Red Services
Image default
Adverteren

SEO Tools in 2019 | Ralf van Veen

De SEO tools in 2019

Het gebruiken van de juiste SEO tools kan een SEO traject maken of breken. Wanneer een SEO specialist gebruikmaakt van de verkeerde SEO tools voor de verkeerde bezigheden zal de website niet hoog komen in Google. Om de ambities van veel verschillende klanten te kunnen waarmaken moet de specialist beschikken over de juiste tools voor de juiste websites. Doordat de specialist vaak klanten heeft in verschillende branches en met verschillende ambities moet er een grote variatie zijn hierin. In dit artikel wordt je meegenomen in wat een SEO traject is en waarom het gebruiken van SEO tools zo belangrijk is voor dit traject.

Wat is SEO?

SEO is een proces waarin een specialist (of het bedrijf zelf) de website hoger probeert te krijgen in de zoekmachines. Doordat een bedrijf op relevante zoekwoorden hoger in Google komt krijgt het vaak meer naamsbekendheid en / of klanten. Dit komt doordat het bedrijf, wanneer het een succesvol SEO traject is, aanwezig is op de momenten waarin een potentiele klant op zoek is naar soortgelijke diensten die het bedrijf in kwestie aanbiedt.

SEO begint in veel gevallen (een geheel traject) met een zoekwoordonderzoek. Dit zoekwoordonderzoek richt zich op het ontdekken van mogelijkheden binnen de zoekmachines. Het is belangrijk om bij een SEO traject in gedachte te houden dat hoe meer concurrentie op een zoekwoord zit hoe moeilijker en langer het traject wordt. 

Dit is de reden dat veel SEO specialisten met hun SEO tools op zoek gaan naar relevante zoekwoorden waar relatief weinig concurrentie op zit. Daarnaast is het belangrijk dat de zoekwoorden tevens veel bezocht zijn. Dit betekent: Hoe vaak wordt er per maand gezocht naar het zoekwoord in kwestie?

SEO Tools

Wanneer de juiste zoekwoorden zijn gevonden met de correcte SEO tools worden deze zoekwoorden gekoppeld aan relevante pagina’s. Dit kun of bestaande pagina’s zijn of pagina’s die nog moeten worden gemaakt. Het bedrijf kan zelf bepalen of het bedrijf deze pagina’s met de content zelf maken of dit uitbesteden aan de SEO specialist in Rotterdam.

Voor dit proces wordt er uitvoerig gebruiktgemaakt van verscheidene SEO tools om het te optimaliseren en zo efficiënt en nauwkeurig mogelijk te werken. Een goede SEO specialist maakt hierbij gebruik van verschillende SEO tools om het proces van verschillende kanten te kunnen belichten en hiervan gebruik te maken van de mediaan.

Dit artikel is geschreven door Ralf van Veen. Een SEO specialist die gebruikmaakt van veel verschillende SEO tools van vooraanstaande SEO software aanbieders binnen de branche.

https://ralfvanveen.com/seo-tools