Red Services
Image default
Aanbiedingen

Hoe je het huis met een budget kunt verwarmen

Huisverwarming is een van de duurste dingen in het huis rekeningen. Als je ergens woont waar het koud is en je niet tegen de kou kunt, zijn hier enkele tips om het huis warm en gezellig te houden zonder de bank te breken.

 

Installeer isolatie

Een van de grootste verwarmingskosten is de warmte die verloren gaat via de muren, plafonds en vloeren van het huis. Als het huis te warm of te koud is, verspilt je veel geld omdat je betaalt om lucht te verwarmen die je niet nodig heeft. Je kan gemakkelijk op de verwarmingskosten besparen door isolatie in het huis aan te brengen. Het plaatsen van isolatie op de zolder, in de kelder en in de muren van het huis zal de hoeveelheid warmte die er doorheen gaat drastisch verminderen, wat resulteert in lagere energierekeningen. Als je niet comfortabel bent met het installeren van isolatie, kan je overwegen een professional in te huren om het voor je te doen. Je kan het huis ook isoleren met behulp van spray-schuim isolatie.

 

Houd de verwarmingskosten goed in de gaten.

Je kan de verwarmingskosten gemakkelijk bijhouden door de thermostaat goed in de gaten te houden. Als de thermostaat is ingesteld op 20 graden, maar het huis is in werkelijkheid 18 graden, dan verspil je veel energie. Om de temperatuur van het huis goed in de gaten te houden, kan je een draadloze thermostaat installeren. Met deze draadloze thermostaten kan je de temperatuur van het huis in de gaten houden, zodat je de verwarmings- en koelingskosten in de gaten kunt houden. Veel mensen weten niet wat ze nodig hebben of wat ze verbruiken, ze weten niet hoeveel liter boiler voor 3 personen nodig is bijvoorbeeld dus lees je beter in en let op je verbruik. En als je de kosten van de conventionele verwarming te hoog vindt kan je natuurlijk ook een stere hout halen voor de kachel.
 

Controleer de vochtigheid

De meeste huizen hebben een relatief hoge luchtvochtigheid. Als het huis een hoge vochtigheidsgraad heeft, heeft het meer energie nodig om te verwarmen of te koelen. Om het energieverbruik in het huis tot een minimum te beperken, kan je maatregelen nemen om de vochtigheidsgraad in het huis te verlagen. Luchtbevochtigers zijn een makkelijke manier om de vochtigheidsgraad in het huis te verlagen. Je kan ook een luchtreiniger gebruiken om de lucht in het huis te reinigen en overtollige vochtigheid te verwijderen.