Red Services
Image default
Electronica en Computers

Waarom is mijn wasmachine aan het stinken? En kan ik iets doen als de machine lekt?

U besteedt zoveel tijd aan het gebruik van uw wasmachine om uw kleding schoon te maken dat u vergeet dat het van tijd tot tijd misschien zelf gewassen moet worden. Geuren kunnen afkomstig zijn van een vuile deurafdichting of een vat met schimmelinfectie of wasmiddellade. Zo kwamen laatst nog merken zoals Bosch wasmachines in het nieuws, daar bleken regelmatig machines tussen te zitten die snel verstopte.

Kijk eerst of er verstopping zijn in de wasmachine

Maar het eerste dat u moet controleren, is het filter en de afvoerslang voor eventuele verstoppingen. Leg handdoeken op de vloer om overtollig water te laten weken en trek het filter eruit (normaal aan de onderkant van de machine). Verwijder materiaal of vuil.

Voordat je de afvoerslang controleert, pak je een emmer, omdat er water kan stromen wanneer je hem van de U-bocht onder de gootsteen losmaakt. Inspecteer zowel de slang als de U-bocht op iets dat het zou kunnen verstoppen.

Als alles duidelijk is, moet je de machine misschien een goede oude poetsbeurt geven. Schimmel, opgebouwd vuil en schoonmaakmiddel kunnen allemaal bijdragen aan slechte geuren.

Waarom begint mijn wasmachine te lekken?

Controleer eerst het wasmiddel. Het gebruik van onjuiste zeep of te veel zeep kan leiden tot een teveel aan zeepsop waardoor de drum te vol raakt en lekt.

Zorg er vervolgens voor dat de machine volledig waterpas staat – als hij te veel naar rechts kantelt of naar links kan er water uitlekken.

  • Als de machine nog steeds lekt, is het tijd om de slang te inspecteren. Trek de verbindingen aan en zoek naar scheuren of scheuren. Als er tijdens de volgende cyclus nog water lekt, moet u mogelijk de filters van de waterinlaatfilter of de O-ringen in de waterslang vervangen. Door ophoping van vuil of algemene slijtage kunnen deze onderdelen uitvallen en lekken ontstaan.
  • Als de slang is gebroken of roestig is, moet deze mogelijk volledig worden vervangen. Het is ook verstandig om de waterpomp ook te controleren.
  • Als het lek iets kleiner is en van voren komt, kan dit de deur van de wasmachine zijn. De afdichting rond de koepel kan met de jaren verslijten, wat resulteert in lekken en / of condensatie, maar het is eenvoudig te vervangen.

https://witgoedland.net/wasmachine/