Red Services
Image default
Zakelijk

Trends op gebied van webdesign

De webdesigns ontwikkelen zeer snel. Als je een website hebt die langer dan drie jaar geleden gemaakt is, dan bestaat er een grote kans dat deze nu al erg verouderd is. Het is tijd om je website up te daten dus. Ik heb de belangrijkste trends voor je opgesomd in dit artikel.

Steeds vaker worden website vanaf een tablet of smartphone bekeken, dit geldt ook bij e-mail. Steeds meer e-mails worden gelezen op een mobiel apparaat.  Als je website niet goed getoond kan worden op mobiele apparaten, zal het aantal bezoekers geleidelijk dalen. De responsive designs zijn de nieuwe standaard. Het zorgt ervoor dat je website er goed uitziet en bij de tijd is. Een responsive design verandert automatisch naar de grootte van je scherm.

Flat designs is de nieuwe visuele ontwikkeling bij een webdesign. Zoals de naam het al zegt, is het een design dat erg plat oogt. Overbodige franjes worden weggelaten waardoor je rust en ruimte creëert. Grote partijen zoals Microsoft, Google en Apple hebben de eerste stappen richting een flat design al gezet. De digitale omgeving waarbij wij met diepte de werkelijke wereld na probeerden te bootsen zwakt langzaam af.

Bij en parallax design wordt op één pagina alle content gezet. Dit wordt ook wel een one page website of parallax scrolling genoemd. Een opvallend kenmerk van dit design is dat er veel grote plaatjes worden gebruikt waarover de tekst gescrold wordt. Hierdoor creëer je een gevoel van illusie in combinatie met diepte. Deze manier van designing is aantrekkelijk voor de bezoekers en is goed geschikt om simpel en snel een verhaal te vertellen.

Gebruikers willen graag eenvoud. Steeds vaker valt het op dat de landingspagina een grote achtergrond foto heeft en een laag gebruik van tekst. Vooral op Twitter kun je de minimalisme goed proeven. Eenvoud is hier een belangrijke kernwaarde. Edit4U is een organisatie die dit soort trends goed volgt en ze stuk voor stuk kunt uitvoeren.

http://edit4u.nl/