk, zodat de kinderen zich niet te snel gaan vervelen. We zijn daarom op het idee gekomen om gezellig te gaan kamperen op een familiecamping. Drenthe lijkt ons een uitstekende regio hiervoor. Kamperen is nooit saai, maar juist lekker avontuurlijk. Daarnaast is er voor kinderen altijd wel wat te doen op een familiecamping. Drenthe heeft een heleboel verschillende familiecampings. Er is dus voor ieder wat wils. Veel gezinnen zijn ieder jaar weer op zoek naar een goede familiecamping. Drenthe is een unieke omgeving die op dit gebied veel te bieden heeft. Het is daarom de moeite waard om daar eens te gaan zoeken naar een leuke familiecamping. Drenthe is een plek waar iedereen een keer zou moeten ontspannen! De omgeving is vol van prachtige landschappen. Daarom is het heerlijk om eens vakantie te gaan vieren in deze provincie. Rust en ruimte zijn de sleutelwoorden die Drenthe kenmerken. Daarnaast is er voor de kinderen genoeg te doen op de familiecamping. Drenthe kan je dus een ontspannen maar ook veelzijdige vakantie bieden. Na wat googelen op de zoekterm ‘familiecamping Drenthe’ heb ik mijn oog laten vallen op een aantrekkelijke camping. De naam van de camping is Camping de Berken. De site geeft een goede indruk van deze familiecamping. Drenthe heeft heel veel gezinscampings, maar deze stak er voor mij toch met kop en schouders bovenuit. Er zijn namelijk veel leuke activiteiten voor kinderen, en de omgeving is erg aantrekkelijk.

Familiecamping Drenthe: genoeg te doen

Als je in de Randstand woont denk je al gauw dat er in de andere provincies en steden van Nederland niets te doen is. Ik kan je vertellen dat niets minder waar is. Ik heb al een keer een fantastische vakantie gehad in Zuid-Limburg. Daar stond ik op een camping in het bos. Ik bezocht Maastricht en ging ook een middag op survival in de natuurlijke omgeving. Heerlijk was het! Ook heb ik een keer een lang weekend doorgebracht in de stad Groningen. Daar is genoeg te doen. Ik bezocht het Groninger museum, maakte een boeiende historische stadswandeling en at mijn maaltijden in gezellige, kleinschalige restaurantjes en eettentjes.  Nu gaan we dus naar Drenthe. Ik heb me wat ingelezen en weet nu ook dat daar genoeg te doen is. Zo stelt ook de website van Camping de Berken, onze familiecamping. Drenthe is een plaats waar voor jong en oud genoeg te ondernemen is. De camping zelf is erg kindvriendelijk: er zijn speeltuinen en er is zelfs een binnenspeelplaats voor als het slecht weer is. Ook is er een soort kleinschalige kinderboerderij met geitjes en konijntjes. Heerlijk voor de kinderen! Er zijn natuurlijk ook dingen te doen buiten de familiecamping. Drenthe kent grotere steden als Assen en Emmen, waarvan de laatste een groot dierenpark heeft. Op luttele kilometers vanaf de camping zijn tevens verschillende zwembaden. Bij slecht weer is het dus ook goed mogelijk om je te vermaken in deze veelzijdige provincie! Dit zijn de zwembaden in de buurt:

  • Hunzedal subtropisch zwemparadijs, op slechts vijf kilometer vanaf de camping
  • Zwembad de Hunze, op slechts vijf kilometer vanaf de camping
  • Zwembad het Zwanemeer in Gieten, op slechts vijf kilometer vanaf de camping
  • De Bonte Wever in Assen, op slechts 24 kilometer vanaf de camping
  • Tropiqua in Veendam, op slechts 25 kilometer vanaf de camping

Drenthe heeft dus genoeg te bieden. Als dat nog niet genoeg is, is de weg naar Groningen ook niet lang. De stad Groningen ligt in het zuiden van de provincie Groningen, dus het is vanuit Drenthe maar een klein stukje rijden. In Groningen kunt u bijvoorbeeld het Groninger Museum bezoeken. Buiten al dit stedelijke en culturele vertier heeft Drenthe natuurlijk heel veel te bieden op het vlak van natuurlijke recreatie. Je kunt in de omgeving heel goed mountainbiken, wandelen of fietsen. De Hondsrug is een prachtige omgeving. Je kunt zelfs uit paardrijden gaan: in de buurt van Camping de Berken ligt een manege.

Inpakken en wegwezen

Het is wel duidelijk: ik heb mijn keuze gemaakt. Het is nu tijd om de reis naar Drenthe te gaan organiseren. Er zijn veel spullen in te pakken voor een kampeervakantie op een familiecamping. Drenthe is ook nog vrij ver weg vanuit de Randstad, dus even terugrijden naar huis gaat niet. We hebben goede kampeerspullen nodig voor dit avontuur op de familiecamping. Drenthe heeft een vrij goede zachte grond, dus het moet wel lukken om die haringen de grond in te timmeren. Daarnaast hebben we wat dingen nodig om onszelf te vermaken op de familiecamping. Drenthe kent vast ook wel boekwinkels, maar ik neem mijn leesvoer toch het liefst zelf mee. Ik ben nu al weg van deze familiecamping. Drenthe heeft mijn hart snel gestolen! Ik kijk erg uit naar een beetje rust en vermaak op de familiecamping. Drenthe heeft veel te bieden en zal mij een geweldige vakantie bezorgen deze zomer. Daar ben ik wel van overtuigd! Ik ga alvast beginnen met het maken van een paklijst, zodat ik niets kan vergeten en mijn vakantie in Drenthe helemaal gesmeerd kan verlopen.

http://www.campingdeberken.nl/omgeving/golfen/