Red Services
Image default
Woning en Tuin

Hoe knap ik een oude koperen lamp op?

Mijn oma ging verhuizen naar een verzorgingsflat en ja toen moest het huis waar ze bijna 40 jaar woonde worden ontruimd. Zoals je begrijpt een enorm werk en samen met mijn broer en zus zijn we eraan begonnen. Toen we op de zolder bezig waren vond ik onder een dikke laag stof een hanglamp. De vorm van de lamp sprak mij erg aan en toen ik hem ging schoonmaken zag ik dat hij koperkleurig was. Thuis aangekomen heb ik hem helemaal schoongemaakt met groene zeep en opgepoetst met een zachte poetsdoek. Het resultaat was super mooi alleen de bedrading en fitting waren totaal vergaan. Ik ben toen naar een lampenwinkel gegaan die mij hebben geholpen aan een nieuwe fitting en mooi gestreept strijkijzersnoer die ik zelf vrij eenvoudig kon monteren.

Toen dat klaar was heeft mijn man hem opgehangen boven de eettafel en het effect was geweldig leuk. Opvallend is hoeveel het model lijkt op de trendy hanglampen die je nu ziet in de woonbladen en hippe woonwinkels. Blijkbaar is de vormgeving niet veel veranderd in de loop van de jaren. We hebben nu dus een echte retro koperen lamp hangen boven de tafel met een speciale extra waarde omdat hij van mijn oma was geweest. We hebben een foto gemaakt en die aan oma laten zien ze vond het super leuk dat haar oude lamp een “tweede leven” heeft gekregen.

Toen ben ik op zoek gegaan naar nog wat andere koperen accessoires, ik had de smaak helemaal te pakken en ben op zoek gegaan. Toevallig was er een rommelmarkt in de buurt waar ik twee leuke kandelaars vond, na weer een grondige poetsbeurt knapte ze mooi op en pasten ze prima bij de hanglamp. Voor de stoelen heb ik een paar rood bruine kussentjes gekocht en op de tafel een nieuwe bijpassend tafelkleed wat het helemaal af maakte. Iedereen die langs komt geeft complimentjes over de lamp en kandelaars. Zo zie je maar weer wat je met een beetje creativiteit kan bereiken.

https://sfeerinhuis.wordpress.com/2015/03/31/koperen-verlichting/