Red Services
Image default
Adverteren

Whiskey glazen voor single malt whisky.

Single malt whisky wordt zonder de beroemde e geschreven tenzij de whiskey uit Ierland komt. De meeste single malt whisky’s komen natuurlijk uit Schotland. Het land staat bekend om de whisky en de sublieme kwaliteit. Bijna iedere familie heeft een roots met whisky. Ze brouwen hun eigen huisgemaakte whisky. Slechts enkele families pakken dit groots aan en beginnen hun eigen commerciële stokerij. De meeste whisky’s zijn helaas een blend. Dit betekent dat de whisky uit verschillende stokerijen wordt gehaald en samengevoegd. Er worden soms ook verschillende jaartallen gemengd. Je krijgt zo een jonge whisky met een oude whisky. Als je een single malt whisky hebt dan komt deze uit één stokerij. De whisky wordt niet gemengd met andere varianten. Whiskey glazen zijn voor een single malt whisky nog belangrijker. Ze helpen je om de verschillende geuren en smaken te onderscheiden. Online kan je terecht voor speciale single malt whiskey glazen.

Whiskey glazen voor single malt zijn meestal nosing glasses.

De meeste single malt whiskey glazen die gebruikt worden zijn zogenaamde nosing glasses. Dit zijn glazen speciaal ontwikkeld om de geur optimaal te maken. Onderin de sniffer glazen is een ronding te vinden die taps toeloopt. In de ronding heeft de single malt de ruimte om te ontwikkelen. De tapse toeloping zorgt ervoor dat je neus er precies in past. Er is geen ontsnapping meer mogelijk en alle geuren komen tegelijk samen in het glas. Je kan dankzij deze whiskey glazen optimaal genieten van je favoriete whisky.

Whiskey glazen voor de gezelligheid voor single malt whisky.

 

Natuurlijk ben je niet verplicht om perse whiskey glazen in de vorm van sniffer glazen te gebruiken. Het nadeel van sniffer glazen is dat het niet echt lekker in de hand ligt. Het is soms zelfs wat onhandig drinken en dit kan lastig zijn als je gewoon languit op de bank wilt liggen. Een goede whiskey proeft natuurlijk ook perfect in een bourbon glas. Het glas is minder geschrikt om proefnotities te maken. Maar goed ga je dit wel doen als je lekker languit ligt op de bank? Je wil toch gewoon genieten van je whisky? Whiskey glazen voor single malt kunnen dus zowel sniffer glazen als echte bourbon glazen zijn.

http://www.whiskeyglazenshop.nl