Red Services
Image default
Gezondheid

Wat helpt er echt tegen snurken

Misschien behoor jij wel tot de 45% van alle volwassenen die snurken, of ken je iemand die dit veel doet. Het liefst wil je zo snel mogelijk af van deze vervelende gewoonte, maar zo makkelijk is dat niet zou je denken. Of toch wel! Er zijn heel veel makkelijke remedies voor snurken waar je mee geholpen bent. Maar wat helpt tegen snurken?

 

Verander je slaappositie

Deze is misschien erg voor de hand liggend, maar helpt echt heel goed. Door de houding waarin je slaapt te veranderen zul je veel minder geluid maken in je slaap. Dat is voor zowel jouw als je partner een stuk fijner. Door een kussen naast je neer te leggen is de kans dat je in je slaap op een andere zij gaat liggen een stuk groter.

 

Vermijd alcohol

Misschien ben je er wel al van op de hoogte dat wanneer je alcohol hebt gedronken, je een stuk heftiger snurkt. Al helemaal als je tot 5 uur voor je gaat slapen hebt gedronken.

 

Drink je wel genoeg?

Als je niet goed gehydrateerd bent is er een grote kans dat je veel geluid maakt in je slaap. Als je uitgedroogd bent door weinig te drinken kan de afscheiding in je neus en je gehemelte plakkeriger worden. Dit zorgt ervoor dat je gaat snurken, drinken dus!

 

Wat helpt er nu echt tegen snurken?

Bovenste methodes kunnen helpen het te verminderen of voorkomen, maar wat helpt er nu écht tegen snurken? Door het aanleren van ademhalingsoefeningen kun snurken volledig weggaan!

 

https://buteyko-limburg.nl/wat-te-doen-tegen-snurken/