Red Services
Image default
Vakantie

Online visum Turkije aanvragen

Turkije bezoeken Wanneer u op reis gaat naar Turkije, heeft u – als Nederlander of Belg – een visum nodig. Dit visum is een soort toestemming van Turkije om u het land binnen te laten. Een visum is echter niet voor alle nationaliteiten verplicht. Zo hebben bijvoorbeeld mensen met de Duitse nationaliteit géén visum nodig.

Visum op het vliegveld
Tot op heden is het nog steeds mogelijk om uw visum op het vliegveld te kopen, bij aankomst. Er zijn echter plannen die het in de toekomst niet meer mogelijk maken om het visum bij aankomst aan te schaffen. Wanneer u aankomt, is het belangrijk dat u richting de paspoortcontrole loopt. Daar heeft u de mogelijkheid om uw visum te kopen. Let op! Vóór de paspoortcontrole. Er zal hoogstwaarschijnlijk een lange wachtrij staan. De kosten voor een visum op het vliegveld zijn € 25. U kunt betalen met uw bankpas of contant.

Online visum Turkije aanvragen
Sinds kort is het mogelijk om uw visum alvorens uw reis te regelen. Hier zitten, ten opzichte van het kopen op het vliegveld, veel voordelen aan. Zo kunt u rustig op uw gemak, thuis uw visum aanvragen. Het invullen van het aanvraagformulier is slechts binnen 5 minuten gebeurd. U kunt voor $ 20,70 het visum direct via de Turkse overheid aanvragen. Het nadeel is echter wel, dat u geen mogelijkheid heeft om het visum in het Nederlands aan te vragen, noch ondersteuning te ontvangen in het Nederlands. Tevens dient u te betalen via Credit Card. Betaling via iDeal of Mister Cash is dus niet mogelijk. Gelukkig is het ook mogelijk om het visum Turkije online aan te vragen in het Nederlands en betalen via iDeal of Mister Cash! Voor € 24,95 is dit al mogelijk. Simpel het visum in het Nederlands aanvragen en vertrouw betalen via uw eigen bank. Het aanvragen werkt gewoon hetzelfde, u ziet zelfs bij elk veld een uitleg over hoe en wat u moet invullen op het aanvraagformulier. U ontvangt het Turkije visum binnen 24 uur!

Tips bij het aanvragen Om u toch een beetje op weg te helpen, geven wij u hier een aantal tips waar u met het aanvragen rekening mee moet houden.

Tip 1. Vul een correcte aankomstdatum in. Indien u namelijk een latere datum invult dan u daadwerkelijk aankomt, dan is uw visum helaas nog niet geldig. U kunt echter wel een eerdere aankomstdatum opgeven, dan weet u zeker dat uw visum geldig zal zijn. Is uw verwachte aankomstdatum bijvoorbeeld 21 juli, dan kunt u als aankomstdatum 21 juli of een eerdere datum opgeven. Indien u 22 juli zou hebben ingevuld, is uw visum niet geldig.

Tip 2. Vul al uw voornamen in. Bij het aanvragen van uw visum, is het van belang dat u al uw voornamen invult zoals deze staan vermeld op uw paspoort of ID-kaart. Een roepnaam is hier dus niet voldoende. Als getrouwde vrouw, dient u overigens slechts uw meisjesnaam in te vullen en niet de achternaam van uw echtgenoot.

Tip 3. Vul een correcte geboorteplaats in. Reizigers die uit Den Bosch of Den Haag komen, zullen deze benaming van hun woonplaats niet terug vinden op het paspoort of op de identiteitskaart. Op deze documenten staat namelijk altijd de formele benaming: ‘s-Gravenhage en ‘s-Hertogenbosch. Zo moet u dit ook invullen bij het aanvragen van uw visum voor Turkije.

https://www.visumvoorturkije.nl/aanvragen