Red Services
Image default
Attracties

Een dag op Curaçao – Road Trip Guide

We bezochten Curaçao met mijn grootouders in december tijdens een cruise naar het Panamakanaal.

Curaçao, een ongelooflijk mooi land waar we dagenlang hadden kunnen verkennen! Omdat we het echter tijdens een cruise bezochten, hadden we maar ongeveer 8 uur om zoveel mogelijk te zien.

Na veel onderzoek hebben we besloten om een auto te huren en we zijn zo blij dat we dat hebben gedaan! Je kunt meer van een land zien als je een set wielen hebt. Bovendien was het goedkoper dan het boeken van een excursie via het cruiseschip EN kregen we nog veel meer bezienswaardigheden te zien!

TIP: Een taxi huren op Curaçao is erg duur! Daarom is het aan te raden om een auto te huren als je rond het eiland wilt reizen.

 

Een auto huren op Curaçao

Het ophalen van de auto was eigenlijk heel makkelijk! We boekten online via veiligautohurencuracao.nl voordat we vertrokken voor de cruise. Op Curaçao kunt u ervoor kiezen om uw huurauto naar de “Mega Pier”-cruiseschip dok te laten brengen en de auto zal op u wachten. Dat proces was eenvoudig.

Aan het einde van de dag werd de auto weer op dezelfde plek opgehaald. Wij raden iedereen die met een cruise naar Curaçao komt dit zo te regelen. Stressloos en snel zodat je de hele dag te tijd hebt.

 

Eerste stop: Nationaal Park Shete Boka

Het bereiken van Shete Boka National Park duurt ongeveer 45 minuten vanaf de cruiseterminal. We gebruikten maps.me op onze mobiele telefoon. De toegang tot het park was 15 Antilliaanse gulden (ANG) per persoon, wat overeenkomt met 8,00 Euro.

Er zijn vier belangrijke bezienswaardigheden in het Shete Boka-park. Met beperkte tijd en de hitte konden we er maar twee zien. We bezochten Boka Wandomi en Boka Tabla, beide op korte loopafstand van hun respectieve parkeerplaatsen. De andere twee, Boka Kalki en Boka Pistol, zijn alleen te bereiken via een wandelpad.

 

Boka Wandomi

Boka Wandomi ligt aan de westkant van Shete Boka National Park en was onze eerste stop van de dag. Je parkeert op een kleine parkeerplaats en volgt dan een pad naar de kliffen. Pas op voor leguanen langs de loopbrug!

Boka Wandomi biedt een spectaculair uitzicht op de kliffen en de golven die langs de kust beuken.

Je kunt ook via een trap naar het strand lopen, waar je nog een geweldig uitzicht hebt over de kliffen.

 

Boka Tabla

Boka Tabla is een andere geweldige plek om de kliffen te bekijken en waarschijnlijk de meest populaire plek in het park vanwege de toegang tot de belangrijkste parkeerplaats. Op deze plek kun je zowel de inham groot als de kliffen zien.

Er is ook een uitkijkplatform op de top van Boka Tabla waar je een geweldig uitzicht hebt op de kliffen

Tweede stop: Playa Lagun

We vonden deze plek na het lezen van recensies van stranden op Curacao. Playa Lagun staat bekend om geweldig snorkelen en kleine drukte (op weekdagen).

We hebben maar een korte tijd in Playa Lagun doorgebracht, omdat mijn grootouders niet echt lang in de zon kunnen zijn. Maar de tijd die we daar doorbrachten was ontspannend en stil met een prachtig uitzicht.

Er waren verschillende mensen aan het snorkelen langs de zijkanten van de baai. We kregen te horen dat dit rond 17.00 uur een geweldige plek is om zeeschildpadden te zien. Helaas waren we ongeveer een uur te vroeg, dus we kunnen het niet met zekerheid zeggen!

Als je honger hebt, zijn er restaurants in de buurt. Er zijn ook strandstoelen en parasols te huur.

 

Derde stop: Flamingo’s en zoutvlaktes

We hielden ervan om flamingo’s in hun natuurlijke habitat te zien en dit gebied is zo sereen. Als we een hele dag te besteden hadden, had ik een deken neergelegd voor een picknick.

Om bij het flamingo-uitkijkpunt te komen, kun je Jan Kok invoeren in je navigatie. Dit brengt je dicht bij de zoutvlaktes. Je weet wanneer je er bent, want je ziet het bordje Flamingo Area!

Je kunt langs de weg parkeren en over het zand lopen naar een van de uitkijkpunten. Als je iets verder naar beneden rijdt, heb je ook toegang tot een houten loopbrug die uitkijkt op de zoutvlakte.

Na enige tijd naar de flamingo’s te hebben gekeken, gingen we terug naar de cruisehaven om de huurauto in te leveren. We hadden wat tijd over om Willemstad, de hoofdstad van Curaçao, te verkennen voordat we weer op het schip stapten! Dat gebied is beloopbaar vanaf de cruisehaven.