Red Services
Image default
Bedrijven

Combineer sport en voedingsschema om snel af te vallen

Vaak hoor je dat het volgen van een dieet de beste manier is om af te vallen. Hoewel een gebalanceerd dieet inderdaad het belangrijkste bestanddeel is van een gezondere levensstijl, wordt het ook aangeraden om hierbij veel te bewegen. Door deze twee in balans te houden, creëer je jouw persoonlijke sport voedingsschema. Hieronder vind je uitleg over hoe je deze combinatie het beste kunt maken.

Sport

Allereerst begin je met het sporten om zo vet te verbranden en spierweefsel op te bouwen. De beste manier om dit te doen, is door middel van conditie- en krachttraining. Met conditietraining verbruik je veel energie, wat komt uit het vetweefsel in je lichaam. Zo wordt dus het vet verbrand en zal je gewicht kwijtraken. Bij de conditiesporten moet je denken aan hardlopen, voetballen, cardiotraining, aerobics, spinning of boksen. Door de intensiteit van de sporten steeds op te bouwen, zal je de activiteit steeds sneller en langer kunnen doen. Hierdoor wordt het energieverbruik steeds hoger.

Bij krachttraining verbrandt je niet zo veel energie als bij conditietraining. In de plaats daarvan bouw je spierweefsel op dat ook veel energie nodig heeft. Als je meer spierweefsel hebt, zal je zelfs in rust meer verbranden.

Voedingsschema

Na het sporten heeft je lichaam behoefte aan veel energie. Het is hierbij belangrijk om niet meer energie op te nemen dan dat je hebt verbruikt. De beste manier om de energie binnen te krijgen, is door veel gezond voedsel te eten, zoals fruit en eiwitrijke producten als yoghurt. Dit voedsel bevat veel vitamines, mineralen en eiwitten, maar weinig lege calorieën. Voor deze reden past het goed in een sport voedingsschema.

Sport voedingsschema