Red Services
Image default
Bedrijven

Het plantenpaspoort

Het plantenpaspoort

Ja, je leest het goed. Ook planten hebben een paspoort nodig. Op het plantenpaspoort 2019 staat een verzameling aan verplichte informatie over de plant. Deze informatie is moet verplicht gedocumenteerd zijn bij het verhandelen van stekken, zaden, planten en bomen binnen de EU. Dit paspoort maakt het mogelijk om het oorspronkelijke product terug te vinden doordat de herkomst van de zending op het plantenpaspoort staat aangegeven. Ook geeft dit speciale plantenpaspoort aan dat de plant aan alle eisen voldoet regels voldoet. Dit is nodig omdat aan te tonen dat de organisatie is goedgekeurd door de keuringsdienst.

Er wordt gebruik gemaakt van een plantenpaspoort om de gezondheidsrisico’s van de planten in Europa te verminderen. Door het paspoort is het helemaal duidelijk waar de plant vandaan komt en er geen verkeerde materialen aanwezig zijn. Dit paspoort is belangrijker dan je denkt. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat er geen plagen of ziektes verspreid kunnen worden via de planten. Ook zorgt het ervoor dat de planten makkelijk en snel getraceerd kunnen worden. In planten kunnen insecten zitten of bepaalde virussen, ook dit kan door zo’n paspoort voorkomen worden. Wanneer iemand beschikt over plantaardig materiaal moet degene zich melden op het gebied van plantgezondheid. Voordat de planten en bijbehorende materialen verhandeld mogen worden moet dit eerst allemaal worden goedgekeurd.

Het is belangrijk dat de informatie op het plantenpaspoort goed te lezen is en ook goed blijft zitten, gelukkig kan KBA-Metronics daarmee helpen. KBA-Metronics beschikt over verschillende soorten printers, zo zit er ook een printer bij die perfect gebruikt kan worden voor het coderen van een plantenpaspoort. Dit wordt namelijk gedaan met labelprint. Hierdoor kan er goed worden aangebracht wat er op het plantenpaspoort hoort te staan en kan alles inderdaad makkelijk getraceerd worden. Voor meer informatie over het plantenpaspoort en de verschillende soorten printers raden we je aan om een kijkje te nemen op de site.

https://coding.koenig-bauer.com/nl/