Red Services
Image default
Energie

5 tips om handig en snel te besparen op gas en stroom

1. Schakel standby uit

U kunt £ 30 per jaar besparen door uw apparatuur gewoon op het lichtnet te zetten. En vergeet niet om uw telefoon, tablet of laptop los te koppelen als ze volledig zijn opgeladen – op die manier voorkomt u onnodige energie en gaat de levensduur van de batterij langer mee. Ook kun je kijken of je nog kunt besparen door te beginnen met gas en stroom vergelijken in 2019.

2. Plaats spaarlampen

Verlichting eet elk jaar 10-15% van ons elektriciteitsverbruik, dus geef uw lampen een make-over door over te schakelen op spaarlampen. Ze gebruiken slechts een kwart van de elektriciteit die traditionele lampen doen, en ze gaan tot 12 keer langer mee. LED-lampen zijn best goedkoop, maar ze kunnen u meer dan £ 35 per jaar besparen op uw energierekening .

Je kunt ook £ 15 per jaar besparen door je lichten uit te doen wanneer je een kamer verlaat. Pas uw gordijnen of jaloezieën aan om zoveel mogelijk licht gedurende de dag binnen te laten, zodat u niet in de verleiding komt om de lichtschakelaar te vroeg te bereiken.

3. Controleer uw energieverbruik

Houd in de gaten hoeveel energie u verbruikt, zodat u stappen kunt ondernemen om uw energie-efficiëntie te verbeteren. Door een slimme meter te installeren, kunt u uw energieverbruik in realtime bijhouden, waardoor u minder hoeft te besparen en geld kunt besparen. U kunt meer informatie over slimme meters hier lezen .

4. Verlaag je verwarming

Als u uw thermostaat slechts één graad lager zet, kan uw energierekening met 10% worden verlaagd – dit kan een besparing van £ 75 betekenen. Je blijft toch gezellig als je de temperatuur van je woonkamer rond de 20 ° C houdt, en je slaapkamers rond de 16 ° C.

Gebruik een timer voor uw verwarming, zodat u geen energie verspilt als u niet thuis bent. En u bespaart energie door radiatoren in kamers die u niet gebruikt, zoals gastslaapkamers, af te zetten.

5. Koop energiezuinige apparaten

Wanneer het tijd is om uw huishoudelijke apparaten te vervangen, controleert u de energieclassificatie en probeert u degene die het meest energiezuinig is.

De meeste witgoedproducten en keukenapparatuur hebben een rating van AG op hun label – met A als beste, en G als de slechtste. Alle nieuwe koelkasten en diepvriezers moeten een minimale rating van A + hebben, maar een A +++ koelkast met vriezer zal u tijdens de levensduur meer geld besparen.

 

https://vergelijk-gratis.nl