Red Services
Image default
Dienstverlening

TENS is een perfecte methode voor pijnbestrijding tijdens de bevalling

TENS, of transcutane elektrische zenuwstimulatie, is een methode voor pijnbestrijding die steeds vaker tijdens de bevalling wordt toegepast. TENS is een niet-invasieve en niet medicamenteuze methode die werkt door kleine elektrische impulsen door elektroden op de huid te sturen om zenuwvezels te stimuleren en te voorkomen dat pijnsignalen de hersenen bereiken. Het TENS-apparaat is een klein, draagbaar apparaat dat de elektrische impulsen afgeeft via draden die verbonden zijn met op de huid geplaatste elektroden.

Het TENS apparaat bij bevalling wordt meestal gebruikt in het beginstadium van de bevalling, wanneer de weeën nog relatief mild zijn en de moeder zich vrij kan bewegen. De elektrische impulsen van het TENS apparaat kunnen de pijnperceptie verminderen en de afgifte van endorfine, de natuurlijke pijnstillende stoffen in het lichaam, bevorderen. Sommige vrouwen vinden dat het gebruik van TENS tijdens de bevalling hen helpt om zich meer onder controle en minder angstig te voelen, omdat ze hun pijn kunnen beheersen zonder afhankelijk te zijn van pijnstillende tabletten.

Zeer veilige methode van pijnbestrijding

Een van de voordelen van het gebruik van het TENS apparaat bij bevalling is dat het wordt beschouwd als een zeer veilige methode van pijnbestrijding. Er zijn weinig risico’s verbonden aan het gebruik van TENS, en het kan worden gebruikt in combinatie met andere vormen van pijnbestrijding, zoals massage of aromatherapie. TENS is ook draagbaar, wat betekent dat de moeder zich tijdens de bevalling vrij kan bewegen en het apparaat in verschillende posities kan gebruiken.

Een ander voordeel van een TENS bevalling is dat het geen bijwerkingen heeft voor de moeder of de baby. In tegenstelling tot sommige andere vormen van pijnbestrijding, zoals epiduralen, vereist TENS geen invasieve procedures of toediening van pijnstillende middelen, waardoor het voor veel moeders een veilige optie is.

Over het geheel genomen is TENS een niet-invasieve, niet medicamenteuze methode van pijnbestrijding die tijdens de bevalling kan worden gebruikt. Hoewel het misschien niet voor iedereen geschikt is, kan het voor veel vrouwen een effectieve optie zijn en kan het hen helpen zich tijdens de bevalling meer onder controle te voelen. Het is een goed idee om met uw zorgverlener te praten als u geïnteresseerd bent in het gebruik van TENS tijdens de bevalling om te bepalen of het voor u geschikt is.

https://mammatens.nl/