Red Services
Image default
Financieel

Potentiële doelen voor een persoonlijke lening

Er zijn enkele omstandigheden waarin een persoonlijke lening een slimme zet kan zijn. Zo kunnen persoonlijke leningen in verschillende omstandigheden een haalbare optie zijn voor veel particulieren. Laten we eerst een persoonlijke lening definiëren. Sommige leningen zijn bestemd voor een specifieke aankoop. U koopt een woning met een hypotheeklening, u koopt een auto met een autolening en u betaalt voor een universiteit met een studielening.

Wanneer is de persoonlijke lening een goed idee?

Een persoonlijke lening kan voor bijna alles worden gebruikt. Sommige geldschieters willen weten wat je gaat doen met het geld dat ze je lenen, maar zolang je het hebt geleend om een ​​verantwoorde en legale reden, kun je ermee doen wat je wilt. Een leendoel is vaak ook geeïst bij de aanvraag van een doorlopend krediet

Maar wat betekent dat voor u? Met een hypotheek is uw woning het onderpand. Evenzo is bij een autolening de auto die u koopt het onderpand. Omdat een persoonlijke lening vaak geen onderpand heeft – het is ‘ onbeveiligd ‘ – zal de rente waarschijnlijk hoger zijn. Er zijn ook beveiligde persoonlijke leningen, als u uw kosten wilt verlagen.

Hier zijn vijf omstandigheden waarin een persoonlijke lening een goed idee kan zijn.

Consolidering van creditcardkosten

Als u een of meer creditcards heeft die maximaal worden belast, kunt u een persoonlijke lening krijgen om alle kosten in één maandelijkse betaling te consolideren. Wat maakt dit scenario nog aantrekkelijker: de rente op de lening zou aanzienlijk lager kunnen zijn dan de jaarlijkse rentetarieven op uw creditcards.

Studentenlening en de persoonlijke lening

Herfinanciering van studieleningen kan enige financiële hulp bieden. Je studieleningstarief kan 6,8% of hoger zijn, afhankelijk van het type lening dat je hebt. Maar u kunt misschien een persoonlijke lening krijgen met een lagere rente waarmee u uw lening (en) sneller kunt aflossen.

Dit zijn de problemen: studieleningen komen met belastingvoordelen. Ook als wetgevers in de toekomst leenvervalsingsprogramma’s zouden aanbieden, naast de nu bestaande, komen uw herfinancierde studieleningen niet in aanmerking.

Als u een persoonlijke lening gebruikt om alle of een deel van een studielening af te betalen, verliest u de mogelijkheid om uw rentebetalingen af ​​te trekken (wanneer u uw inkomstenbelastingen registreert) samen met de voordelen die sommige leningen bieden, zoals verdraagzaamheid en uitstel . En als uw saldo aanzienlijk is, zal een persoonlijke lening het waarschijnlijk toch niet dekken. Denk goed na over alle kwesties voordat u ervoor kiest om uw studieleningen te herfinancieren.

Het financieren van een behoefte

De financiering van een aankoop hangt af van het feit of het een behoefte of een behoefte is. Als je toch een lening wilt afsluiten, kan het een betere deal zijn om een persoonlijke lening te krijgen en de verkoper contant te betalen dan via de verkoper.

Neem echter nooit een beslissing over financiering ter plaatse. Vraag de verkoper om een ​​aanbod en vergelijk het met wat u via een persoonlijke lening zou kunnen krijgen. Dan kun je beslissen welke de juiste keuze is.

Eventuele bruiloft (met spoed)

Elke grote gebeurtenis, zoals een bruiloft, komt in aanmerking als u alle bijbehorende kosten op uw creditcard zou zetten zonder ze binnen een maand te kunnen betalen. Een persoonlijke lening voor een grote uitgave als deze kan u een aanzienlijk bedrag besparen op rentekosten, op voorwaarde dat het een lager tarief heeft dan uw creditcard.

Kredietwaardigheid verbeteren

Een persoonlijke lening kan uw credit score op drie manieren helpen. Ten eerste, als uw kredietrapport voornamelijk creditcardschuld toont, kan een persoonlijke lening uw “accountmix” helpen. Het hebben van verschillende soorten leningen is vaak gunstig voor uw score.

Ten tweede kan het uw kredietgebruiksratio verlagen -het bedrag van het totale tegoed dat u gebruikt in vergelijking met uw kredietlimiet . Hoe lager het totale tegoed dat u gebruikt, hoe beter uw score . Het hebben van een persoonlijke lening verhoogt het totale bedrag dat u beschikbaar hebt om te gebruiken. En het op tijd betalen van de lening is natuurlijk altijd goed voor je credit score.

Conclusie over de persoonlijke lening

Persoonlijke leningen kunnen nuttig zijn, gezien de juiste omstandigheden. Bijvoorbeeld, de meeste mensen kunnen het zich niet veroorloven om contant te betalen voor een huis, waardoor een hypotheeklening een noodzaak is. Zorg ervoor dat u overleg pleegt met een betrouwbare financiële instelling en overweeg uw opties.

https://www.leningenhypotheek.com/geld-lenen/