Red Services
Image default
Zakelijk

Hoe werkt een dazenval?

Wat is een dazenval

De dazenval wordt ingezet om paarden, koeien en vee te verlichten van de overlast die dazen veroorzaken. Op plaatsen waar er veel dazen aanwezig zijn, dit zijn vaak plekken waar water en warmte aanwezig is, kun je verwachten dat er ook dieren zijn, dieren stoten namelijk warmte uit. Dat is ook de reden waarom de vliegen massaal op de dieren gaan zitten, dit is erg vervelend voor het dier omdat ze erg kunnen kriebelen. Daarbij hebben ze ook nog kans om een dazenbeet op te lopen.

 

Hoe werkt een dazenval?

Een dazenval h-trap bestaat uit 2 delen, namelijk een zwarte bal en een kap. De bal is niet voor niks zwart, want zo kan de bal gemakkelijk warmte opvangen alsook vasthouden. De kap dient ervoor om de dazen gevangen te houden. Deze twee componenten werken te samen uitstekend.

De val plaats je op een centrale plaats. Niet op de plek waar de meeste overlast is, maar juist een aantal meter verderop. Zo lok je de dazen bij de paarden en jezelf weg, zodat je er geen last meer van hebt.

 

Werkt de dazenval ook voor koeien en vee?

De val wordt ook ingezet voor vee en koeien. Wanneer er water en warmte aanwezig is, heb je kans dat er dazen op af komen. Dazen komen ook vaak in groepen en breiden zich ook vaak en snel uit. Wanneer je er eenmaal last van hebt, dan is het moeilijk om er vanaf te komen. In zo’n geval kan de val dus enorm uitkomst bieden.

 

https://www.antivliegenshop.nl