Red Services
Image default
Woning en Tuin

Trap renovatie

Trap renovatie

Heeft uw trap ook wel eens betere tijden gekend, maar hebt u geen zin in het aanschaffen van een nieuw exemplaar of in een grote breekklus? Dan is een trap renovatie voor u de oplossing. Hierbij worden er als het ware nieuwe treden over uw oude gelegd. Op die manier zijn de kale en versleten plekken snel verdwenen, hoeft de oude trap niet uitgebroken te worden en hoeft er geen nieuwe aangeschaft te worden. Een trap renovatie is dus ideaal voor iedereen die op een snelle manier zijn trap willen laten opknappen. En wie wil dat nou niet? Iedereen weet dat deze delen van het huis altijd heel erg snel slijten, maar altijd eigenlijk maar op één plaats slijten. Alleen het midden van iedere tree raakt versleten en voor de rest blijft het eigenlijk helemaal goed. Dit maakt trap renovatie ook zo’n goede oplossing. Omdat de basis in principe nog helemaal goed is, kunt u deze natuurlijk gewoon laten staan. Door er simpelweg nieuwe treden op te laten maken, behoren versleten plekken snel tot de verleden tijd. Een trap renovatie van Intven traprenovatie biedt daarom ook verschillende voordelen:

  • u hoeft niet een compleet nieuw exemplaar te kopen
  • de oude trap hoeft niet uitgekapt of weggebroken te worden
  • renoveren is een klus die veel sneller klaar is, waardoor u maar kort hinder ondervind
  • het is een goedkopere oplossing dan het kopen van een nieuwe

Bij een trap renovatie kunt u bovendien niet alleen iedere tree laten vernieuwen, u kunt ook de zijkanten, ook wel de trapwang genoemd, opnieuw laten bekleden. Zo ziet alles er weer hetzelfde uit en hebt u niet langer last van de lelijke plekken door slijtage.

Mogelijkheden trap renovatie

Zoals bij iedere klus, zijn er ook bij een trap renovatie veel verschillende mogelijkheden. Wat echt aan te raden is, is te kiezen voor de zogenaamde duo-treden. Deze zijn gemaakt van twee verschillende materialen. De onderste laag is gemaakt van multiplex en daarbovenop zit een laag van eikenhout. Dit heeft verschillende voordelen voor uw trap renovatie. In de eerste plaats heeft massief eiken als nadeel dat het heel erg prijzig is, multiplex is een veel voordeliger materiaal. De combinatie van deze twee materialen heeft als voordeel dat het een gunstige prijs combineert met het mooie uiterlijk van eik. Daarnaast is deze combinatie ook gunstig voor de bewerking. Multiplex is veel gemakkelijker te bewerken dan eik, maar dit laatste materiaal heeft weer als voordeel dat het hard en duurzaam is en dus lang meegaat. Dit betekent dat u door het gebruik van duo-treden veel langer plezier zult hebben van uw trap renovatie. Een ander pluspunt is dat massief hout nogal eens de neiging heeft om te gaan krimpen of uit te zetten. Hierdoor ontstaan piepende en krakende traptreden die voor veel ergernis kunnen zorgen. Multiplex heeft er echter geen last van dat het gaat werken en door een onderlaag van dit materiaal te gebruiken, voorkomt u dus dat u al snel na de trap renovatie weer last krijgt van piepende en krakende treden. Maar als multiplex zo soepel en voordelig is, waarom dan de eikenhouten toplaag? Dit heeft te maken met de slijtvastheid, geluiddemping en onderhoudsvrijheid van eikenhout. Doordat het een hard materiaal is, gaat het lang mee en is het onderhoudsvriendelijk. Daarom is de combinatie van deze twee materialen in de duo-treden ook zo ideaal voor een trap renovatie. U profiteert op die manier van de beste eigenschap van elk materiaal.

Intven traprenovatie

Bent u op zoek naar een bedrijf dat voor u de trap renovatie uit kan voeren, dan bent u bij Intven traprenovatie aan het juiste adres. Zij werken alleen met duo-treden van eikenhout en multiplex, zodat u kunt profiteren van alle voordelen die hiervoor al genoemd werden. Doordat zij een kleine organisatie zijn, bent u bij hen geen nummertje en niet slechts een van de vele klanten. Dit betekent dat zij ook hebben voor uw situatie en helemaal in kunnen spelen op uw wensen. Zij hebben al een ruime ervaring opgebouwd met deze manier van trap renovatie en zij zijn daarom ook echt een specialist op dit gebied te noemen. Als u voor hen kiest, dan hebt u de keuze uit vele verschillende kleuren. Mensen denken vaak dat iedere houtsoort zo zijn eigen kleur heeft en dat u daar aan vast zit, maar door bewerking van het hout zijn er veel verschillende kleurschakeringen mogelijk. Bij www.Intven-traprenovatie.nl kunt u kiezen uit meer den vijftig verschillende kleuren voor uw trap renovatie. Bij al deze kleuren blijft echter de structuur van het hout goed zichtbaar. Al deze verschillende kleuren zorgen natuurlijk ook allemaal voor zo hun eigen uitstraling. Dit maakt dat deze duo-treden voor iedere interieurstijl een geschikte oplossing zijn. Welke tinten u ook in uw woning heeft gebruikt en wat uw persoonlijke stijl en smaak ook is, bij Intven hebben ze altijd een kleur die er helemaal bij past. Een groot pluspunt is bovendien dat zij gebruik maken van een milieuvriendelijke olie voor het kleuren van het hout. Zo hoeft uw trap renovatie dus geen aanslag te zijn op het milieu. Om uw trap veilig en minder glad te maken, wat ervoor zorgt dat er minder kans is dat u of uw kinderen al traplopend uitglijden, bieden ze bij Intven de mogelijkheid om antislipstrippen in de treden aan te brengen. Voor een mooie, degelijke en veilige trap renovatie zit u bij Intven traprenovatie dus goed!

http://www.intven-traprenovatie.nl/