Red Services
Image default
Woning en Tuin

Kachelpijpen

In Nederland is het helaas niet altijd zonnig en warm. Op koude, natte dagen kan het tamelijk ongezellig zijn. Vaak worden mensen hier chagrijnig of somber van. Met een houtkachel brengt u licht in de donkere dagen. Kachels kunnen echter gevaarlijk zijn als u geen goede kachelpijp heeft. Er kan dan gemakkelijk een schoorsteenbrand ontstaan.

 

HGB-Trading heeft verschillende kachelpijpen in het assortiment. Wij vinden uw veiligheid het allerbelangrijkst. De kachelpijpen, die wij leveren, zijn van het merk Warmfire. Warmfire test zijn producten uitgebreid en de kachelpijpen voldoen ook aan alle veiligheidsnormen die door de EU worden gesteld.

Enkelwandige RVS kachelpijpen

 

De enkelwandige kachelpijpen zijn gemaakt van hoogwaardig RVS 316L. Aan de binnenkant zijn de pijpen heel erg glad waardoor corrosie geen grip heeft. U mag enkelwandige kachelpijpen alleen gebruiken tot dat u door een muur of plafond gaat. U bent verplicht om daarna dubbelwandige kachelpijpen te gebruiken. De verschillende onderdelen van de pijp schuiven over elkaar heen. De werkende lengte is hierdoor 4 centimeter minder.

Dubbelwandige RVS kachelpijpen

 

De dubbelwandige kachelpijpen van HGB-Trading zijn ook gemaakt van RVS 316L. Door de dubbele wanden is deze kachelpijp extra goed geïsoleerd. Hiermee wordt warmteverlies voorkomen. Wat nog belangrijker is, is dat de dubbele wanden extra veilig zijn en de kans op een schoorsteenbrand gereduceerd.

Stalen kachelpijpen

 

Bij HGB-Trading kunt u een stalen kachelpijp aanschaffen. Deze kachelpijp is zwart gecoat. U mag de onderdelen toepassen totdat het rookkanaal door een muur of door het plafond gaat. De kachelpijp bestaat uit 2 millimeter carbon staal. Onze stalen kachelpijpen zijn heel duurzaam in tegenstelling tot blauw gloeiende kachelpijpen. Deze pijpen gaan slechts één of hooguit twee stookseizoenen mee, in tegenstelling tot de stalen kachelpijpen waar u jaren plezier van heeft. 

Flexibele kachelpijpen

 

Bij HGB-Trading wordt een flexibele kachelpijp op maat voor u afgesneden. Dit is heel praktisch, maar het betekent wel dat wij een flexibele kachelpijp niet retour kunnen nemen. Het flexibele rookkanaal is erg goed geschikt als renovatiekachelpijp, wanneer er sprake is van vocht of roetplekken die doorslaan vanuit uw oude rookkanaal. Het is ook goed bruikbaar wanneer u een lekkage in uw rookkanaal heeft.

Schoorsteenkappen

 

Een schoorsteenkap is de kroon op uw kachelpijp. Het is belangrijk om de juiste schoorsteenkap aan te schaffen. De schoorsteenkap is namelijk goed te zien op uw dak. Een schoorsteenkap heeft een positief effect op het buitenaanzicht van uw woning. Bij HGB-Trading vindt u een grote variatie van schoorsteenkappen zodat de ideale schoorsteenkap voor u er altijd bij zit.

Montage

 

Wanneer u een kachelpijp bij HGB-trading aanschaft, kunnen wij het ook voor u monteren. Wij werken van het noordelijkste puntje van Noord-Holland tot in de omgeving van Utrecht. Wij kunnen niet alleen uw rookkanaal monteren, maar sluiten ook uw kachel aan als u dat wilt. Wij kunnen gaten zagen of boren in beton en heeft u een rookkanaal dat een renovatie nodig heeft? Ook dat kan HGB-Trading voor u oplossen. Op onze site vindt u een contactformulier voor de offerte.

HGB-Trading

 

HGB-Trading is uw leverancier wat betreft houtkachels en rookkanalen. Wij hebben een webshop maar ook een fysieke winkel. Kom eens bij ons langs in Velserbroek! Bij ons kunt u de goedkoopste kachelpijpen vinden die tevens van hoogwaardige kwaliteit zijn, waar ze erg lang meegaan. Op een kachelpijp, die u bij ons aanschaft, krijgt u maar liefst 25 jaar garantie! Voor kachelpijpen, houtkachels en toebehoren gaat u naar HGB-Trading.

http://www.hgb-trading.nl/rookkanaal-kachelpijp