Red Services
Image default
Gezondheid

Maak kennis met heartfulness en zet dit in tegen stress

Voel jij je vaak gestrest en zit je de laatste tijd niet zo lekker in je vel? Dan kan dit een teken van je lichaam zijn om eens een stapje terug te zetten. Wanneer je voor een langere periode achter elkaar symptomen van stress en een burn-out ervaart, kan dit je mentale en fysieke gezondheid in gevaar brengen. Uiteindelijk raak je opgebrand en is het noodzakelijk om rust te nemen. Je kunt op meerdere manieren meer rust in je leven creëren. In deze blog lees je alles over heartfulness en hoe je dit inzet om stress in je leven tegen te gaan.

Wat is heartfulness precies?

Wist jij dat er verschillende manieren bestaan om een burn-out te behandelen? Je zou bijvoorbeeld gesprekken met een psycholoog of een burn-out coach aan kunnen gaan. Zij helpen je in het proces om dichterbij jezelf te komen en de heftige burn-out onder controle te krijgen. Het is erg fijn als jij steun ervaart op het moment dat je iets lastigs en zwaars in je leven meemaakt. Wanneer je een burn-out hebt, helpt het vaak om mindfulness oefeningen te doen. Hiermee leer je bewuster denken en handelen. Mindfulness leert je om met stressprikkels om te gaan. Naast mindfulness proberen steeds meer mensen een heartfulness cursus uit. Heartfulness lijkt erg op mindfulness maar zorgt er ook nog eens voor dat jij je hart leert openen voor positieve factoren in je dagelijkse leven. Je traint jezelf om te mediteren en je zelf volledig te accepteren zoals je bent. Je kunt je vriendelijkheid en compassie voor jezelf en anderen een boost geven, door een niet oordelende houding aan te nemen. Op die manier leer je zachter voor jezelf te zijn en kun je voorkomen dat jij jezelf constant blijft pushen.

 

Op welke manier kan jij heartfulness beoefenen?

Er zijn online verschillende oefeningen voor het bereiken van heartfulness terug te vinden. Er zijn bijvoorbeeld oefeningen die je leren om vaker te glimlachen. Hierdoor zal jij je ook positiever voelen en leer je om je gezicht te ontspannen op het moment dat je stress ervaart. Daarnaast kun je een oefening uitvoeren waardoor je minder oordelend en met meer compassie naar jezelf en anderen leert kijken. Bij deze oefening gaat het om vergeving en het mooie zien in mensen. Als laatste kun je dagelijks een momentje inplannen waarop je je dankbaarheid uit. Je kunt opschrijven waar je die dag dankbaar voor bent en op die manier open jij je hart voor gebeurtenissen in je leven.

https://www.liberi.nl