Red Services
Image default
Vervoer en transport

Taxi’s naar Schiphol, een drama of plezier?

Taxi’s naar Schiphol, een drama of plezier?

Het eerste wat iemand zegt als ik noem dat ik een Schipholtaxi zoek is: “Is daar niet allemaal gedoe over?” Tijd om er eens nader naar te gaan kijken. Een taxi, het lijkt zo simpel. Maar als je dan kijkt wat je vindt op het internet, dan ga jij je wel even achter de oren krabben. Het blijkt dat er enorm veel te vinden is aan artikelen over taxi’s en onder andere ook over de Schipholtaxi’s.

 

Onbetrouwbare ‘zwarte taxi’s’

De term ‘zwarte taxi’s’ heeft niets met de kleur van de auto te maken, deze kan namelijk alle kleuren van de regenboog hebben. Waar het wel mee te maken heeft is de financiële kant van de taxichauffeur in kwestie. Vaak zijn het alleen werkende mensen, welke hun ritten ver beneden de gangbare prijs aanbieden of als ze lef hebben bij onwetende mensen een prijs ver boven de reguliere prijs vragen. Bovendien doen ze over deze inkomsten geen aangifte bij de belasting, en betalen dus geen inkomstenbelasting. Ze hebben lak aan alle regels en wetten en pakken klanten af van legale taxibedrijven.

 

Let op in grote steden, zoals Amsterdam

‘Zwarte taxi’s’ worden wel ‘snorders’ genoemd, en met name in grote steden zoals Amsterdam en Tilburg vormen ze een serieus probleem. Ook rondom Schiphol rijden tegenwoordig, door verandering in de Taxiwet, vele verschillende taxi aanbieders. En lang niet allemaal zijn ze betrouwbaar. Op het vliegveld zijn mensen gemakkelijk de dupe omdat ze snel willen verder reizen en niet bekend zijn met gangbare tarieven. Vandaar dat hier soms een hoofdprijs voor een rit betaald wordt. Het is hierom verstandig je taxirit naar of vanaf Schiphol vooraf te regelen tegen een vaste prijs.

 

Een Schipholtaxi zou moeten staan voor kwaliteit

Indien je als buitenlander in Nederland op Schiphol aankomt, dan zou je moeten kunnen verwachten dat je in een betrouwbare taxi kan stappen. We willen toch allemaal dat ons land als veilig en betrouwbaar wordt gezien? Zorg daarom voor jezelf, werk niet mee aan rare praktijken binnen de taxibranche (maar overigens ook daarbuiten niet). Stap enkel in bij goed verzorgende chauffeurs en nette wagens. ‘Schipholtaxi.Pro is zo’n bedrijf.