Red Services
Image default
Woning en Tuin

Uponor blijft groeien met Uni Pipe Plus

Het Finse bedrijf Uponor bedrijf heeft zijn omzet in 2014 niet alleen geconsolideerd maar ook kunnen doen stijgen met 13%. De winst voor belastingen steeg in de verslagperiode met 26,3%. De groei werd vooral gedreven door de vraag naar de Uponor producten, waaronder Uni Pipe Plus, in Noord-Amerika. De markt is positief en in het bijzonder in het kernsegment van Uponor, flexibele leidingsystemen en koppelingen als totaaloplossingen voor de particuliere woningbouw. Gezien de trage economische herstel in veel markten, is het bedrijf in Europa, dankzij intensieve inspanningen en producten zoals de Uponor Uni Pipe Plus, in geslaagd om het jaar met een stabiele winst af te sluiten aldus CEO Jyri Luomakoski. Hij benadrukte ook dat het bedrijf het afgelopen jaar hard heeft gewerkt om ook in de markt van niet-residentiële gebouwen op het gebied van drinkwaterinstallatie verdere groeimogelijkheden te creëren.

Uni Pipe Plus van Uponor

De CEO is ervan overtuigd dat Uponor ondanks de politieke en economische onzekerheden met de investeringen in nieuwe technologieën, de introductie van nieuwe producten en verdere efficiency het bedrijf ook in 2015 verder op deze succesvolle koers te kunnen blijven houden. Ook heeft de markt zwaar te lijden onder de door de bouwstagnatie ontstane overcapaciteit en agressieve prijsconcurrentie op het gebied van oppervlakte verwarming- en drinkwaterinstallaties. De prijsdruk in de leidingsystemen en koppelingen voor drinkwatersystemen wil het bedrijf tegemoet treden met de lancering van de Uni Pipe Plus, de eerste flexibele buis met een getrokken aluminium laag die niet kan lekken omdat deze naadloos is. “Met Uponor Uni Pipe Plus hebben we een nieuwe norm op het gebied van functionaliteit, prestaties en veiligheid gecreëerd”, zegt Managing Director van Uponor over de Uni Pipe Plus. De marktsegmenten vloerverwarming en drinkwaterinstallaties profiteren met hun flexibele leidingsystemen, vanwege de inbouw in de wand, altijd minder van de renovatiemarkt dan de producten die op de muur worden gemonteerd. Men zoekt ook hier naar oplossingen en heeft Renovis ontwikkeld als ingenieuze oplossing voor dit probleem. Dit gipsplaten systeem creëert mogelijkheden voor het, ook in renovatie projecten, toepassen van Uponor Uni Pipe Plus of wandverwarming middels flexibele leidingen.

Efficiëntie en nieuwe markten

De strategische partnerships met Stiebel Eltron en Knauf openen nieuwe afzetmogelijkheden en extra marktpotentieel in oppervlakte verwarming en koeling. Door het aan de vakman leveren van bewezen en nieuwe producten, die op het solide concept van flexibele leidingen en koppelingen verder bouwen, is de oplossing op het gebied van klantadvies, berekeningen, en mogelijkheden in de installatie vooral veel gemakkelijker te bepalen. Een verdere groei in de markt voor projecten voor het bedrijfsleven is dan ook te verwachten met het aanpakken van de marktsegmenten industrie, commercieel en agricultuur. Zoals de bijdrage aan de nieuwe gebouwen voor Audi en Airbus technologie met thermische bouwsystemen (TAB-S). Met de verdere optimalisatie van de distributie en logistieke processen bleef Uponor fors investeren in de ondersteuning van klanten overal in Europa. Reeds medio april, wordt het nieuwe logistieke centrum met ongeveer 16.800 m2 vloeroppervlak in Haßfurt in gebruik genomen. De markten in Centraal- en Oost-Europa worden allen geleverd vanuit één locatie. Het nieuwe logistieke centrum zal niet alleen het verbeteren van de logistieke activiteiten van de onderneming en de verdere verhoging van het niveau van de dienstverlening, maar zal ook bewezen C02-uitstoot verminderen. Het gebruik van energie-efficiënte oplossingen van Uponor voor verwarming van deze grote logistieke hal minimaliseert ook het energieverbruik en daarmee de operationele kosten.

http://www.sani-bouw.nl