Red Services
Image default
Bedrijven

Een pokemon spel voor jong & oud

Pokemon is iets waar bijna iedereen wel mee te maken heeft gehad. Het begon in 1995 met de pokemon tradingcards die plotseling zeer populair werden en binnen de kortste keren niet meer waren weg te denken uit het straatbeeld. De kaarten zag je letterlijk overal en je kon er als kind of ouder niet meer omheen. Het was dan ook geen verrassing dat binnen de kortste keren iedereen mee deed aan de rage en bekend werd met de pokemonkaarten.

Hoe het allemaal begon

Zoals aangegeven begon het met een pokemon kaarten spel waarmee de fantasiedieren konden worden ingezet om tegen elkaar te vechten. Dit begon in japan maar werd al snel verspreid naar Amerika , Europa en dus ook Nederland. Het was meteen een rage en men kon vanalles kopen van pokemon. Denk aan de kaarten, maar ook knuffels, actiefiguren en ander speelgoed. In 1998 kwam hier nog meer verandering en werd de eerste pokemon game uitgegeven voor de gameboy. Het werd meteen een rage en de game werd enorm populair onder kinderen en jongeren. Iedereen moest en zal zijn pokedex vol krijgen.

Jaren later

De jaren er na verschilde niet veel van voorgaande jaren. Ook hier werd nog steeds super veel gebruik gemaakt van de serie en werden jaarlijks nieuwe spellen uitgebracht. Zo werden er verschillende spellen uitgebracht op de Gameboy advance en de Nintendo DS en waren deze stuk voor stuk zeer populair bij kinderen. Enkele jaren hierna, werd er steeds minder aandcaht aan besteed en werd de serie alleen nog in de gaten gehouden door fanatiekelingen. Hier kwam echter in 2016 verandering in.

Pokemon go en pokemon rpg 

Tijdens 2016 werd de pokemon hype nieuw leven ingeblazen. Het spel pokemon go werd enorm populair en was al snel een favoriet van meerdere pokemonfans wereldwijd. De rage bleef hangen en werd gevolgd door jong en oud. Massaal gingen mensen buiten spelen en gebruik maken van de pokemon go app. Het doel was om alle pokemon te vangen en de beste in het spel te worden. Na 1.5 jaar werd deze rage ook minder en spelen nu alleen nog de fanatiekeliingen dit spel. Nu anno 2021 is er een andere manier uitgekomen om Pokemon te spelen. Pokemon RPG maakt het namelijk mogelijk om het spel te spelen op je pc en hier kun jij meerdere games in een keer verkennen. Zo zie je maar dat Pokemon blijft terugkomen en zal het nog spannend worden wat er in de toekomst op ons te wachten staat.

https://www.pokemonstad.nl/pokedex/