Red Services
Image default
Gezondheid

Wat is de Invisalign beugel en is het iets voor jou?

Volwassenen die een beugel willen om hun gebit te corrigeren kiezen steeds vaker voor de beugel van Invisalign. Deze relatief nieuwe ontwikkeling in de mondzorg biedt een aantal aantrekkelijke voordelen ten opzichte van de slotjesbeugel die al jarenlang de standaard is voor zowel jongeren als volwassenen. Lees verder voor meer informatie over de voordelen en behandelwijze van Invisalign en bepaal zelf of het voor jou een goede keuze is.

Wat is de Invisalign beugel precies?

De Invisalign beugel is een onzichtbare aligner die je draagt om de stand van je gebit te corrigeren. Een beugel wordt speciaal op jouw gebit aangemeten door een tandartspraktijk die hier speciaal opgeleid personeel voor in dienst heeft.

De 3 belangrijkste voordelen van Invisalign

Waarom zou je kiezen voor een Invisalign beugel ten opzichte van een ‘gewone’ beugel? De belangrijkste drie voordelen staan hieronder vermeld.

  • De behandelduur met Invisalign is vaak een stuk korter dan bij een slotjesbeugel. De meeste behandelingen duren tussen de 9 en 18 maanden
  • Invisalign is uitneembaar waardoor tanden poetsen en eten zonder moeilijkheden mogelijk blijft
  • De aligners zijn doorzichtig waardoor het minder opvalt dat je een beugel draagt

Zijn er nog aandachtspunten?

Het dragen van een Invisalign beugel vergt wel wat discipline. Zo moet je de beugel 22 uur per dag dragen. Aan de ene kant is het prettig dat de beugel uitneembaar is maar je moet er dus wel op letten dat je hem het grootste deel van de dag in moet houden. Ook moet je er rekening mee houden dat je goed je tanden poetst, iedere keer nadat je iets gegeten hebt. Dit kan vervelend zijn wanneer je gewend bent om vaak op een dag te eten. Voor de meeste mensen wegen de voordelen zwaarder dan de mogelijke nadelen. Informeer bij jouw tandarts of een Invisalign beugel mogelijk is en maak een afspraak voor een eerste consult.