Red Services
Image default
Bedrijven

De aantrekkingskracht van standbouw

Standbouw is een afwisselend vak. Je hebt te maken met klanten die een beurs stand huren om deel te nemen aan een vakbeurs of een publieksevenement. Het is de taak van standbouw dat de beurs stand de verwachtingen van de opdrachtgever waarmaakt. Dat betekent dat ze bij een beurs stand huren de beschikking krijgen over een goed ontworpen stand, die veel bezoekers trekt. Voor de activiteiten in de stand moeten er ook de nodige faciliteiten zijn, zoals presentatiemiddelen, meubels en verlichting. Omdat bij een beurs stand huren verwacht wordt dat de bezoekers netjes worden ontvangen heeft een beursstand altijd vloerbedekking.

Afwisselend werk

Wat standbouw een uitdagend vak maakt is, dat je telkens te maken hebt met andere locaties en situaties. Bij Isyfair, een grote partij die gespecialiseerd is in een beurs stand huren, worden beurs stands geleverd door heel Europa. De medewerkers kunnen de ene dag in het bedrijf aan het werk zijn om een beurs stand in te ontwerpen, terwijl ze de volgende dag onderweg zijn naar een evenementenhal ergens in Europa. Standbouw werkt met harde deadlines voor het opleveren van de stands. Dat betekent voor standbouw dat er buiten kantoortijden gewerkt moet worden. Het komt voor dat er in de avond en nacht doorgewerkt moet worden.

Veel uitdagingen

Voor standbouw is het vooral een grote uitdaging om een project op tijd af te hebben. Het komt regelmatig voor dat er voor één beurs meerdere opdrachtgevers zijn die een beurs stand huren. Het is dan soms een hele uitdaging om vertragingen door files op te vangen en niet in de stress te raken door de grote drukte bij de evenementenhal. De afdeling standbouw van Isyfair is zeer ervaren. Zij kennen de wegen rond vrijwel alle beurslocaties en weten precies hoe ze verloren tijd kunnen inhalen.