Red Services
Image default
Financieel

Waar moet je op letten bij verhuurhypotheken?

Het klinkt niet van deze wereld, maar in Nederland krijg je negatieve rente over je spaargeld als het teveel is. Dan kun je uit twee dingen kiezen: accepteren dat je moet gaan betalen om te sparen of een andere mogelijkheid zoeken om uiteindelijk toch geld te verdienen met je spaargeld. Kies je voor de tweede optie dan zou je kunnen overwegen om een pand te kopen om direct weer te verhuren.

 

Er zitten regels verbonden aan verhuurhypotheken

Als je de financiering rond hebt en eigenaar bent van een tweede woning moet je je als huisbaas ook aan verschillende regels houden. Het start dan bij het aanvragen van een vergunning om te mogen verhuren. Wil je groter gaan dan één woning en meerdere verhuren dan moet je een omzettingsvergunning aanvragen. Je zult wel begrijpen dat deze regels pas het topje van de ijsberg zijn. Weet je eigenlijk wel waar je allemaal aan moet denken bij verhuurhypotheken?

 

Weinig ervaring?

Buiten de regels waar je je aan moet houden zijn er nog andere factoren waar je rekening mee moet houden. Denk aan de kostenposten, de belasting, om nog niet te spreken van de risico’s. Het is zeker geen makkelijk markt om te betreden. Heb je weinig ervaring en zou je wel wat hulp kunnen gebruiken bij het afsluiten van verhuurhypotheken? Dan kan een hypotheekadviseur je helpen bij je eerste belegging. Door het maken van een risicoanalyse kun je een weloverwogen beslissing maken.

 

https://rockethypotheken.nl/verhuur-hypotheek/