Red Services
Image default
Bedrijven

De voordelen van een doos op maat

De denkt er misschien niet zo snel over na, maar de dozen waarin bedrijven hun producten verzenden of bewaren zijn belangrijker dan je denkt. En het vinden van deze dozen is soms nog het alles lastigst. Want wat voor soort karton wil je hebben en welk formaat? Veel kleine bedrijven gaan voor makkelijk en kiezen standaardafmetingen, toch is dit geen slimme zet.

 

Een doos op maat is prijstechnisch voordelig

Iets op maat laten maken klinkt erg duur, maar is het dat ook wel? In de meeste gevallen klopt dat inderdaad, alleen bij kartonnen dozen geldt het tegenovergestelde. Een doos op maat is juist veel goedkoper dan standaardformaten. Je koopt altijd precies genoeg en betaald niet voor materiaal dat je niet gaat gebruiken, daarnaast heb je ook veel minder opslagruimte nodig. Dit betekent automatisch dat opslagkosten ook een stuk lager zijn.

 

Ga voor duurzaam

Een op maat gemaakte doos is een stuk milieuvriendelijker dan een standaard doos, omdat je veel minder karton nodig hebt. Als de doos precies groot genoeg is voor het product dat je wilt verzenden heb je ook minder opvul materiaal nodig. Dan kun je spreken van een win-win! Je hoeft minder geld uit te geven en je draagt een steentje bij aan een groenere wereld.

 

Looks zijn belangrijk

Je wilt professionaliteit uitstralen als bedrijf. Dat gaat je niet lukken met producten in veel te grote dozen verzenden. Het is in de eerste plaats zonde van het karton en het product kan alle kanten op schuiven waardoor het sneller beschadigt. Kortom: een doos op maat heeft alleen maar voordelen.

 

https://endlessbranding.com/doos-op-maat