Red Services
Image default
Woning en Tuin

Welke hanglampen koop jij?

Een goede hanglamp vormt de basis van je lichtplan in de eetkamer. Met eindeloos veel websites en eindeloos veel hanglampen, is het vinden nog niet eenvoudig. Breng eerst duidelijk je wensen in beeld, zo bespaar je uren zoekwerk op internet. We hopen je met de onderstaande tekst de juiste handvatten te geven.

Kleur en vorm

Welke vorm kies jij? Vierkant / rechthoekig. Of ga je voor Rond en sierlijk? De vorm van de lamp moet passen bij de vormen in je interieur. En de bijbehorende interieurstijl. Vierkant en rechthoekig ogen een stuk strakker en dus moderner dan rond. Natuurlijk is niet alleen de vorm belangrijk. Maar ook de kleur en de afwerking. Bruin of brons is ook in vierkant zeer ouderwets. Staal is natuurlijk direct modern. Bruin kan overigens ook heel landelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan beige of zandkleurig.

Lichtbronnen

Let goed op of de hanglamp wel geschikt is voor LED. En als het om een LED-hanglamp gaat moet je ook op twee dingen letten. Of de hanglamp dimbaar is en of de LED-module wel vervangbaar is. Anders kun je na korte tijd je lamp al weggooien. Overigens zijn winkeliers verplicht om twee jaar garantie te bieden om lichtarmaturen. Maar we raden je wel aan om een LED-hanglamp te kopen. LED is echt de toekomst en de mogelijkheden zijn eindeloos.

Online hanglampen kopen

Mijn ervaring is dat webshops nog meer service bieden dan gewone winkels. Webshops bieden bijvoorbeeld 14 dagen op zicht. Zonder te betalen krijg je de lamp thuis gestuurd. Daarna heb je 14 dagen de tijd om de lamp terug te sturen of om de factuur te voldoen. Wanneer je de hanglamp terug stuurt, komt de factuur te vervallen. Zo heb je de mogelijkheid een lamp gratis op zicht te hebben in huis. Dit maakt online winkelen heel gemakkelijk. Want de kleur op een plaatje is altijd anders in het echt of in je woonkamer. Dat moet soms precies matchen.

https://tipsvoorwonenenlicht.wordpress.com/2015/04/09/hanglampen/